joi, 16 mai 2013

UNDER 13. BC Star a cedat cu Galactica Cluj 57-62

Roxana Mihai (în alb) a ratat enorm
Jucătoarele alb-roşii au pierdut şi cel de-al doilea meci din cadrul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică A, întrecere care se desfăşoară la Braşov. Echipa Baschet Club Star a cedat, joi, scor 57-62, întâlnirea cu formaţia Galactica Cluj, însă fetele pregătite de Valentin Bâlă păstrează încă şanse teoretice la calificarea în semifinale în cazul în care înving pe Olimpia la cel puţin nouă puncte iar Galactica trece de CSŞ Ploieşti, indiferent de diferenţa de la finalul acestei dispute.

Gruparea ardeleană a dominat prima perioadă pe care a şi câştigat-o cu 25-16, însă Alexandra Marin şi Roxana Mihai s-au înţeles perfect în următoarele zece minute şi au reuşit să înscrie împreună un total de 17 puncte, la care s-a adăugat şi finalizarea Ioanei Săndulescu din acţiune. În aceste condiţii, la jumătatea meciului dintre echipele Baschet Club Star şi Galactica Cluj, bucureştencele s-au aflat la adăpostul unei posesii şi au condus cu 35-33. După reluare, Alexandra Marin, de la linia de pedeapsă, şi Roxana Mihai au făcut ca tabela să arate 39-33 pentru alb-roşii, cea mai mare diferenţă de până atunci în favoarea Ruxandrei Mihai şi a colegelor sale. Ardelencele au replicat imediat, au egalat la 41 şi s-au desprins apoi până la 50-43 în minutul 30, ecart care s-a micşorat pe final, însă chiar şi aşa Baschet Club Star a cedat disputa cu Galactica cu 57-62.

Statistică Alexandra Marin nu a marcat niciun coş din acţiune, pivotul alb-roşiilor bifând toate cele zece puncte numai de la linia de aruncări libere, acolo unde a avut un procentaj de 83%, cel mai bun din acest joc. În plus, sportiva a mai adăugat alte 12 recuperări şi patru capace.

Roxana Mihai a fost de nerecunoscut în meciul cu Galactica Cluj, jucătoarea alb-roşiilor având numai opt reuşite din 32 posibile de la semidistanţă şi din apropierea panoului, doar şase "libere" transformate din 17 posibile şi nouă mingi cedate neforţat la adversar, într-o dispută în care astfel de greşeli fac diferenţa. Oana Dima a fost nevoită să dubleze, de multe ori, în defensivă, iar acest lucru a costat-o eliminarea pentru cinci faulturi în timp ce Livia Mariea nu a mai fost la fel de combativă ca în partida cu CSŞ Ploieşti. Nici Ruxandra Mihai nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor, fundaşul grupării din Capitală ratând foarte mult în situaţii de superioritate, lucru care s-a vazut, la final, şi pe tabela de marcaj. În celălalt meci din grupa echipei Baschet Club Star, Olimpia a învins CSŞ Ploieşti cu 44-33.

După primele două zile din cadrul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 13, echipa Baschet Club Star ocupă ultimul loc în seria a doua însă păstrează şanse reale de calificare în lupta pentru medalii. Jucătoarele alb-roşii au nevoie de o victorie, vineri, la cel puţin nouă puncte cu Olimpia şi se aşteaptă la un succes al formaţiei Galactica Cluj în disputa cu CSŞ Ploieşti. Numai în această situaţie, fetele pregătite de Valentin Bâlă se vor situa pe poziţia a doua în clasamentul grupei din care fac parte, după Galactica şi înaintea team-urilor Olimpia şi CSŞ Ploieşti, lucru care le-ar asigura prezenţa în penultimul act, acolo unde ar trebui să întâlnească, cel mai probabil, campioana en titre la această categorie de vârstă, LPS Arad. Meciul dintre Baschet Club Star şi Olimpia va începe, vineri, la ora 19.30.

În primul meci disputat la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, echipa Baschet Club Star a pierdut, scor 57-61, partida cu CSŞ Ploieşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: