duminică, 9 decembrie 2012

UNDER 14. Calificare meritată şi la junioare trei!

Cu două meciuri câştigate şi tot atâtea cedate, echipa Baschet Club Star a ocupat locul al doilea în seria a cincea preliminară din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, la două puncte în spatele liderului ACS Champions şi la tot atâtea în faţa formaţiei Raptors Bucureşti. În ultima etapă, duminică, ACS Champions a învins, 100-20, în deplasare, pe Raptors, în timp ce jucătoarele alb-roşii au avut zi liberă deoarece Clubul Sportiv Şcolar 2 Bucureşti a renunţat să rămână în competiţie.

VEDEŢI AICI CLASAMENTELE

După patru etape disputate, configuraţia seriei a cincea preliminară aduce o calificare meritată pentru jucătoarele alb-roşii. Fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Liliana Uşurelu vor continua Campionatul Naţional feminin Under 14 în grupa valorică A, acolo unde au ajuns cele mai bune 16 echipe din România, la categoria sportivelor născute în anii 1999-2000 şi mai mici. Componentele Baschet Club Star aşteaptă tragerea la sorţi pentru runda următoare, acolo unde există posibilitatea ca gruparea din Capitală să înfrunte pe CSŞ Târgovişte, LPS Arad, LPS Alba Iulia, CSU Cuadripol Braşov, LPS Galaţi, CSU Ploieşti, CSS Ploieşti, BBALL Sfântu Gheorghe sau pe KSE Târgu Secuiesc. Se vor alcătui patru grupe a câte patru formaţii fiecare, primele trei team-uri urmând să ajungă direct la turneul semifinal.

Info Pentru a putea vedea Regulamentul Campionatului Naţional Under 14, atât la feminin cât şi la masculin, accesaţi acest link. Jucătoarele alb-roşii au şansa de a ajunge până la turneul final, pentru a doua oară în istoria Baschet Club Star, după performanţa obţinută în anul 2009.

Obiectivul echipei Baschet Club Star, în acest sezon, este unul destul de pretenţios faţă de anii precedenţi, anume un loc în primele opt formaţii din România, la finalul Campionatului Naţional feminin Under 14. La categoria de vârstă rezervată sportivelor născute în anii 1999-2000, jucătoarele alb-roşii au evoluat an de an. În urmă cu două ediţii, actuala grupă de junioare trei s-a aflat abia pe locul 25 în ţară, treaptă lăsată cu mult în urmă anul următor, atunci când fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Liliana Uşurelu au terminat pe locul zece, având un salt de 15 poziţii în mai puţin de 12 luni. Chiar dacă valorile s-au mai uniformizat, conducerea tehnică a bucureştencelor speră ca Ruxandra Mihai şi colegele sale să realizeze şi în actuala stagiune ceea ce şi-au propus la începutul acesteia, un loc în top.

La tragerea la sorţi, echipa Baschet Club Star va fi poziţionată în urna a doua valorică, ceea ce înseamnă că nu va putea să aibă ca adversare niciuna din următoarele formaţii: CSŞ Bega Timişoara, CSŞ Colegiul "Alexandru Ceuşianu" Reghin, CSŞ Sfântu Gheorghe, CSŞ Craiova şi una din grupările CSŞ 1 Constanţa sau CSU Ploieşti. Din lista capilor de serie, alb-roşiile vor avea un singur adversar, acesta urmând a fi ales dintre LPS Arad, LPS Alba Iulia, CSU Cuadripol Braşov, CSŞ Târgovişte şi LPS Galaţi. Cea de-a treia grupă din care vor fi extrase formaţii aduce team-urile cu punctajul cel mai slab până acum: Col. Naţ. "Mihai Eminescu" Oradea, BBALL 6 Sf. Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc, CSŞ Ploieşti, "U" For You Cluj Napoca şi una din formaţiile CSU Ploieşti sau CSŞ 1 Constanţa. Prima etapă din faza de calificare este programată pe data de 20 ianuarie 2013.

Pentru a putea vedea calendarul competiţional pentru sezonul 2012-2013, daţi click aici...

Niciun comentariu: