sâmbătă, 30 octombrie 2010

MINIBASCHET. Star, victorie cu CSS 4: 47-32

După un meci pe care l-au condus din primul și până în ultimul minut, piticele de la Baschet Club Star au câștigat, sâmbătă, în deplasare, partida cu echipa Clubului Sportiv Școlar 4 București. Jocul s-a încheiat cu scorul de 47-32 pentru micuțele jucătoare alb-roșii, din rândul cărora s-au evidențiat Roxana Agachi, autoarea a 14 puncte, Ana Florea, nouă puncte și Monalisa Pîrvan, ultima trecându-și în cont opt puncte.

ACCESAȚI AICI GALERIA FOTO DE LA MECIUL CU CSS 4

Georgiana Natu, Ana Florea, Cristina Grigore, Monalisa Pîrvan și Delia Burcea au început meciul ca titulare pentru echipa Baschet Club Star, în partida cu CSS 4. În debutul confruntării de sâmbătă, Ana Florea a marcat două coșuri consecutive, după care au urmat, la 120 de secunde distanță, reușitele Monalisei Pîrvan și Cristinei Grigore, ultima înscriind de două ori, ce au făcut ca tabela să indice 10-0, după primele cinci minute. Gazdele au punctat o singură dată, astfel că prima perioadă s-a încheiat cu scorul de 18-2 pentru alb-roșii, într-un sfert în care au mai evoluat Andreea Iancu și Bianca Ferăstrău.

Amical În urmă cu o săptămână, pe 24 octombrie, micuțele jucătoare alb-roșii au disputat un meci de verificare în compania unei selecționate similare masculine a Baschet Club Star.

Până la pauză, gazdele au reușit să reducă din handicap, micuțele jucătoare de la CSS 4 adjudecându-și următoarele zece minute cu un parțial de 12-6, astfel că, la jumătatea întâlnirii, piticele de la Baschet Club Star au avut 24-14. În cea de-a treia perioadă au intrat pe teren, pentru alb-roșii, Roxana Agachi, Lucia Dumitru, Diana Șușnea (foto, la minge), Loredana Varlan și Alexandra Bucur, ultima, ușor accidentată, fiind înlocuită cu Andreea Botofei. Presația Dianei Șușnea a fost excelentă, cinciarul de la Star pasând decisiv către Roxana Agachi, în momente cheie ale întâlnirii.

Roxana Agachi a marcat opt din cele 14 puncte ale sale în ultimele două perioade, două reușite venind din pasele Alexandrei Bucur și una dintr-o intercepție a Dianei Șușnea, care a încheiat jocul cu patru puncte și patru intercepții. Coșul Luciei Dumitru a decis, practic, învingătoarea. În minutul 35 al meciului piticele de la Baschet Club Star au avut un ecart de 14 puncte, scor 40-26. Tabela a indicat, la final, 47-32 pentru alb-roșii. De remarcat prestația Georgianei Natu care a evoluat foarte bine în condițiile în care sportiva a efectuat primul său antrenament pe 29 octombrie.

Baschet Club Star selecționează, în continuare, fete și băieți născuți în anii 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004. Detalii aici...

vineri, 29 octombrie 2010

UNDER 16. Pauză în Campionatul Național

După eșecul din prima etapă cu Olimpia, scor 48-73, în deplasare, jucătoarele alb-roșii nu mai au programat niciun meci în cadrul Campionatului Național feminin Under 16 până pe 13 noiembrie. La acea dată, echipa Baschet Club Star va întâlni, pe propriul teren, formația Phoenix Panibu Galați, una dintre pretendentele la titlul național. Meciul va avea loc în sala de educație fizică și sport a Școlii 103 din Capitală.

În această perioadă de pauză competițională, echipierele Baschet Club Star vor rămâne în pregătire, jucătoarele alb-roșii având programat câte un antrenament zilnic. Chiar dacă au pierdut în prima etapă la junioare doi, componentele grupării din Capitală cred în șansa lor la calificarea în turneul semifinal al Campionatului Național feminin Under 16, acolo unde vor ajunge primele zece formații din țară. Pentru a fi în penultimul act, Ioana Miroiu & Co au nevoie de minimum patru victorii în seria a patra preliminară, din care mai fac parte Olimpia și Phoenix.

Statistică Pentru a putea vedea toate jucătoarele care pot evolua în cadrul Campionatului Național feminin Under 16 accesați acest link.

Grupa în care evoluează jucătoarele alb-roșii este cea mai grea din toate seriile Campionatului Național feminin Under 16. Aici au fost repartizate trei echipe care îndeplinesc cerințele de talie impuse de federația de specialitate, Phoenix Galați, Olimpia București și Baschet Club Star, toate aceste grupări au în componență cel puțin zece sportive care au trecut normele de control iar obiectivul celor trei adversare din seria a patra preliminară este accederea la turneul final al acestei competiții.

Cele trei formații din seria a patra preliminară a Campionatului Național feminin Under 16 dau loturilor naționale 16 jucătoare! De la Baschet Club Star, Denisa Fitero, Iohana Borșan (foto, la minge) și Alexandra Anghel fac parte din selecționata Under 14 a României. Iulia Răileanu, Ana Maria Dudu, Irina Vasilache, Teodora Neagu, Sica Cuzic, Andreea Coja și Raluca Neculache reprezintă pe Phoenix Galați la selecționatele de junioare ale țării noastre, în timp ce Alexandra Chițanu, Maria Pițigoi, Gabriela Măgurean, Carmen Potop, Andra Roșoga și Sonia Vilcinschi sunt componentele formației Olimpia selecționate în reprezentativele tricolore.

Pentru a vedea programul etapelor Campionatului Național feminin Under 16, dați click aici...

joi, 28 octombrie 2010

ANALIZĂ. Patru victorii pentru turneul semifinal

Pentru a putea obține calificarea la turneul semifinal al Campionatului Național feminin Under 16, echipa de junioare a Baschet Club Star va avea nevoie de cel puțin patru victorii în grupa din care, alături de jucătoarele alb-roșii, mai fac parte formațiile Olimpia București și Phoenix Panibu Galați. Primele două clasate vor ajunge direct în faza următoare a întrecerii rezervată sportivelor născute în anii 1995 și 1996.

În cadrul Campionatului Național feminin Under 16 au fost înscrise, în acest sezon, 12 echipe. Acestea au fost împărțite în patru serii a câte trei echipe fiecare, în faza semifinală urmând să ajungă 10 formații, adică primele două clasate în fiecare grupă, la acestea urmând să se adauge și două ocupante ale locului al treilea, care au cel mai bun coeficient între victorii și înfrângeri. Astfel, pentru ca o grupare să poată evolua în penultimul act, sunt necesare cel puțin patru partide câștigate pentru ca aceasta să-și poată asigura, matematic, prezența în runda următoare a întrecerii.

Rezultat În primul meci din cadrul Campionatului Național feminin Under 16, în seria a patra, echipa Baschet Club Star a fost învinsă, în deplasare, de formația Olimpia București, scor 48-73.

În prima fază a competiției, fiecare echipă se întâlnește cu restul adversarelor din serie de cinci ori. În aceste condiții, dacă o formație își asigură un avantaj de 3-2 în partidele directe cu o altă grupare, atunci clubul respectiv are avantajul unei victorii în plus, ceea ce îi poate asigura minimum locul doi în serie. Astfel, Baschet Club Star mai are de disputat alte patru meciuri cu Olimpia și cinci cu Phoenix Galați, după sistemul ”tur-retur și trei turnee”, conform programului federației de specialitate.

Cum MC Sport Cluj și Bega Timișoara par să-și asigure, în seria I, un categoric 5-0 contra formației LAPI Dej, iar CSS Râmnicu Vâlcea are, teoretic, o grupă mult mai grea decât a jucătoarelor alb-roșii, în care oltencele se luptă cu CSS Universitea Craiova și cu Bball Sfântu Gheorghe, echipierele Baschet Club Star pot obține calificarea la turneul semifinal chiar și de pe poziția a treia. Pentru acest lucru însă, Ioana Miroiu & Co au nevoie de un minimum de patru victorii în cele 14 meciuri pe care le mai au de disputat în prima fază a Campionatului Național feminin Under 16.

Pentru a vedea componența grupelor și datele de disputare ale meciurilor din cadrul Campionatului Național feminin Under 16, accesați acest link...

miercuri, 27 octombrie 2010

MINIBASCHET. Fetele intră în campionat

Piticele de la Baschet Club Star vor debuta, sâmbătă, în cadrul Campionatului Municipal București, formația Under 12 a alb-roșiilor urmând să întâlnească, în deplasare, Clubul Sportiv Școlar 4. Partida se va disputa în sala de educație fizică și sport a Școlii Generale 54, iar meciul este programat să înceapă la ora 10.30. În aceeași zi, dar de la ora 14.00, micuțele sportive de la Star vor evolua împotriva fetelor de la ACS Champions, la Școala Generală 128.

În ambele meciuri, grupa de minibaschet a echipei Baschet Club Star pornește cu șansa a doua, rivalele alb-roșiilor având jucătoare care se pregătesc de mult mai mult timp. ACS Champions are sportive care au cel puțin un an de antrenamente în plus în fața piticelor de la Star, la care adăugăm o participare la un Campionat Național, iar CSS 4 este o grupare ce a avut mereu rezultate în orice competiție. Întrecerea rezervată fetelor, la categoria sportivelor născute în anii 1999-2000, va reuni la star și alte grupări precum Olimpia, Raptors și Laguna.

Pregătire Până acum, piticele de la Baschet Club Star au disputat un singur meci de verificare, pe 24 octombrie. Sâmbătă, micuțele jucătoare alb-roșii se vor lupta cu echipe foarte puternice.

Primul antrenament al actualei echipe de minibaschet a alb-roșiilor a avut loc pe 10 octombrie 2010, dată la care au fost prezente în sala de educație fizică și sport a Școlii 119 ”Vasile Voiculescu” 14 sportive. De atunci, lotul formației Baschet Club Star este într-o continuă transformare, urmărindu-se o selecție mai atentă pe jucătoare de talie, precum Roxana Agachi, Loredana Varlan, Cristina Grigore, Lucia Dumitru și Diana Șușnea. Alături de acestea s-au mai remarcat Ana Florea, Delia Burcea, Alexandra Bucur și Monalisa Pîrvan, ultima fiind abia sosită alături de restul colegelor sale.

Chiar dacă lipsa de experiență va fi decisivă în acest prim an competițional pentru micuțele jucătoare alb-roșii, conducerea echipei Baschet Club Star are un plan pe termen lung destul de îndrăzneț cu lotul de sportive născute în anii 1999-2000. Astfel se urmărește ca, în maximum trei ani, aceste fete să ajungă să se bată pentru o medalie în cadrul Campionatului Național feminin Under 14. ”Dacă vom pune la punct toate detaliile, acest lucru va fi posibil la finalul sezonului 2012-2013. Am încredere că ceea ce ne-am propus va avea, cu siguranță, finalitate”, a spus Valentin Bâlă pentru site.

Antrenamentele echipelor de minibaschet, atât la feminin cât și la masculin, au loc în zilele de miercuri, joi și vineri, în sala de educație fizică și sport a Școlii 119 ”Vasile Voiculescu”. Detalii aici...

INEDIT. Prima echipă de seniori la Star!

După ce, anul trecut, Baschet Club Star a avut, în premieră, o echipă de senioare, începând cu acest sezon, gruparea din Capitală va prezenta și o formație masculină de seniori, care a fost înscrisă, marți, în cadrul Diviziei Onoare. Această întrecere este organizată de către Asociația Municipală de Baschet București (AMBB). Băieții de la Star și-au definitivat lotul și așteaptă să înceapă meciurile, dorind promovarea în prima grupă valorică a acestei competiții.

Conducerea echipei Baschet Club Star a înscris, marți, echipa de seniori pentru Divizia Onoare, la masculin. În competiția rezervată fetelor, Mirela Frățilă & Co vor continua să reprezinte gruparea din Capitală în cadrul Campionatului Municipal. Băieții și-au propus, pentru acest sezon, să câștige grupa în care au fost repartizați, jucătorii alb-roșii urmând să înfrunte formații precum Steaua BT, ASE, Metrorex, Arhitectura și Rado Sport. Meciurile se vor disputa la ”Sala Leu” situată în cadrul Facultății de Jurnalism, de lângă Palatul Cotroceni.

Info Sezonul trecut, junioarele de la echipa Baschet Club Star au evoluat în cadrul Diviziei Onoare, la senioare, acolo unde s-au clasat pe locul al patrulea, după Still Us, senioarele de la Star și după CSS 4.

Echipa de fete a Baschet Club Star se află la cel de-al doilea sezon în Campionatul Municipal București, Divizia Onoare. Lotul se va menține pe scheletul formației de anul trecut, atunci când Raluca Maxian, Mirela Frățilă, Claudia Ușurelu, Alexandra Petre, Ștefania Roșca și Andreia Paolazzo au dus greul pentru alb-roșii. Maria Miheș a plecat în Marea Britanie și evoluează, acum, pentru London Westside, team apreciat în Regatul Unit.

Asociația Municipală de Baschet București a anunțat, marți, că meciurile din cadrul Diviziei Onoare, atât la masculin cât și la feminin, vor începe cel mai târziu în două săptămâni, competiția băieților urmând să fie una foarte disputată și cu foarte multe echipe. În ceea ce privește întrecerea fetelor, din câte se pare, aici nu vor fi mai mult de șase formații. Sistemul competițional urmează să fie anunțat la următoarea ședință a AMBB.

Pentru a putea face parte din lotul echipei Baschet Club Star, indiferent de categoria de vârstă, accesați acest link...

duminică, 24 octombrie 2010

UNDER 10. Fetele au fost mai tari decât băieții

La doar câteva zile după ce a efectuat primul antrenament, echipa feminină Under 10 a Baschet Club Star, jucătoare născute în anii 1999-2000, a disputat primul său meci de antrenament, în compania unei formații similare de băieți. Piticele alb-roșii au reușit să se impună la un ecart de 11 puncte, scor 28-17 (4-2, 6-2, 4-4, 14-9), la capătul unei partide deosebit de interesantă și de atractivă.

GALERIE FOTO: MECIUL DE DUMINICĂ


Cele mai multe puncte pentru fetele de la Baschet Club Star le-a realizat Roxana Agaghi (foto, la minge), sportiva alb-roșiilor trecându-și în cont patru reușite din acțiune. Lucia Dumitru și Ana Florea și-au împărțit în mod egal 12 puncte, în timp ce Diana Șușnea, Bianca Ferăstrău, Alexandra Bucur și Cristina Grigore au mai contribuit, fiecare, cu câte două puncte în partida câștigată împotriva băieților. De la adversari s-au remarcat Cristian Minghir și Bogdan Bănățeanu. Revanșa va avea loc peste o săptămână.

Info Primul antrenament oficial al echipei feminine Under 10 a Baschet Club Star a avut loc pe data de 10 octombrie 2010. Pentru a vedea pozele de la ședința de pregătire accesați acest link.

Primul sfert al partidei de duminică a aparținut fetelor, care s-au impus cu 4-2. Diferența dintre cele două echipe s-a mărit la șase puncte la pauza mare, atunci când piticele de la Baschet Club Star au avut 10-4. După reluare, băieții au punctat de două ori și s-au apropiat la un singur coș, însă Alexandra Barbu a mărit, imediat, ecartul, transformând două aruncări libere. Cu zece minute înainte de finalul meciului, scorul a fost de 14-8 pentru micuțele jucătoare alb-roșii, care au beneficiat și de o bancă mai lungă, spre deosebire de adversari, care au avut doar șapte sportivi.

Ultima perioadă a fost cea mai disputată, deoarece s-au reușit cele mai multe coșuri din acțiune. Roxana Agaghi, Ana Florea, Lucia Dumitru și Diana Șușnea au punctat pentru fete, ultima fiind servită excelent de Loredana Varlan, iar Gabriel Ariașu, Cristian Minghir și Bogdan Bănățeanu au înscris pentru băieți. Întâlnirea s-a încheiat la o diferență de 11 puncte, scor 28-17, pentru piticele de la Baschet Club Star. Antrenamentele de inițiere și de selecție vor continua miercuri, joi și vineri, în sala de educație fizică și sport a Școlii Generale 119 ”Vasile Voiculescu”.

Pentru a vedea dacă poți face parte din locul echipei Baschet Club Star, fie că este vorba de fete sau de băieți, accesați acest link...

sâmbătă, 23 octombrie 2010

VIDEO. Olimpia a învins pe BC Star cu 73-48

Într-un meci în care s-a consemnat de cinci ori egalitatea, iar formația care a condus pe tabela de marcaj s-a schimbat de alte patru ori, echipa Olimpia București a dispus, sâmbătă, pe propriul teren, cu scorul de 73-48, de Baschet Club Star. Partida a contat pentru seria a patra a Campionatului Național feminin Under 16, etapa I. De la gazde, Alexandra Chițanu a decis, practic, învingătoarea, echipiera grupării din Șoseaua Iancului fiind cea mai productivă sportivă a amfitrioanelor în cea de-a doua perioadă, atunci când s-a decis câștigătoarea.

Jucătoarele alb-roșii au intrat perfect în meci și au condus pe Olimpia cu scorul de 10-4, după cinci minute, și cu 12-6 cu 120 de secunde înainte de finalul primelor zece minute. Gazdele au revenit și au egalat, după care au preluat conducerea cu 18-14, însă Iohana Borșan, autoare a cinci puncte și opt recuperări în partida de sâmbătă, și Denisa Fitero, 13 puncte, cinci intercepții și trei pase decisive, au făcut ca tabela să indice 18-18 după prima perioadă a întâlnirii desfășurate în sala din Șoseaua Iancului.

Palmares
Olimpia a câștigat 25 de meciuri, din 33, în partidele directe pe care gruparea din Șoseaua Iancului le-a disputat împotriva echipei Baschet Club Star.



Gazdele au evoluat perfect în următoarele zece minute și s-au desprins clar pe tabelă. Gabriela Măgurean și Maria Pițigoi au câștigat fără probleme duelul cu Alexandra Anghel și cu Iohana Borșan, iar Denisa Fitero (foto, la minge) nu a coordonat corect atacul alb-roșiilor, fundașul Baschet Club Star având, la jumătatea întâlnirii, patru greșeli neforțate. Ioana Murea și Mihaela Nemil au totalizat, împreună, alte opt posesii pierdute, astfel că Olimpia a profitat de ineficacitatea adversarei, adjudecându-și sfertul al doilea cu 18-4. În aceste condiții, amfitrioanele au intrat la cabine cu un liniștitor 36-22, cel mai mare ecart stabilit în primele două perioade.

După reluare, Baschet Club Star a părut că poate reveni în meci, însă Olimpia a știut să-și conserve diferența din prima parte a întâlnirii. Mai mult, jucătoarele antrenate de Măndica Ciubăcan și de Liliana Ciobanu au crescut ecartul la 25 de puncte în final, tabela indicând scorul de 73-48. După prima etapă din cadrul seriei a patra din Campionatul Național feminin Under 16, Olimpia București este lider în grupă, urmată de Baschet Club Star și de Phoenix Galați, însă ultima formație va debuta în competiție abia runda viitoare, pe 13 noiembrie, când va întâlni, în Capitală, pe B.C. Star.

Pentru a putea vedea jucătorii care pot evolua în cadrul Campionatelor Naționale de juniori, masculin și feminin, accesați acest link...

vineri, 22 octombrie 2010

CAMPIONAT. Derby cu Olimpia, în deplasare

Echipele Olimpia București și Baschet Club Star se întâlnesc, sâmbătă, în cadrul primei etape a seriei a patra de calificare din cadrul Campionatului Național feminin Under 16. Din grupă mai face parte o altă formație de top din România, Phoenix Galați. Meciul se va desfășura în sala din Șoseaua Iancului și va începe la ora 14.00, după cum au anunțat organizatorii.

Gazdele au un palmares de invidiat în meciurile directe, Olimpia având 24 de meciuri câștigate, din 32, în partidele cu echipa Baschet Club Star. Jucătoarele alb-roșii nu au reușit decât opt victorii și pornesc cu șansa a doua în partida de sâmbătă. Cea mai clară diferență de scor dintre cele două grupări s-a înregistrat pe 9 decembrie 2006, atunci când adversarele Ioanei Miroiu & Co s-au impus cu un categoric 127-4, într-o întâlnire care a contat, la acea dată, pentru faza preliminară a întrecerii rezervată junioarelor trei, sportive născute în anii 1994 și 1995.

Palmares Olimpia și Baschet Club Star s-au întâlnit ultima dată în acest an înainte de turneul final al Campionatului Național feminin Under 15, într-un meci amical câștigat de alb-roșii cu scorul de 84-70.

Dintre cele opt victorii pe care jucătoarele alb-roșii le-au înregistrat cu Olimpia, cea mai clară s-a încheiat cu scorul de 88-44, partida având loc pe data de 20 februarie 2008, în cadrul Campionatului Municipal București, întrecere rezervată sportivelor născute în anii 1995 și 1996. Denisa Fitero, cu 16 puncte marcate, împreună cu Mihaela Dragomir și cu Miruna Lală, care și-au împărțit în mod egal alte 28 de puncte, au fost cele mai bune marcatoare ale Baschet Club Star, în meciul disputat în urmă cu doi ani.

Baschet Club Star are, față de precedentele întâlniri cu Olimpia, două noutăți în lot. Pe banca tehnică ase află acum Doru Neagu, ca antrenor principal, iar Iohana Borșan va fi prezentă la primul derby al Capitalei. Toate jucătoarele alb-roșiilor sunt apte pentru acest meci, ultimul antrenament având loc vineri seară. Adversarele Ioanei Miroiu & Co sunt favorite la victorie, având în formație sportive consacrate, care evoluează și la reprezentativa Under 16, precum Maria Pițigoi, Gabriela Măgurean, Alexandra Chițanu și Andreea Ene. Primele două echipe se vor califică direct în faza următoare a Campionatului Național feminin Under 16.

În cadrul Campionatului Național feminin Under 16, sezonul 2010-2011, nu s-au înscris decât 12 echipe.
Detalii aici...

miercuri, 20 octombrie 2010

DECIZIE. Star nu va trimite jucătoare la lot

Nicio jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star nu va fi prezentă la trialul de selecție pentru reprezentativa feminină Under 16 a țării noastre, sportive născute în anii 1995 și 1996. Denisa Fitero, Iohana Borșan și Alexandra Anghel sunt deja componente ale tricolorelor mici, categoria Under 14, iar conducerea grupării din Capitală a decis ca fetele să rămână la numai formația pregătită de Călin Anton și de Loredana Munteanu.

În cadrul echipei naționale feminine Under 16, Ioana Miroiu (foto) a avut și ea un cantonament, plus două selecții, însă și căpitanul alb-roșiilor va rămâne în pregătire cu formația sa de club, în perioada 1-7 noiembrie. Mihaela Dragomir și Nicoleta Constantinescu au prins, de asemeni, câte un trial, la Râmnicu Vâlcea și la Călimănești. Conducerea tehnică a Baschet Club Star dorește să profite de scurta vacanță inter-semestrială, de la începutul lunii viitoare, pentru a avea toate fetele în sală, la antrenamente.

Cantonament
Federația Română de Baschet organizează, în perioada 29-31 octombrie, la Alba Iulia, un trial de selecție pentru reprezentativa feminină Under 16.

Decizia conducerii echipei Baschet Club Star de a nu trimite nicio jucătoare la trialul de selecție din perioada 29-31 octombrie se bazează și pe faptul că, în proporție de 80%, lotul național feminin Under 16 este definitivat iar tehnicienii Coca Bârzan și Tiberiu Iluțiu au, deja, un nucleu de sportive format, cu care, cel mai probabil, se vor prezenta la Campionatele Europene de anul viitor. Dintre acestea le amintim pe Iulia Răileanu, Simina Avram, Andra Manea, Iulia Pașca, Bianca Blănaru, Izabella Lovasz, Flavia Dunca, Alexandra Chițanu, Maria Pițigoi, Gabriela Măgurean și Irina Vasilache.

În perioada primei vacanțe din acest semestru, jucătoarele echipei Baschet Club Star vor rămâne în pregătire, urmând să aibă și câte două antrenamente pe zi. ”Avem o grupă foarte grea în Campionatul Național feminin Under 16 și trebuie să punem la punct toate detaliile pentru meciurile pe care le vom disputa. Într-o serie cu Olimpia și cu Phoenix nu ai cum să pornești niciodată cu prima șansă, așa că încercăm să remediem aproape orice minus din lot”, a declarat antrenorul Doru Neagu pentru site.

Grupa Under 12 a echipei Baschet Club Star și-a început pregătirea în Școala Generală 119 ”Vasile Voiculescu”. Detalii aici...

marți, 19 octombrie 2010

TRIAL. Selecție pentru naționala României

Conducerea echipei Baschet Club Star va decide, cel mai târziu miercuri, ce jucătoare vor reprezenta gruparea din Capitală la trialul de selecție al lotului național feminin Under 16, sportive născute în anii 1995 și 1996. Ioana Miroiu, Denisa Fitero și Iohana Borșan sunt reprezentantele alb-roșiilor sub tricolor, iar Nicoleta Constantinescu, Mihaela Dragomir și Alexandra Anghel au bifat și ele câte un stagiu de pregătire cu selecționatele țării noastre.

Federația Română de Baschet organizează, în perioada 29-31 octombrie, la Alba Iulia, un trial de selecție pentru reprezentativa feminină Under 16. Selecționerii Coca Bârzan și Tiberiu Iluțiu vor reține în cantonament un lot de 16 jucătoare, acestea urmând să susțină, în perioada 1-7 noiembrie, două meciuri amicale internaționale de verificare. Conform site-ului forului de specialitate, sportivele care vor rămâne în pregătire vor alcătui naționala care va reprezenta țara noastră la Campionatul European feminin de anul viitor.

Info Pentru faza de selecție, la lotul național, cluburile vor achita cheltuielile de masă și de transport ale jucătoarelor. În perioada cantonamentului, de acest lucru se va ocupa Federația Română de Baschet.

Posibilele jucătoare care vor reprezenta echipa Baschet Club Star la trialul de selecție al lotului național feminin Under 16, sportive născute în anii 1995 și 1996, vor fi anunțate miercuri de conducerea grupării din Capitală. Cel mai probabil, din formația alb-roșiilor, ar putea pleca spre Alba Iulia două fete. Până acum, la reprezentativa pregătită de Coca Bârzan și de Tiberiu Iluțiu au fost în cantonamente Denisa Fitero și Ioana Miroiu, prima fiind componentă de bază la naționala Under 14, însă concurența pe posturile de fundaș și extremă este una foarte mare, la ora actuală.

Altfel, până marți dimineața, Federația Română de Baschet nu a postat, pe site-ul oficial, regulemantele oficiale ale Campionatelor Naționale de juniori, competiții care vor debuta sâmbătă. Jucătoarele alb-roșii fac parte din seria a patra a întrecerii rezervată junioarelor doi, și se vor lupta pentru calificare cu două formații de top din România, Olimpia București și Phoenix Galați, ambele grupări fiind favorite la cucerirea unei medalii în sezonul actual. Baschet Club Star are programat primul meci în deplasare, cu Olimpia.

Echipa Baschet Club Star a revenit în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii Generale 119 "Vasile Voiculescu", acolo unde se pregătesc jucătoarele născute în anii 1999 și 2000. Detalii aici...

duminică, 17 octombrie 2010

SIMONA RĂDANȚU: ”Nu voi renunța la baschet!”

După ce a declarat că dorește să renunțe la sportul de performanță, Simona Rădanțu (foto) a revenit asupra deciziei și a recunoscut că dacă ar fi plecat de la Baschet Club Star ar fi făcut cea mai mare greșeală a vieții sale. Jucătoarea alb-roșiilor a declarat că ține mult prea mult la colegele sale și că își iubește echipa la care evoluează și este decisă să lupte pentru a ajunge cât mai sus în carieră.

Simona Rădanțu a mai spus că va face uitat episodul din urmă cu câteva zile, atunci când a dorit să se despartă de Baschet Club Star. ”Au fost câteva decizii mai puțin plăcute în viața mea și, poate, la vremea respectivă, le-am cam luat în grabă. Nu voi renuța la performanță, mai ales la această echipă, deoarece îmi place enorm baschetul. Am greșit, trebuie să recunosc. Dacă aș fi plecat sunt convinsă că aș fi regretat enorm mai târziu, însă nu mă voi despărți nici de colegele mele și nici de Star”, a completat fundașul alb-roșiilor.

Info La câteva zile după ce a revenit la antrenamente, după ce a primit avizul medicilor de a se pregăti, Simona Rădanțu a anunțat conducerea echipei Baschet Club Star că va renunța la performanță.

Revenirea Simonei Rădanțu păstrează intact lotul alb-roșiilor pentru actualul sezon competițional al Campionatului Național feminin Under 16. ”Aveam nevoie de toate fetele din lot în condițiile în care suntem în grupă, la junioare doi, cu două dintre primele trei echipe din țară, Olimpia și Phoenix. Mă bucur pentru că Simona a rămas și sunt convins că ne va ajuta în acest an”, a declarat Valentin Bâlă pentru site. În lista pe care conducerea alb-roșiilor a trimis-o la FRB, Simona Rădanțu a fost trecută pentru a evolua în întrecerile sportivelor născute în anii 1995 și 1996, dar și la Under 17.

Simona Rădanțu va fi prezentă la antrenamentul de luni al echipei Baschet Club Star și se va pregăti alături de colegele sale în zilele următoare. Jucătoarea alb-roșiilor a debuta pentru gruparea din Capitală pe 14 ianuarie 2007 și este una dintre cele mai bune apărătoare ale formației antrenate de Doru Neagu. În luna august a acestui an, sportiva a fost operată de apendicită după care a venit decizia sa de a părăsi lotul. Duminică seara, Simona a anunțat că va rămâne la Star, motivându-și hotărârea și prin faptul că iubește prea mult baschetul pentru a renunța la performanță.

Simona Rădanţu a fost aleasă drept cea mai bună apărătoare a turneului semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 15, reuşind cel puţin patru intercepţii şi cinci recuperări pe meci. Detalii aici...

sâmbătă, 16 octombrie 2010

UNDER 16. Grupă imposibilă pentru Star

Echipa Baschet Club Star are o grupă foarte grea în cadrul Campionatului Național feminin Under 16, jucătoarele alb-roșii având în serie două rivale care nu mai au nevoie de nicio prezentare: Olimpia București și Phoenix Galați. În prima etapă, Ioana Miroiu & Co vor evolua în deplasare, urmând să întâlnească, sâmbătă, 23 octombrie, Olimpia, în sala din Șoseaua Iancului.

Federația Română de Baschet a anunțat, pe site-ul oficial, faptul că în cadrul Campionatului Național feminin Under 16 s-au înscris 12 echipe, acestea urmând să fie repartizate în patru serii a câte trei formații fiecare. Se va juca după sistemul ”fiecare cu fiecare” tur, retur, plus încă trei turnee. Forul de specialitate din țara noastră nu a precizat, până sâmbătă, sistemul competițional și câte grupări urmează să se califice în faza următoare a întrecerii rezervată junioarelor doi. Cel mai probabil, în runda următoare vor ajunge primele două cluburi din fiecare grupă, ceea ce ar însemna un turneu semifinal de două grupe, în care vor fi repartizate câte patru echipe.

Calendar Echipa Baschet Club Star va avea prima etapă în deplasare, cu Olimpia, după care, sâmbătă, 13 noiembrie, va urma ultima partidă din cadrul turului, cea cu Phoenix Galați, meci care se va disputa în Capitală.

Este pentru prima oară în istoria confruntărilor directe dintre Baschet Club Star și Olimpia când cele două formații se întâlnesc chiar în runda inaugurală din cadrul primei serii de calificare. Palmaresul este de partea grupării din Șoseaua Iancului, care pornește ca favorită în acest meci, jucătoarele Măndicăi Ciubăncan având de partea lor avantajul taliei. Phoenix Galați nu va evolua în prima etapă a competiției rezervată junioarelor doi, elevele antrenorului Mugurel Lepădatu urmând să aibă zi liberă la Under 16.

Teoretic, Phoenix Galați și Olimpia București par să-și dispute supremația pentru primul loc, Baschet Club Star fiind cotată cu ultima șansă la accederea în fazele superioare. Interesant este faptul că în seria jucătoarelor alb-roșii se află numai formații care au șansa de a evolua în prima grupă valorică, la turneul final, însă doar două vor ajunge în ultimul act. Se va elimina, din start, o echipă bună cel puțin pentru turneul semifinal, în condițiile în care, în țară, există serii care au în componență numai grupări ce nu s-au calificat, în urmă cu doi ani, în ultimul act.

Pentru a vedea programul complet al Campionatelor Naționale Under 14, Under 16 și Under 18, atât la masculin cât și la feminin, accesați acest link...

vineri, 15 octombrie 2010

FOTO. Piticele de la Star au început pregătirea!

Echipa Baschet Club Star a revenit, începând de joi seară, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii Generale 119 "Vasile Voiculescu", adică în locul în care a început adevărata istorie a alb-roşiilor. Jucătoarele de la categoria Under 12, sportive născute în anii 1999-2000, s-au pregătit, pentru prima oară, împreună. Lotul nu este definitivat, selecţia urmând să continue până la începutul lunii februarie a anului viitor, chiar dacă "piticele de la Star" vor fi înscrise şi vor participa în Campionatul Municipal.

VEDEŢI AICI O GALERIE FOTO DE LA PRIMUL ANTRENAMENT

Conştiente că au foarte mult de lucru, deoarece multe formaţii din ţară au un avans de cel puţin un an de pregătire în faţa lor, fetele care alcătuiesc acum lotul de Under 12 sunt decise cel puţin să egaleze performanţa pe care colegele lor au realizat-o, în urmă cu trei ani, la Cerbu, atunci când Ioana Miroiu & Co au obţinut locul nouă la Festivalul Naţional de Minibaschet "Stelian Gheorghiu". Ana Florea, Loredana Varlan (foto, la minge), Elena Gherghescu, Diana Şuşnea, Cristina Grigore, Andreea Iancu, Lucia Dumitru şi Bianca Ferăstrău sunt numele pe care Baschet Club Star le propune pentru formarea unei noi generaţii de jucătoare.

Debut Primul antrenament al actualei grupe de jucătoare. născute în anii 1999-2000, a avut loc, iniţial, pe 10 octombrie, atunci când a şi început oficial selecţia pentru această categorie de vârstă.

Alături de cele opt jucătoare, enumerate mai sus, se vor pregăti, începând de vineri, Denisa Ţurcan, Delia Burcea şi încă patru sportive care au de trecut o primă fază a selecţiei pe care conducerea echipei Baschet Club Star o face la această categorie de vârstă. La Under 12, în Bucureşti, există deja şase cluburi care au fete mai avansate ca pregătire: Olimpia, Raptors, Champions, Laguna, CSS 4 şi Dan Dacian. Echipierele alb-roşiilor vor încerca, în partidele amicale sau oficiale, să reducă cât se poate de mult din acest handicap şi să se lupte pentru primele locuri în competiţia rezervată grupărilor din Capitală, chiar dacă le va fi greu să ajungă în top.

Antrenamentele grupei feminine Under 12 a Baschet Club Star au loc miercuri, joi, vineri şi sâmbătă în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii Generale 119 "Vasile Voiculescu". Programul a fost definitivat, iar echipierele alb-roşiilor vor profita de toate condiţiile necesare pentru a ajunge către performanţă. Conducerea grupării din Capitală doreşte să mulţumească, în special, direcţiunii Şcolii 119, doamnei director Carmen Toader, şi a profesorilor din această unitate de învăţământ care, de un deceniu, sprijină activitatea Baschet Club Star, înţelegând necesitatea copiilor de a fi îndrumaţi către un sport de echipă.

Pentru a putea să vă înscrieţi şi să obţineţi informaţii despre Baschet Club Star, accesaţi acest link...

miercuri, 13 octombrie 2010

DECIZIE. Simona Rădanţu vrea să se retragă

După ce a evoluat patru ani la echipa Baschet Club Star, Simona Rădanţu (foto) este tentată să renunţe la sportul de performanţă, din motive personale. Extrema alb-roşiilor a fost operată de apendicită în luna august, însă nu a ratat stagiul de pregătire centralizată de la Sovata. Ultimul antrenamant pe care jucătoarea l-a efectuat cu formaţia din Capitală, a fost la începutul lunii octombrie, imediat după ce Ioana Miroiu & Co au dat normele de control impuse de FRB.

Simona Rădanţu este a doua sportivă din lotul echipei Baschet Club Star care se gândeşte să renunţe la performanţă din motive personale. La începutul sezonului trecut, Mihaela Dragomir a fost tentată să se lase de baschet, însă fundaşul alb-roşiilor a revenit asupra deciziei şi a recunoscut că ar fi făcut o greşeală dacă ar fi hotărât să-şi încheie cariera în debutul campionatului precedent. Până acum şase componente ale formaţiei din Capitală au ieşit din lot: Ana Maria Drăghici, Roxana Mitroi şi Andreea Nichifor, toate născute în 1995, dar şi Beatrice Roman, Andra Vasile şi Alice Niţă, ultimele trei născute în 1994.

Info Simona Rădanţu a debutat la Baschet Club Star pe 10 decembrie 2006 şi nu a evoluat, de-a lungul carierei, decât pentru alb-roşii, formaţie la care este legitimată şi în prezent.

Conducerea echipei Baschet Club Star speră ca Simona Rădanţu să revină asupra deciziei şi poată evolua în întrecerea junioarelor doi. Jucătoarea alb-roşiilor a fost trecută pe foaia înaintată la federaţia de specialitate, atât pentru Campionatul Naţional feminin Under 16 cât şi pentru competiţia rezervată sportivelor născute în anul 1994. Din cauza operaţiei de apendicită, suferită în luna august, Simona nu s-a putut pregăti pentru normele de control, astfel că nu a fost prezentă la probele pe care FRB le-a organizat în perioada 3-6 octombrie, în Capitală, la Arena de Baschet.

Simona Rădanţu a anunţat conducerea echipei Baschet Club Star despre decizia sa şi a mai spus că miercuri seară va da un răspuns final în privinţa hotărârii sale de a renunţa la sportul de performanţă. Dacă echipiera alb-roşiilor va reveni la antrenamente, atunci ea îşi va putea da normele de control în pauza dintre turul şi returul Campionatului Naţional feminin Under 16 şi va putea evolua în competiţia rezervată jucătoarelor născute în anii 1995 şi 1996. Recordul de puncte marcate într-un meci al Simonei este de 20, iar prima partidă oficială a disputat-o pe 14 ianuarie 2007.

În luna martie 2010, Simona Rădanţu a fost aleasă cea mai bună jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star. Detalii aici...

duminică, 10 octombrie 2010

MINIBASCHET. Un nou început de drum

Sâmbătă a avut loc primul antrenament al grupei de fete născute în anii 1999 şi 2000. Noile echipiere ale Baschet Club Star s-au pregătit, pentru 90 de minute, în sala Şcolii Generale 119 "Vasile Voiculescu", acolo unde formaţia de junioare a alb-roşiilor a început, în urmă cu patru ani, drumul către sportul de performanţă. Piticele de la Star vor fi înscrise în Campionatul Municipal şi vor evolua în această competiţie chiar dacă nu au experienţă.

Printre remarcatele primei zile s-au numărat Lucia Dumitru, Denisa Ţurcanu, Elena Gherghescu şi Andreea Loredana Varlan. Ana Florea a mai evoluat în grupa de minibaschet şi acum doi ani, pe când era clasa a doua, însă a revenit acum, la categoria sa de vârstă, şi a declarat că abia aşteaptă să meargă în primul cantonament pentru "a primi botezul aşa cum l-au făcut şi fetele mari pe când sora mea, Elena, a fost la Baschet Club Star". Cea mai mică echipieră a alb-roşiilor, Andreea Iancu, a fost şi ea foarte activă şi s-a integrat perfect în antrenament. Fetele vor reveni în sală miercuri seară.

Pregătire Antrenamentele fetelor de la categoria sub zece ani se desfăşoară în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 119, de trei ori pe săptămână, în zilele de miercuri, joi şi vineri.

Echipa de minibaschet se va pregăti numai în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 119 "Vasile Voiculescu", de trei ori pe săptămână, urmând ca să susţină meciurile din cadrul Campionatului Municipal în sala Şcolii 103, acolo unde junioarele de la Baschet Club Star dispută partidele de pe teren propriu în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Componenţa formaţiei Under 10 feminin va fi definitivată în aproximativ 14 zile, până atunci urmând să se facă o selecţie continuă la această categorie de vârstă, pentru a se alcătui un team cât mai competitiv.

Conducerea echipei Baschet Club Star va mai alcătui încă o echipă feminină, jucătoare născute în anii 2001 şi 2002, pentru a fi înscrise la Festivalul Naţional de Babybaschet, întrecere care va avea loc la sfârşitul lunii iunie a anului viitor. Antrenamentele se vor desfăşura tot în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii Generale 119 "Vasile Voiculescu" şi vor avea loc de două ori pe săptămână, pentru început. Selecţia va începe luni şi va fi una continuă până în luna martie 2011. Sportivele care doresc să facă parte din lotul alb-roşiilor se pot înscrie la sălile Şcolilor 119 şi 103.

Cei care doresc să facă parte din echipa Baschet Club Star, pot obţine informaţii accesând acest link...

vineri, 8 octombrie 2010

SELECŢIE. Cine va ajunge la Europene?

Federaţia Română de Baschet a anunţat, pe site-ul oficial, organizarea unei selecţii pentru lotul naţional feminin Under 16, jucătoare născute în anii 1995 şi 1996, în vederea definitivării componenţei reprezentativei care va evolua pentru ţara noastră la Campionatul European de anul viitor. Trialul va avea loc în perioada 29-31 octombrie, într-o localitate ce va fi anunţată ulterior, după cum precizează comunicatul FRB.

Forul de specialitate a anunţat că jucătoarele care vor fi selecţionate vor rămâne în cantonament centralizat, în perioada 1-7 noiembrie. În acest interval urmează să se desfăşoare şi două meciuri internaţionale, cel mai probabil cu reprezentativa Bulgariei, la această categorie de vârstă. Partidele vor avea loc la Ruse sau la Alexandria. Conform FRB, fiecare sportivă care se va pregăti centralizat va avea achitate costurile de cazare şi de masă. În perioada trialului, cluburile vor asigura costurile pentru tricolorele de la Under 16. Oficialii federaţiei nu au anunţat, deocamdată, câte fete vor rămâne în cantonament.

Decizie În cantonamentele din luna iunie 2010, singura jucătoare a echipei Baschet Club Star convocată la loturile naţionale de junioare a fost Denisa Fitero. Pe atunci, Iohana Borşan evolua pentru Gravity Târgu Mureş.

Echipa Baschet Club Star are şase jucătoare care sunt în vederea forului de specialitate pentru posibile convocări la loturile naţionale. Astfel, Mihaela Dragomir (foto stânga) şi Nicoleta Constantinescu au participat la câte un trial de selecţie la categoria sportivelor născute în 1995, acolo unde Ioana Miroiu s-a antrenat centralizat cu lotul condus de Coca Bârzan şi Tiberiu Iluţiu. Denisa Fitero şi Iohana Borşan (foto dreapta) fac parte din naţionala fetelor născute în 1996 şi au prins deja două cantonamente alături de tricolorele mici, la Under 14, în timp ce Alexandra Anghel se află, zilele acestea, în vederile antrenorilor Călin Anton şi Loredana Munteanu.

Conducerea echipei Baschet Club Star urmează să decidă în perioada următoare ce jucătoare o vor reprezenta la trialul de selecţie din perioada 29-31 octombrie. Din cele şase sportive aflate în vederile federaţiei vor ajunge la actuala selecţie cele mai bine pregătite echipiere ale alb-roşiilor în acest moment. "Mai avem aproape trei săptămâni la dispoziţie pentru a desemna pe cineva. Cine va ajunge acolo trebuie să arate că ştie baschet cu adevărat şi că are de gând să facă performanţă şi să fie o jucătoare apreciată de toţi tehnicienii", este de părere antrenorul Doru Neagu.

Una dintre cele mai cunoscute jucătoare din ţara noastră, Diana Pop, în prezent componentă a clubului TSV Wasserburg, a fost nominalizată pentru titlul de "Sportiva anului în Germania". Detalii aici...

joi, 7 octombrie 2010

INFO. Diana Pop, sportiva anului în Germania?

Una dintre cele mai cunoscute jucătoare din ţara noastră, Diana Pop (foto, alături de fiica sa, Alessia Patricia), în prezent componentă a clubului TSV Wasserburg, a fost nominalizată pentru titlul de "Sportiva anului în Germania", în cadrul unei anchete organizate de trustul de presă OVB (Oberbayerisches Volksblatt) & Radio Charivari. Adversarele Dianei sunt Anni Friesinger Postma, Kathrin Hauck, Evi Sachenbacher-Stehle şi Amelie Kober.

Votul pentru desemnarea celei mai bune sportive din Germania se încheie pe 23 octombrie. Diana Pop a fost propusă în acest top deoarece a fost aleasă de două ori cea mai bună jucătoare de baschet din Bundesliga, după ce a născut o fetiţă, Alessia Patricia. Dia a revenit în sportul de performanţă la 39 de ani şi este MVP-ul formaţiei din Wasserburg. Diana are la activ cinci titluri de campioană şi două Cupe ale Germaniei, plus trofeele cucerite în România, pe vremea când evolua la ICIM Arad. În palmaresul sportivei noastre se numără şi o medalie de bronz pe care a obţinut-o la Campionatul European de juniori din 1990.

Inedit Jucătoarele echipei Baschet Club Star au cunoscut-o personal pe Diana Pop, în martie 2008, atunci când gruparea din Capitală a efectuat un turneu de pregătire la Wasserburg.

Adversarele Dianei în această competiţie sunt sportive foarte cunoscute în Germania. Astfel, Anni Friesinger Postma este o patinatoare, triplă medaliată la Jocurile Olimpice din 2010, Kathrin Hauck este cea mai bună jucătoare de squash a acestei ţări, Manuela Stöberl a cucerit medalia de bronz la campionatele mondiale de caiac extrem, Evi Sachenbacher-Stehle este o altă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2010, iar Amelie Kober a obţinut titlul suprem la snowboard, în cadrul aceleaşi întreceri supreme. Învingătoarea competiţiei propusă de OVB va fi prezentată oficial la "Balul Sportului", un dineu care va avea loc pe 6 noiembrie la Rosenheim.

Diana Pop este considerată de fani o jucătoare care are şanse reale de a câştiga, mai ales pentru tot ceea ce a făcut de-a lungul timpului în sportul de performanţă. Potrivit OVB, suporterii spun despre Diana că "merită să fie aleasă «Sportiva anului în Germania» pentru inima pe care o are pentru toţi cei care vin la baschet". Diana Adela Pop s-a năcut pe 9 februarie 1971, la Arad, este de profesie tehnician dentar şi a mai practicat, în carieră, judo. Căsătorită cu Teo Pop, cei doi au împreună o fetiţă, Alessia Patricia, în vârstă de un an şi patru luni. Familia Pop s-a stabilit la Wasserburg.

Cei care doresc să o voteze pe Diana Pop pentru "Sportiva anului în Germania" o pot face accesând acest link...

marți, 5 octombrie 2010

REGULAMENT. Inelul, mai jos de 3,05 metri?

Federaţia Internaţională de Baschet Asociaţie (FIBA) intenţionează să continue seria schimbărilor de regulament, cel puţin la feminin, după cum a afirmat secretarul general Patrick Baumann. Oficialii forului suprem al sportului cu mingea la coş doresc să coboare inelul de la înălţimea de 3,05 metri faţă de sol, la cât este situat în acest moment, fără a preciza însă noua dimensiune la care acesta va fi situat în viitor.

Patrick Baumann a mai spus că discuţiile au pornit de la faptul că în baschetul mondial feminin s-a constat o oarecare scădere a spectacolului, astfel că s-a hotărât să se încerce o modificare de regulament, care nu va fi aplicată mai devreme de 2012. "Una dintre concluziile discuțiilor la care au luat parte antrenori, jucătoare și oficiali ai federațiilor a fost aceea că avem nevoie de schimbări în regulamentul de baschet feminin dacă dorim să facem această disciplină mai spectaculoasă decât la ora actuală", a spus secretarul general al FIBA.

Decizii Începând cu sezonul competiţional 2010-2011, regulamentul jocului de baschet a suferit, din nou, modificări, după cum au anunţat oficialii Federaţiei Internaţionale de Baschet Asociaţie (FIBA).

Prima modificare a oficialilor forului suprem în baschetul feminin a fost micşorarea circumferinţei mingii, prevedere care a intrat în vigoare încă din iunie 2004, după care s-a hotărât ca fetele să evolueze în echipament mulat, decizie care a fost aplicată în urmă cu un sezon. Din 2010 terenul de joc a suferit şi el modificări la marcaje, iar următorul pas al conducătorilor FIBA pare să fie coborârea inelului de la 3,05 metri înălţime, testarea urmând să se facă în competiţiile de streetball, după cum a anunţat FIBA.

Secretarul general al forului mondial a spus că va aştepta rezultatele testelor. "Schimbarea a fost anunţată, o avem în vedere, este adevărat, dar trebuie să vedem unde se va ajunge şi ce finalitate vom avea", a mai adăugat Patrick Baumann. Oficialul FIBA a mai spus că va fi important de aflat ce cred jucătoarele despre acest lucru, deoarece acestea sunt obişnuite cu actuala înălţime a inelului. Această decizie a fost luată din cauza taliei scăzute a multor sportive. În următoarele două sezoane nu se prevede, însă, punerea în aplicare a acestei noi reglementări.

Baschet Club Star şi-a propus ca, în cel mai scurt timp, să selecţioneze copii pentru două grupe care să continue, în viitor, rezultatele foarte bune pe care le-au avut, până acum, jucătoarele alb-roşii. Detalii aici...

luni, 4 octombrie 2010

NORME. Se aşteaptă rezultatele oficiale

Jucătoarele echipei Baschet Club Star au susţinut, duminică, normele de control impuse de federaţia de specialitate. Aceste probe au fost necesare pentru ca sportivele grupării din Capitală să poată evolua în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, dar şi în competiţia rezervată fetelor născute în anii 1994 şi 1995. Cea mai în formă echipieră a alb-roşiilor a fost Denisa Fitero (foto, la minge), care a declarat că îşi doreşte un barem de minimum 90 de puncte.

Pentru a putea evolua în competiţia junioarelor doi, jucătoarele echipei Baschet Club Star au trebuit să acumuleze cel puţin 60 de puncte, iar pentru Campionatul Naţional feminin Under 17 a fost necesar un punctaj minimum de 64 de puncte. Alături de Ioana Miroiu & Co au mai fost prezente, duminică, la Arena FRB, formaţiile Olimpia şi ACS Champions, ambele grupări fiind din Capitală. Prestaţia fetelor din Şoseaua Iancului a fost una foarte bună, acestea reuşind să se impună în majoritatea probelor, fiind excelent pregătite, la toate capitolele.

Info Probele de control pentru echipele de juniori (Under 15, Under 16, Under 17 şi Under 18), masculin şi feminin, au loc în perioadele 01-03 octombrie, 08-10 octombrie şi 16 – 17 octombrie.

Aflându-se într-o evidentă creştere de formă, Denisa Fitero a obţinut cei mai buni timpi ai echipei Baschet Club Star în probele de 30 de metri şi la micul maraton, dar şi cel mai mare punctaj în proba de detentă. Astfel, fundaşul alb-roşiilor şi-a asigurat baremul minim încă înaite de aruncările libere. Ioana Miroiu, Mihaela Nemil, Nicoleta Constantinescu, Mihaela Dragomir, Ioana Murea şi Iohana Borşan nu au mai avut emoţii la proba de 800 de metri, deoarece au acumulat, înainte de acest ultim examen, cel puţin 64 de puncte fiecare. Miruna Lală, Diana Robu şi Alexandra Anghel s-au luptat pentru orice punct până la final, pentru a-şi adjudeca punctele necesare.

Rezultatele oficiale ale probelor impuse de forul de specialitate din ţara noastră vor fi postate pe site-ul forului de specialitate în zilele următoare. Până acum doar trei echipe, Phoenix Galaţi, Olimpia Bucureşti şi Baschet Club Star au încheiat normele de control pentru Campionatul Naţional feminin Under 16. Încă nouă formaţii vor avea de trecut acest examen în perioadele 8-10 octombrie şi 16-17 octombrie. Faza grupelor va debuta pe 23 octombrie, după ce toate grupările din ţară vor încheia testarea impusă de FRB. Simona Rădanţu, nu a fost prezentă, deoarece nu este aptă de efort 100% după operaţia de apendicită de acum o lună.

Baschet Club Star şi-a propus ca, în cel mai scurt timp, să selecţioneze copii pentru două grupe care să continue, în viitor, rezultatele foarte bune pe care le-au avut, până acum, jucătoarele alb-roşii. Detalii aici...

sâmbătă, 2 octombrie 2010

INIŢIERE. Orice copil poate să devină Star!

Baschet Club Star şi-a propus ca, în cel mai scurt timp, să selecţioneze copii pentru două grupe care să continue, în viitor, rezultatele foarte bune pe care le-au avut, până acum, jucătoarele alb-roşii. Astfel, de miercuri, 6 octombrie, vor începe pregătirea fete şi băieţi care doresc să facă performanţă. Pentru a putea evolua în formaţiile care se vor antrena în sălile de educaţie fizică şi sport ale şcolilor 103 şi 119 "Vasile Voiculescu", cei mici trebuie să fie născuţi în anii 2003 şi 2004.

Actuala genetraţie de jucătoare a echipei Baschet Club Star, sportive născute în anii 1995 şi 1996, va rămâne grupa de performanţă a formaţiei din Capitală. Ioana Miroiu & Co vor participa, în acest sezon, în Campionatul Naţional feminin Under 16, dar şi în competiţia sportivelor născute în anii 1994-1995. În ceea ce le priveşte pe noile componente ale alb-roşiilor, acestea vor fi înscrise în întrecerea rezervată categoriei babybaschet, atât la nivel de municipiu cât şi la nivel naţional, meciurile urmând să se dispute începând din luna decembrie a acestui an.

Selecţie Echipa Baschet Club Star oferă posibilitatea jucătoarelor de talie, care doresc să practice sportul cu mingea la coş, să facă parte din lotul alb-roşiilor.

Selecţia pentru viitoarele grupe de copii va fi continuă, cel puţin până în luna martie a anului 2011, pentru a se putea asigura o continuitate acestor echipe noi formate, asigurându-se, periodic, iniţierea unor jucători noi, care să devină viitori performeri. "Deocamdată vom asigura două săli pentru antrenamente. Cei mici pot opta fie pentru sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 119 «Vasile Voiculescu», fie pentru cea a Şcolii 103. Programul de pregătire este finalizat, nu mai rămâne decât să începem treaba iar copiii să vină către Baschet Club Star", a declarat Valentin Bâlă pentru site.

Pentru înscrieri se poate folosi adresa de mail a formaţiei din Capitală, baschet.club.star@gmail.com, sau se poate vizualiza rubrica "Contact şi antrenamente" de pe site. Antrenamentele vor avea loc în zilele de luni şi vineri în Şcoala 103, de la ora 18.00, iar miercurea, de la orele 16.00 şi 18.00, şi joia, de la ora 18.00, va avea loc pregătirea programată în sala de educaţiei fizică şi sport a Şcolii Generale 119 "Vasile Voiculescu". Toate meciurile oficiale de acasă ale echipelor Baschet Club Star se vor desfăşura, sâmbăta, indiferent de categoria de vârstă, în sala Şcolii 103.

Daca vreţi să faceţi parte din lotul Baschet Club Star sau dacă doriţi să aflaţi care sunt condiţiile în care vă puteţi înscrie în echipă, trimiteţi un mail aici...

vineri, 1 octombrie 2010

PROBE. Au început normele de control

Începând de vineri şi până duminică au loc normele de control, în două oraşe din ţară, Bucureşti şi Focşani. În intervalul 1-3 octombrie sunt programate pentru susţinerea probelor 27 de echipe înscrise în Campionatele Naţionale, la feminin şi la masculin, la categoriile Under 15, Under 16, Under 17 şi Under 18. Dintre aceste grupări, doar şase participă în competiţia fetelor şi 21 în întrecerea băieţilor.

Echipierele Baschet Club Star vor susţine normele de control duminică, 3 octombrie, de la ora 12.30, la Arena FRB. Jucătoarele alb-roşii vor trebui să obţină cel puţin 64 de puncte fiecare, pentru a se putea înscrie atât în Campionatul Naţional feminin Under 16, cât şi la Under 17. Punctajul minim pentru competiţia rezervată junioarelor doi, sportive născute în anii 1995 şi 1996, este de 60 de puncte, însă o formaţie are drept de participare doar dacă cel puţin cinci componente ale grupării respective au îndeplinit baremul minim cerut şi impus de forul de specialitate din ţara noastră, la fiecare categorie în parte.

Desfăşurare Normele de control se dau în trei perioade: 1-3 octombrie, 8-10 octombrie şi 16-17 octombrie, în mai multe oraşe din ţară, în prezenţa unei comisii unice, conform regulamentului Federaţiei Române de Baschet.

Din Capitală doar două echipe, Olimpia şi Baschet Club Star, s-au înscris în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. În competiţia rezervată sportivelor născute în anii 1994 şi 1995, jucătoarele alb-roşii şi cele de la ACS Champions sunt singurele reprezentante ale Bucureştiului. La Under 18, CSS 2, Olimpia şi ACS Champions şi-au depus cererea de înscriere la FRB, ultimul team fiind format, în mare majoritate, din fostele componente ale clubului Dan Dacian, la care s-au mai adăugat alte câteva fete transferate de la Olimpia, CSS 2 şi Baschet Club Star. Faţă de acum două sezoane au dispărut trei grupări din Capitală: CSS 6, Raptors şi Royal Fun.

Grupele de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16 nu au fost efectuate, FRB urmând să anunţe componenţa seriilor după încheierea primei perioade a normelor de control. Întrecerea junioarelor doi va debuta pe 23 octombrie, atunci când fiecare echipă care va evolua pe teren propriu va trebui să aibă trasat noul marcaj oficial al terenului de baschet, modificat în această vară de Federaţia Internaţională (FIBA). Jucătoarele alb-roşii vor evolua, încă un sezon, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală, acolo unde vor disputa partidele oficiale.

Cu 12 echipe prezente la start, Campionatul Naţional feminin Under 16 va avea, în acest sezon, cea mai slabă prezenţă din istoria unei competiţii de juniori. Detalii aici...