sâmbătă, 28 ianuarie 2012

RECORD. Star Şcoala 119 - CSS 4 Buc. 102-2

Echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a învins, sâmbătă, scor 102-2, formaţia Clubului Sportiv Şcolar 4, într-un meci din cadrul etapei a şaptea a Campionatului Municipal feminin sub 12 ani. În urma acestui succes, jucătoarele alb-roşii au înregistrat 16 victorii la rând în actualul sezon competiţional, la categoria de vârstă rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001. Roxana Mihai, autoare a 38 de puncte, şi Alexandra Marin, cu 34, şi-au trecut în cont noi recorduri personale la puncte marcate.

VEDEȚI AICI CLASAMENTUL

Partida dintre cele două formații a avut loc în sala de educație fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală, acolo unde jucătoarele alb-roşii şi-au disputat, până acum partidele oficiale din cadrul Campionatului Municipal feminin, la toate categoriile de vârstă. După acest meci, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a acumulat, după şapte etape, maximum de puncte în clasament, 14, şi nu mai poate pierde primul loc în seria C de calificare deoarece principala contracandidată la poziţia de lider, formaţia Olimpia A Bucureşti are deja două înfrângeri. Cum fetele pregătite de Valentin Bâlă mai au de disputat o singură întâlnire, cea cu gruparea din Şoseaua Iancului, acestea nu mai au cum, matematic, să mai coboare nicio poziţie în ierarhie şi vor încheia jocurile dinaintea turneului final în fruntea grupei C, atingân-şi, astfel, şi primul obiectiv, acela de a ajunge în penultimul act.

Statistică
Într-un alt meci din cadrul Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, în etapa a şasea, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a învins, în deplasare, formaţia Dan Dacian A cu scorul de 84-10.

Ruxandra Mihai a deschis seria coşurilor echipei Baschet Club Star Şcoala 119, după care Alexandra Marin a marcat de patru ori la rând, astfel că tabela a indicat 10-0 pentru gazde în minutul patru. Ioana Săndulescu şi Denisa Ţurcan şi-au trecut şi ele numele pe foaia de joc, astfel că diferenţa s-a mărit la 32-0. Până la pauză, amfitrioanele au reuşit să mai pună alte 19 puncte fără să primească nici măcar unul, astfel că ecartul a fost unul aproape incredibil: 51-0, după ce pe rând, Roxana Mihai, Livia Mariea şi Bianca Ferăstrău au finalizat de câte ori au avut posibilitatea. Nici după 30 de minute, adversarele nu au marcat, astfel că avantajul fetelor pregătite de Valentin Bâlă a ajuns până la 76-0. Cea mai mare diferenţă de scor dintre cele două formaţii s-a stabilit însă abia la finalul meciului, atunci când tabela s-a închis la 102-2 pentru Baschet Club Star Şcoala 119.


În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşii şi-au asigurat, matematic, primul loc în grupa C de calificare a Campionatului Municipal feminin sub 12 ani şi, indiferent de ce se va întâmpla în ultima etapă, în meciul cu Olimpia A Bucureşti, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu mai pot pierde poziţia de lider şi accesul în fazele superioare ale acestei competiţii. În ierarhia seriei din care mai face parte echipa Baschet Club Star, disputa pentru turneul semifinal este foarte strânsă, trei formaţii luptându-se pentru două locuri care asigură accesul în penultimul act. Astfel, Dan Dacian A, Clubul Sportiv Şcolar 4 şi Olimpia A speră şi ele la semifinale. În partida de sâmbătă, două sportive ale gazdelor, Roxana Mihai şi Alexandra Marin, au înscris peste 30 de puncte fiecare. Prima a realizat 38 de puncte, cea de-a doua 34, ambele trecându-şi în cont cea mai bună performanţă din carieră.

Pentru a putea vedea toate rezultatele din cadrul grupei C de calificare a Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: