sâmbătă, 18 mai 2013

UNDER 13. BC Star - Phoenix Constanţa 67-65

Ruxandra Mihai (la minge) a marcat 21 pct
După un început de meci total necontrolat, fiind conduse la o diferenţă de 21 de puncte în minutul 16, scor 16-37, jucătoarele alb-roşii au revenit senzaţional în disputa de sâmbătă cu formaţia Phoenix Constanţa şi s-au impus, pe final, cu 67-65 la capătul unei partide incredibile realizată de echipa Baschet Club Star. Întâlnirea a contat pentru calificarea în finala pentru locurile 5-6 în România în cadrul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 13, competiţie găzduită în localitatea Braşov, între 15 şi 19 mai.

Fetele pregătite de Valentin Bâlă au cedat prima perioadă la o diferenţă de 14 puncte, scor 12-26, iar adversarele au continuat să profite de începutul foarte slab al alb-roşiilor. Formaţia Phoenix Constanţa a condus cu 37-16, în minutul 16, cel mai mare ecart din această dispută, apoi Roxana Mihai şi Alexandra Marin au mai recuperat din deficit, la pauza mare tabela indicând 37-22 pentru gruparea de pe Litoral. După reluare, trioul Ruxandra Mihai, Roxana Mihai şi Alexandra Marin a combinat pentru un total de 50 de puncte doar în cea de-a doua jumătatea a întâlnirii. Oana Dima, Georgiana Ifrim şi Livia Mariea şi-au ajutat excelent colegele, astfel că, după 38 de minute, am consemnat egalitate perfectă la 62, fetele pregătite de Valentin Bâlă având puterea să remonteze, în aproximativ 120 de secunde, de la 52-62 în minutul 36.

Statistică Roxana Mihai a realizat cel mai bun meci al său de la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13. Jucătoarea alb-roşiilor a bifat, în 30 de minute, 26 de puncte, şapte recuperări şi trei intercepţii pentru un indice de eficienţă de 21 de unităţi la total.

Cu o aruncare liberă transformată din două acordate, Roxana Mihai a adus pentru prima oară echipa Baschet Club Star în avantaj, scor 63-62, în minutul 38, echivalentul unui parţial de 11-0 realizat de alb-roşii în mai puţin de trei minute. Posesia următoare a consemnat egalitatea, adversarele aducând şi ele tot un punct de la linia de pedeapsă, iar tabela a indicat 63-63 cu 120 de secunde înainte de final. Alexandra Main şi Livia Mariea au adus alte două puncte, tot de la "libere", în timp ce Roxana Mihai a înscris, după o intercepţie realizată tot de ea, pentru 67-63. Gruparea din Capitală a remontat incredibil un deficit de minus 21 de puncte, scor 16-37 în minutul 16, şi a realizat, în ultimele patru minute ale întâlnirii, un parţial de 15-3, deşi Ruxandra Mihai a fost eliminată din joc pentru cinci greşeli personale.

După un start de turneu final ezitant, cu două eşecuri în faţa formaţiilor CSŞ Ploieşti şi Galactica Cluj, componentele echipei Baschet Club Star au legat două victorii la rând, cu Olimpia Bucureşti, scor 59-57, după prelungiri, şi cu Phoenix Constanţa, scor 67-65. În urma acestor rezultate, fetele pregătite de Valentin Bâlă vor evolua în finala pentru locurile 5-6 în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, întrecere care se desfăşoară la Braşov, în intervalul 15-19 mai. Adversarele alb-roşiilor vor fi chiar gazdele de la CSU Cuadripol, partida urmând să aibă loc sâmbătă seară, de la ora 20.00, în Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibaşi", o arenă modernă, la cerinţe FIBA, cu o capacitate totală de 1.750 de locuri, toate pe scaune. Finala categorie sub 13 ani se va juca între formaţiile LPS Arad şi LAPI Dej.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: