sâmbătă, 15 decembrie 2012

UNDER 16. Debut perfect în Municipal, cu CSŞ 4

Cu o apărare aproape perfectă, în care au combinat trei sisteme defensive, jucătoarele alb-roşii au realizat un rezultat-surpriză, sâmbătă, în deplasare, reuşind să treacă de formaţia Clubului Spotiv Şcolar 4 Bucureşti cu scorul de 43-18. Victoria este cu atât mai importantă cu cât fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Liliana Uşurelu sunt născute în anii 1999-2000, cu excepţia Alexandrei Moanţă, an de naştere 1997, în timp ce adversarele au majoritatea 15 ani împliniţi sau chiar 16. Aceasta a fost prima partidă la junioare doi.

Net superioare ca talie, cu un pivot de aproape 1,90 metri plus o altă jucătoare de 1,80, gazdele au pornit cu prima şansă în disputa de sâmbătă, cu echipa Baschet Club Star. Chiar dacă Alexandra Moanţă, 15 ani şi 1,80 metri înălţime, a fost singura sportivă din lotul alb-roşiilor care a avut experienţă la nivel mai mare de junioare trei, categorie unde evoluează fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Liliana Uşurelu, alb-roşiile au intrat pe teren deloc timorate de înălţimea adversarelor şi au realizat o partidă foarte bună. Ana Florea, Diana Şuşnea, Alexandra Marin, Alexandra Moanţă şi Roxana Agachi au avut un prim sfert peste amfitrioane şi au pus şase puncte peste rivalele din această dispută pentru un parţial de 9-3, închis în minutul zece, după ce Ana Florea a finalizat o pasă de la Diana Şuşnea.

Transfer Alexandra Moanţă a sosit la echipa Baschet Club Star după ce a evoluat la formaţiile CSŞ 2 Bucureşti şi CSŞ Ploieşti. Actuala componentă a alb-roşiilor a petrecut prima parte a sezonului în curs la Olimpia Bucureşti, însă a ales să revină la gruparea de la care a plecat.

Roxana Mihai, Ruxandra Mihai, Georgiana Ifrim, Cristina Grigore şi Livia Mariea au intrat pe teren în sfertul al doilea al meciului cu CSŞ 4. Cele cinci componente ale echipei Baschet Club Star s-au apărat foarte bine şi au realizat un parţial de zece puncte diferenţă, scor 12-2, făcând ca ecartul alb-roşiilor să se mărească până la 21-5 la pauza mare, după coşul de trei puncte înscris de Roxana Mihai din pasa Ruxandrei Mihai. Au urmat alte zece minute în care fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Liliana Uşurelu au avut posibilitatea de a-şi mări avansul, lucru îndeplinit de altfel, tabela indicând un incredibil 33-12 după 30 de minute de la primul angajament. Finalul a adus şi câteva faze spectaculoase, de ambele părţi, însă gazdele nu au mai putut întoarce un rezultat favorabil oaspetelor, scor 43-18.

De reţinut faptul că formaţia Clubului Sportiv Şcolar 4 Bucureşti evoluează, în acest sezon, în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 17 în timp ce echipa Baschet Club Star are abia participări în întrecerea junioarelor trei. Conducerea tehnică a alb-roşiilor a rulat toate cele zece sportive trecute pe foaia de arbitraj în mod egal, câte 20 de minute fiecare, principalul obiectiv al antrenorilor fiind să urmărească la lucru baschetbalistele din lot, această dispută fiind considerată, de fapt, una de verificare pentru meciurile din cadrul Campionatului Municipal de junioare trei dar şi cele din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, care va avea loc în perioada 21-23 decembrie, la Ploieşti. Duminică, în cadrul întrecerii pe Capitală, la Under 14, Baschet Club Star va primi, pe propriul teren, de la ora 12.30, la Şcoala 103, replica formaţiei Olimpia 2 Bucureşti.

Pentru a vedea toate rezultatele obţinute, în acest sezon, de echipa Baschet Club Star, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: