luni, 8 aprilie 2013

SEMIFINAL. Meci de infarct cu Olimpia, scor 54-52

Foto, arhivă: Star s-a impus sub panou
După ce a fost condusă la o diferenţă de 19 puncte, scor 6-25 în minutul nouă şi 18-37 în minutul 24, echipa Baschet Club Star a avut o revenire senzaţională în meciul de duminică contra formaţiei Olimpia Bucureşti din turneul de la Dej şi s-a impus, la final, cu 54-52. Alexandra Marin a închis tabela după o pasă superbă venită de la Roxana Mihai, deşi adversarele au mai avut şansa de a trimite partida în prelungiri. Jocul a contat pentru etapa a cincea din seria a doua semifinală, grupa valorică A, din Campionatul Naţional feminin Under 13.

VEDEŢI AICI STATISTICA

În urma acestui rezultat, echipa Baschet Club Star a câştigat toate cele cinci meciuri pe care le-a disputat la turneul semifinal de la Dej, contând pentru seria a doua, grupa valorică A, din Campionatul Naţional feminin Under 13 şi a terminat pe primul loc cu maximum de puncte, zece. Formaţia LAPI Dej, cu nouă puncte acumulate, a încheiat pe poziţia a doua, Olimpia Bucureşti şi-a adjudecat treapta a treia, cu opt puncte trecute în cont iar CSU Cuadripol Braşov, cu şapte puncte, a prins ultimul loc către turneul final din perioada 7-12 mai. Ierarhia a fost închisă de CSŞ Sfântu Gheorghe, cu şase puncte, şi de CSM Moineşti, ultima cu cinci. În disputele din penultimul act, jucătoarele alb-roşii au avut o medie de 68,2 puncte marcate pe meci, defensiva primind o medie de 45,4 puncte pe joc.

Statistică În etapa a patra din turneul semifinal de la Dej, seria a doua, grupa valorică A din Campionatul Naţional feminin Under 13, echipa Baschet Club Star a dispus de formaţia LAPI Dej cu scorul de 64-50.

Alexandra Marin şi Ruxandra Mihai au avut, împreună, 30 de puncte împărţite în mod egal în meciul de duminică împotriva formaţiei Olimpia. Ambele jucătoare au terminat cu o double double, Alexandra Marin plusând cu alte 24 de recuperări iar Ruxandra Mihai cu alte zece intercepţii. În acelaşi sistem s-a integrat şi Roxana Mihai, autoare a 14 puncte şi zece intercepţii, în timp ce Livia Mariea a fost decisivă pe finalul întâlnirii, atunci când a reuşit coşul care a egalat disputa la 48-48, cu 100 de secunde înainte de sirenă. Jucătoarele alb-roşii au intrat mai slab în meci şi au fost conduse, după nouă minute, cu 6-25. Tot Olimpia s-a aflat la timonă la jumătatea celui de-al doilea sfert, scor 29-13, gruparea din Şoseaua Iancului având, la pauza mare, un avans destul de cosiderabil, de 16 puncte, 33-17.

Din sfertul al treilea, fetele pregătite de Valentin Bâlă au început o cursă de urmărire aproape imposibilă. Oana Dima, Roxana Mihai, Alexandra Marin, Georgiana Ifrim şi Ruxandra Mihai au muncit enorm şi, încet dar sigur, s-au apropiat la nouă puncte de adversare, scor 32-41. După ce Oana Dima a fost schimbată cu Livia Mariea, pentru acumularea a cinci greşeli personale, ultima sportivă a punctat pentru un lucru ce a părut, la jumătatea disputei, aproape o închipuire: 48-48 în minutul 38! Roxana Mihai a finalizat pentru o nouă egalitate, 50-50, Ruxandra Mihai a înscris pentru 52-50 însă Olimpia a replicat din nou: 52-52, cu 24 de secunde înainte de final. Ultimul atac a fost unul în care Roxana Mihai şi Alexandra Marin au combinat superb, ultima închizând tabela la scorul de 54-52 pentru echipa Baschet Club Star.

Într-un alt meci disputat la turneul semifinal de la Dej, echipa Baschet Club Star a învins, vineri, formaţia gazdă, LAPI Dej, după un joc în care alb-roşiile au revenit spectaculor. Detalii aici...

Niciun comentariu: