sâmbătă, 6 aprilie 2013

SEMIFINAL. Star - CSU Cuadripol Braşov 75-53

Roxana Mihai (la minge) nu a fost total refăcută
După un meci destul de atractiv în care am consemnat de trei ori egalitatea şi au existat patru schimbări de lider pe tabelă, echipa Baschet Club Star s-a impus, sâmbătă, scor 75-53, în faţa formaţiei CSU Cuadripol Braşov. Partida a contat pentru etapa a treia a turneului semifinal de la Dej, seria a doua, grupa valorică A, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13. Deşi au avut patru jucătoarea uşor accidentate sau încă nerecuperate total după lovituri mai vechi jucătoarele alb-roşii au avut puterea să ducă până la capăt disputa.

Cea mai bună jucătoare a meciului dintre echipele Baschet Club Star şi CSU Cuadripol Braşov a fost Ruxandra Mihai, căpitanul alb-roşiilor având o evoluţie de senzaţie, statistica sa fiind una care ne scuteşte de orice comentarii: 35 de puncte, nou record personal, nouă recuperări, cinci pase decisive, şapte intercepţii şi un total impresionant la eficienţă, 42 de unităţi. Nici Oana Dima nu s-a lăsat mai prejos cu nouă puncte, şase recuperări şi şapte intercepţii în timp ce Alexandra Marin a încheiat cu 19 puncte, nouă recuperări, două intercepţii şi patru capace, echivalentul a 15 unităţi la eficienţă. Impresionant şi randamentul Roxanei Mihai, accidentată, cu o întindere musculară, aceasta bifând opt puncte şi 11 recuperări dintre care şase ofensive. Lavinia Dinu a fost, de această dată, surpriza bucureştencelor.

Statistică Pentru a putea vedea evoluţia completă a jucătoarelor alb-roşii în meciul câştigat cu CSU Cuadripol Braşov, scor 75-53, eficienţa fiecărei sportive în parte, marcatoarele albelor formaţii şi desfăşurarea completă a întâlnirii de sâmbătă, accesaţi acest link...

Primele zece minute ale meciului cu CSU Cuadripol Braşov nu au fost unele foarte reuşite pentru echipa Baschet Club Star. Roxana Mihai a fost înlocuită deoarece nu a putut evolua la randament maxim, Oana Dima a încercat din răsputeri să suplinească absenţa colegei sale iar Livia Mariea a fost nevoită să alerge de două ori mai mult. După primul sfert, alb-roşiile au fost conduse cu 5-11. A urmat apoi o perioadă perfectă pentru gruparea din Capitală, fetele pregătite de Valentin Bâlă realizând un interval de 28-12, echivalentul a 33-23 pentru bucureştence la pauza mare. După reluare, Ruxandra Mihai şi Alexandra Marin, ultima acuzând dureri la gleznă, nu au putut să fie oprite de adversare iar tabela a indicat 50-33 după 30 de minute. Finalul a aparţinut componentelor de la BC Star care au învins cu 75-53.

După trei etape desfăşurate în seria a doua semifinală a Campionatului Naţional feminin Under 13, echipa Baschet Club Star a acumulat maximum de puncte posibile, şase, şi conduce în clasament, având avantajul coşaverajului în faţa formaţiei LAPI Dej, team care a realizat surpriza printr-o victorie neaşteptată în faţa grupării Olimpia Bucureşti. Pe locul patru se află CSŞ Sfântu Gheorghe, cu cinci puncte, iar ultimele două poziţii revin celor de la CSU Cuadripol Braşov şi CSM Moineşti, acestea nereuşind încă să se impună în nicio întâlnire. Indiferent de rezultatele pe care le vor înregistra în ultimele două runde, cu LAPI Dej şi cu Olimpia Bucureşti, fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au calificat, matematic, pentru turneul final. Ultimul act al categoriei sub 13 ani feminin urmează să se dispute în perioada 7-12 mai.

În etapa precedentă, echipa Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 70-45 în faţa formaţiei CSŞ Sfântu Gheorghe. Detalii aici...

Niciun comentariu: