miercuri, 15 mai 2013

UNDER 13. BC Star a pierdut cu CSŞ Ploieşti 57-61

Alexandra Marin a terminat în double double
În primul meci din cadrul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică A, echipa Baschet Club Star a pierdut, miercuri, în faţa echipei CSŞ Ploieşti, cu scorul de 57-61, aceasta fiind şi prima surpriză a competiţiei. Teoretic, jucătoarele alb-roşii au pornit ca favorite într-o întâlnire în care Roxana Mihai şi colegele sale au pierdut 22 de posesii şi au marcat doar 24 din cele 67 de acţiuni ofensive. În cealaltă dispută din serie, Galactica Cluj a depăşit pe Olimpia cu 35-32.

Întâlnirea a început perfect pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă care au debutat cu un parţial de 6-0 în mai puţin de două minute. Adversarele au revenit şi remontat defictiul şi au reuşit chiar să preia conducerea pe tabela de marcaj la capătul primei perioade, atunci când au avut un avans de şapte puncte, 21-17. Diferenţa a continuat să se mărească şi în sfertul al doilea, atunci când Roxana Mihai a părut că nu poate să găsească nicio soluţie în atac iar Livia Mariea a ratat şi ea alte câteva posibile puncte importante. În aceste condiţii, formaţia din Ploieşti a avut 35-26 după 20 de minute însă alb-roşiile au pierdut lupta la recuperare în prima repriză, 19 mingi câştigate pe urmărire de învingătoare faţă de doar 15 ale bucureştencelor, ultimele beneficiind şi de avantajul taliei în această dispută, în care am consemnat de două ori egalitatea pe tabelă.

Statistică Partida a fost mult mai echilibrată după reluare, atunci când echipa Baschet Club Star a revenit în meci şi a condus chiar, la un moment dat, cu scorul de 49-48. După aceea, adversarele au punctat din nou şi s-au distanţat până la final la patru puncte. Detalii aici...

În sfertul al treilea, Alexandra Marin a realizat şapte recuperări, de două ori mai multe decâ a bifat în primele zece minute, în timp ce Roxana Mihai a evoluat şters, pierzând un total de nouă posesii neforţate. Livia Mariea a fost folosită atât ca extremă cât şi în spaţiul de trei secunde, decarul alb-roşiilor limitând oarecum proporţiile scorului cât timp a fost pe teren. Cu zece puncte şi tot atâtea recuperări, Alexandra Marin a fost dominată în spaţiul de trei secunde în timp ce Ruxandra Mihai a fost la un pas de o double double, cu nouă puncte, zece recuperări şi cu un indice de eficienţă de 13 unităţi. Finalul a adus o perioadă în care alb-roşiile puteau să întoarcă meciul, însă coşul Oanei Dima, urmat de o intercepţie a aceleaşi sportive nu au condus la o finalizare la 57 deoarece posesia decisivă a fost pierdută.

În urma acestui rezultat, 61-57 pentru CSŞ Ploieşti, echipa Baschet Club Star are nevoie de două victorii în următoarele două dispute, cu Galactica Cluj, joi, şi cu Olimpia Bucureşti pentru a se putea califica în semifinalele turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 13, întrecere care se desfăşoară la Braşov, în perioada 15-19 mai. În grupa alb-roşiilor, primul loc este adjudecat de CSŞ Ploieşti, urmată de Galactica Cluj, ambele cu două puncte, însă departajate de coşaveraj, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru poziţiile trei şi patru ocupate, în ordine, de Baschet Club Star şi de Olimpia Bucureşti. Partida cu formaţia ardeleană este programată joi dimineaţă, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor "Dumitru Popescu Colibaşi" şi este acum vitală pentru menţinerea în lupta mentru cucerirea unei medalii la Braşov.

Meciurile din cadrul turneului final de la Braşov pot fi vizionate, în direct, accesând acest link...

Niciun comentariu: