duminică, 3 februarie 2013

LIDER. Meci de infarct la Sfântu Gheorghe: 67-66

La capătul unei întâlniri deosebit de disputate, cu șase schimbări de lider pe tabela de marcaj plus alte trei situații în care am consemnat egalitatea, echipa Baschet Club Star a reușit o superbă victorie, duminică, în deplasarea de la Sfântu Gheorghe. Jucătoarele alb-roșii s-au impus, în etapa a treia, la limită, la capătul unui meci de infarct, cu scorul de 67-66 și au rămas, în urma acestui rezultat, cu maximum de puncte posibile, șase, pe primul loc din seria a treia de calificare a Campionatului Național feminin Under 14.

Alexandra Marin și-a trecut în cont o double double, pivotul alb-roșiilor având 15 puncte și 11 recuperări, Roxana Mihai a bifat alte 13 puncte plus șase intercepții, în timp ce Ana Florea a încheiat meciul cu CSS Sfântu Gheorghe cu nouă puncte. Roxana Agachi și-a ajutat colegele în spațiul de trei secunde și a adunat opt puncte și tot atâtea recuperări iar Cristina Grigore (foto, la minge) a realizat șapte puncte. Ruxandra Mihai a avut cinci puncte, în timp ce Diana Șușnea și Oana Dima au combinat pentru patru puncte fiecare. Livia Mariea a încheiat lista marcatoarelor cu un coș din acțiune. De remarcat că formația din județul Covasna a condus la un moment dat și la 12 puncte diferență, scor 22-10, în minutul opt, acesta fiind, de altfel, cel mai mare ecart din partida de duminică, ambele grupări fiind neînvinse până la startul întâlnirii.

Statistică În etapa precedentă, echipa Baschet Club Star a evoluat tot în deplasare, la Galați, în fața formației Liceului cu Program Sportiv din localitate. Jucătoarele alb-roșii s-au impus cu 57-46 în disputa din runda a doua a Campionatului Național feminin Under 14. Detalii aici.

Formația gazdă, CSȘ Sfântu Gheorghe a intrat foarte bine în meci și, după ce a anulat avantajul de trei puncte al adversarelor, s-a instalat la conducere. Amfitrioanele au părut că pot decide soarta întâlnirii încă din prima parte a disputei de duminică, astfel că, după opt minute din sfertul de debut, echipa Baschet Club Star a avut un deficit de șase posesii de recuperat, scor 10-22. A urmat un parțial de 11-4 al alb-roșiilor, echivalentul a 26-21 pentru gruparea din județul Covasna la capătul primei perioade. Oaspetele au replicat până la pauza mare, atunci când au revenit în joc, au egalat situația pe tabela de marcaj și, încet dar sigur, s-au desprins până la 45-34 în minutul 19. Ambele team-uri au avut, în momente diferite, șansa de a se distanța decisiv, însă nu și-au putut valorica acest posibil pas în plus.

Echipa Baschet Club Star nu și-a putut menține avantajul luat la pauză iar gazdele au profitat de acest lucru și au redus, constant, din diferență, reușind să egalaze la 58-58 cu cinci minute înainte de final. Roxana Mihai și Alexandra Marin au făcut ca atacurile alb-roșiilor să aibă de fiecare dată sorți de izbândă iar Ruxandra Mihai a realizat o intercepție cât o victorie cu 20 de secunde înainte de final, transformând una din cele două libere de care a beneficiat iar fetele pregătite de Valentin Bâlă au condus cu 67-63. A urmat o triplă a formației din Sfântu Gheorghe însă oaspetele nu și-au pierdut cumpătul în ultimele momente ale întâlnirii și s-au impus cu 67-66 la capătul unui meci de nerecomandat cardiacilor. În celălalt meci din grupă, LPS Galați s-a impus, în deplasare, scor 61-48, cu CSȘ 1 Constanța.

În prima etapă din cadrul seriei a treia de calificare din cadrul Campionatului Național feminin Under 14, jucătoarele alb-roșii au învins acasă formația CSȘ Constanța, scor 61-23. Detalii aici...

Pentru a vedea galeria foto de la Sfântu Gheorghe, click aici...

Niciun comentariu: