miercuri, 13 martie 2013

UNDER 13. Numai victorii în faza de calificare

Lotul feminin sub 13 ani al echipei Baschet Club Star a încheiat faza de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 13 cu nouă victorii din tot atâtea posibile şi s-a clasat pe primul loc în seria a şasea, cu maximum de puncte, 18, în faţa formaţiilor Phoenix Constanţa, CSŞ Ploieşti şi Basket Game Kanada Alexandria. Jucătoarele alb-roşii au obţinut dreptul de a fi prezente la turneul semifinal al competiţiei rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001, întrecere care va avea loc în perioada 4-7 aprilie.

Alături de echipa Baschet Club Star, la penultimul act al Campionatului Naţional feminin Under 13, au ajuns alte 11 grupări din ţară, acestea fiind, în ordinea punctajului şi a coşaverajului, formaţiile LPS Arad, Olimpia, CSŞ Ploieşti 2, LAPI Dej, Galactica Cluj, CSŞ Sfântu Gheorghe, Phoenix Constanţa, CSŞ Gheorgheni, CS Municipal Moineşti, LPS Galaţi şi CSU Cuadripol Braşov. Toate aceste team-uri aşteaptă acum tragerea la sorţi pentru turneul semifinal, acolo unde se vor alcătui două grupe a câte şase echipe fiecare, primele patru clasate urmând să se lupte pentru primele opt poziţii din România. După excelenta prestaţie din 2012, atunci când au obţinut medaliile de argint la Liga Naţionala Under 12, jucătoarele alb-roşii sunt cotate şi în acest an cu şanse la medalii însă acest lucru va fi mult mai dificil de obţinut acum, BC Star având ca obiectiv accesul la faza finală.

Sezon În actuala ediţie a Campionatului Naţional feminin Under 13, echipa Baschet Club Star a susţinut 17 meciuri dintre care a pierdut doar două, ambele cu formaţia Olimpia Bucureşti. În prima întâlnire alb-roşiile au cedat cu 60-72 iar în cea de-a doua cu scorul de 45-49.

În ultimul turneu de sală, al treilea, desfăşurat în perioada 9-10 martie la Alexandria, componentele echipei Baschet Club Star au câştigat toate cele trei partide pe care le-au disputat în seria a şasea de calificare. În prima zi, fetele pregătite de Valentin Bâlă au trecut, pe rând, de formaţiile Phoenix Constanţa, scor 64-54, şi de CSŞ Ploieşti, scor 51-43. În ultima rundă, gruparea din Capitală nu a avut probleme în a se impune în faţa gazdelor de la Basket Game Kanada Alexandria, scor 54-14. Aceste victorii au fost prefaţate şi de succesele pe care jucătoarele alb-roşii le-au înregistrat, la Bucureşti, în intervalul 9-10 februarie, atunci când a fost organizată a doua fază a competiţiei. Baschet Club Star a învins pe Phoenix Constanţa cu 77-55, pe CSŞ Ploieşti cu 62-39 şi pe BG Kanada Alexandria cu 64-17.

În debutul fazei de calificare, în decembrie 2012, la Ploieşti, jucătoarele alb-roşii au avut tot trei meciuri câştigate din tot atâtea jucate, lucru care le-a adus încă de atunci pe prima poziţie a seriei a şasea de calificare. Gruparea din Capitală şi-a adjudecat, pe rând, întâlnirile cu Phoenix Constanţa, scor 74-66, cu CSŞ Ploieşti, scor 77-68, şi cu Basket Game Kanada Alexandria, scor 78-8. Grupa din care au făcut parte fetele pregătite de Valentin Bâlă a fost, de altfel, cea mai dificilă posibilă, trei team-uri având şanse egale de a accede la turneul semifinal, formaţiile CSŞ Ploieşti, Phoenix Constanţa şi Baschet Club Star fiind clasate în primele opt echipe la Liga Naţională Under 12 de anul trecut, de la Braşov, sportivele de pe Litoral evoluând atunci pentru CSU Cuadripol Braşov, medaliata cu bronz.

Pentru a putea vedea ierarhia finală din sezonul trecut, în întrecerea sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: