duminică, 17 martie 2013

VIDEO. Eşec cu Sfântu Gheorghe, acasă, 53-59

După un meci în care Ruxandra Mihai, autoare a 21 de puncte, a încercat aproape de una singură să-şi readucă echipa în joc iar Diana Şuşnea a realizat o partidă foarte bună, mai ales în defensivă, Baschet Club Star a pierdut, scor 53-59, întâlnirea de pe teren propriu cu formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe. Disputa a avut loc în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală şi a contat pentru etapa a şasea a seriei a treia de calificare pentru Campionatul Naţional feminin Under 14. Chiar şi aşa, fetele pregătite de Valentin Bâlă au rămas pe primul loc în grupă.

Cu cinci victorii din şase posibile, jucătoarele alb-roşii au acumulat 11 puncte şi au rămas lider în seria a treia de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, chiar dacă au pierdut meciul de duminică cu CSŞ Sfântu Gheorghe. Team-ul din judeţul Covasna a urcat pe poziţia a doua, cu zece puncte, cu unul mai mult decât LPS Galaţi, formaţie care se află pe treapta a treia. Ierahia grupei este închisă de CSŞ Constanţa, aceasta având doar şase puncte în cont. După partidele din tur şi din retur, echipa Baschet Club Star şi-a asigurat, matematic, calificarea la turneul semifinal pentru competiţia junioarelor trei. În perioada 30-31 martie, la Bucureşti, va avea loc turneul de sală contând pentru seria a treia de calificare. Fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au mai pierdut pe teren propriu din 28 octombrie 2012, când au cedat cu Olimpia, scor 41-53.

Statistică În meci tur, desfăşurat la Sfântu Gheorghe, echipa Baschet Club Star s-a impus, la limită, scor 67-66, după un joc foarte disputat, decis pe final tot de Ruxandra Mihai, cea mai bună marcatoare a alb-roşiilor în dubla confruntare cu gruparea din judeţul Covasna.


Diana Şuşnea şi Alexandra Marin au adus, rapid, primele şase puncte pentru alb-roşii, iar Ruxandra Mihai a pasat decisiv pentru aceeaşi Alexandra Marin pentru 10-6 în minutul şase. Diana Şuşnea a închis prima perioadă după o excelentă acţiune personală iar tabela a indicat 16-10 pentru gruparea din Capitală. Gazdele au cedat teren în sfertul al doilea, atunci când Roxana Mihai nu s-a ridicat la înălţimea prestaţiilor din meciurile precedente iar Ana Florea, Livia Maria şi Roxana Agachi nu au putut să finalizeze din poziţii ideale. Aceste pripeli din ofensivă au făcut ca amfitrioanele să fie egalate şi apoi conduse la jumătatea întâlnirii cu o diferenţă minimă de un punct, scorul fiind de 23-24 după 20 de minute.

După pauză, formaţia din Sfântu Gheorghe a evoluat perfect şi a realizat un parţial de 15-9 astfel că s-a distanţat la 39-32 în minutul 30, avantaj ce acea să fie decisiv în stabilirea învingătoarei din disputa de duminică. Gazdele au încercat să reintre în meci însă pasele greşite, ratările inexplicabile şi inconstanţa din faza defensivă au făcut ca fetele pregătite de Valentin Bâlă să nu se poată impune, duminică, pe teren propriu. Scorul final, 59-53 pentru adversare, nu a schimbat, deocamdată, liderul grupei, acesta rămânând tot Baschet Club Star, echipă care, indiferent de rezultatele din turneul de sală, este calificată în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 14. Într-un alt meci din seria a treia, la Galaţi, LPS din localitate a dispus, normal, de CSŞ 1 Constanţa cu scorul de 62-36.

Pentru a putea vedea galeria foto de la meciul dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Sfântu Gheorghe, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: