sâmbătă, 30 martie 2013

TURNEU. BC Star - CSŞ 1 Constanţa 70-34

În prima reuniune din cadrul turneului de sală găzduit de echipa Baschet Club Star, jucătoarele alb-roşii s-au impus, sâmbătă dimineaţă, scor 70-34, în faţa formaţiei CSŞ 1 Constanţa, la capătul unei partide pe care au dominat-o încă din primul minut. Amfitrioanele şi-au asigurat un avantaj liniştitor chiar de la finalul primei perioade pe care şi-au adjudecat-o cu scorul de 23-0. Meciul a contat pentru etapa a VII-a a Campionatului Naţional feminin Under 14 iar Star a rămas lider în seria sa.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

În urma acestei victorii, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi-au asigurat, matematic, calificarea la turneul semifinal cel puţin de pe locul al doilea din grupă, indiferent de rezultatele care se vor înregistra în următoarele două etape, cu LPS Galaţi şi cu CSŞ Sfântu Gheorghe. Obiectivul alb-roşiilor este însă adjudecarea primei poziţii în seria a treia de calificare, tocmai pentru a închide meciurile din această fază a competiţiei din fotoliul de lider. În reuniunea de seară, echipa Baschet Club Star va întâlni formaţia LPS Galaţi, grupare care a cedat primul joc din turneul de la Bucureşti, scor 23-72 cu CSŞ Sfântu Gheorghe. Cele trei cluburi care vor ajunge în ultimul act al Campionatului Naţional feminin Under 14, din această grupă, sunt cunoscute, doar CSŞ Constanţa urmând să evolueze în grupa valorică B.

Statistică Ultimul rezultat direct dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ 1 Constanţa a fost de 82-57 în favoarea alb-roşiilor. Partida respectivă a avut loc pe Litoral şi a contat pentru etapa a şasea a grupei a treia de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 14.

Meciul dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ 1 Constanţa, de sâmbătă, a deschis partidele turneului de sală organizat de gruparea din Capitală în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103. Gazdele au impus un ritm foarte bun încă din debutul partidei, s-au apărat excelent, şi nu au primit niciun punct în primele zece minute, atunci când am consemnat 23-0 pentru amfitrioane. Cristina Grigore a evoluat perfect şi, alături de Ruxandra Mihai, Alexandra Marin, Georgiana Ifrim şi de Diana Şuşnea, au închis orice culoar. Roxana Mihai, Oana Dima, Roxana Agachi, Ana Florea şi Livia Mariea au continuat să mărească diferenţa pe tabela de marcaj, chiar dacă ultima nu a punctat din acţiune. La pauza mare, alb-roşiile au condus cu 46-13 şi au avut un ecart liniştitor, imposibil de egalat pentru adversare.

Partea a doua a întâlnirii a fost una în care conducerea tehnică a alb-roşiilor a decis să ruleze întreg lotul de jucătoare, încercând să odihnească, pe cât posibil, majoritatea sportivelor care duc greul în Campionatul Naţional feminin Under 14. Lavinia Dinu şi Amalia Cranta au prins cel puţin 15 minute în această dispută, la egalitate cu Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Alexandra Marin sau Roxana Agachi. Ioana Săndulescu nu a fost folosită în acest joc, însă chiar şi aşa componentele echipei Baschet Club Star au ajuns până la un maximum de 36 de puncte diferenţă la final, atunci când am consemnat scorul de 70-34 pentru bucureştence. În clasamentul grupei, echipa Baschet Club Star este lider, cu şase victorii din şapte posibile, fiind urmată, în ordine, de CSŞ Sf. Gheorghe, LPS Galaţi şi de CSŞ Constanţa.

În prima partidă din grupa a treia de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 14, în jocul de debut al seriei, echipa Baschet Club Star a dispus de CSŞ Constanţa cu scorul de 61-23. Detalii aici...

Niciun comentariu: