duminică, 27 mai 2012

MUNICIPAL. Medalie de bronz la junioare trei

Jucătoarele alb-roşii au obţinut medaliile de bronz la Campionatul Municipal feminin de junioare trei, reuşind să-şi îndeplinească obiectivul propus la începutul actualei stagiuni, acela de a se clasa în primele patru grupări pe Capitală. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au pierdut, duminică, la mare luptă, scor 42-46, semifinala cu Raptors însă nu au mai cedat în disputa cu Olimpia B Bucureşti, scor 58-35, după o întâlnire pe care au dominat-o din primul minut.

REZULTATELE DIN GRUPE

După un debut de meci dezastruos, 0-12 în mai puţin de şase minute, jucătoarele alb-roşii au relansat partida cu Raptors din semifinalele Campionatului Municipal feminin de junioare trei. Ana Florea, Roxana Agachi şi Lavinia Dinu au realizat un parţial de 12-2 şi au ajuns la un singur coş de adversare, scor 12-14 după zece minute. Roxana Mihai nu a mai repetat evoluţiile pozitive din faza grupelor şi acest lucru s-a văzut, componentele Baschet Club Star Şcoala 119 fiind conduse la pauza mare cu 30-19. Mai mult, după ieşirea de la cabine fetele pregătite de Valentin Bâlă au primit patru puncte la rând fără răspuns iar tabela a indicat, în minutul 23, un deficit de 15 puncte, 19-34 şi întâlnirea părea ca şi încheiată.

Statistică În grupele de calificare pentru turneul final, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a obţinut o victorie şi o înfrângere, ajungând în semifinalele Campionatului Municipal feminin de junioare trei după ce s-au clasat pe locul doi într-o serie cu ACS Champions şi cu BC 97.

O intercepţie a Roxanei Agachi finalizată de Ana Florea şi alte două coşuri venite pe mâna Roxanei şi a Ruxandrei Mihai au fost de ajuns pentru ca jucătoarele alb-roşii să demonstreze că pot evolua de la egal la egal cu adversarele lor. Diferenţa dintre cele două formaţii s-a micşorat la 34-25 pentru Raptors, iar meciul s-a încins pe final, atunci când echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a ridicat tribunele în picioare printr-un parţial de 8-0, tabela indicând 44-40 cu trei minute înainte de final. Roxana Mihai a beneficiat de trei aruncări libere, doar una transformată, adversarele au marcat, iar fetele pregătite de Valentin Bâlă au ratat două atacuri ce ar fi putut însemna cel puţin un scor egal la finalul timpului regulamentar. Nu a fost însă aşa deoarece Raptors a câştigat cu 46-42 şi a avansat în finală.

În disputa pentru locurile 3-4, echipa Baschet Club Star Şcoala 119 a întâlnit formaţia Olimpia B Bucureşti, cele două grupări aflându-se faţă în faţă şi în timpul sezonului regulat atunci când jucătoarele alb-roşii şi-au adjudecat cele două întâlniri programate. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au intrat perfect în meci şi, după numai zece minute, au avut un incredibil 36-6 pe tabelă, ecart care a încheiat, practic, orice semn de întrebare în privinţa învingătoarei. Ruxandra Mihai şi colegele sale s-au impus cu 58-35 şi au terminat Campionatul Municipal feminin de junioare trei cu o victorie şi au ocupat, la finalul acestei stagiuni, locul trei în Bucureşti din zece grupări înscrise la start. Componentele Baschet Club Star au dus la bun sfârşit obiectivul fixat de conducerea tehnică, o clasare în Top 4 pe Capitală.

Pentru a putea vedea câteva fotografii din ultima zi a turneului final al Campionatului Municipal feminin de junioare trei, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: