joi, 23 mai 2013

UNDER 14. BC Star - ACS Champions 39-58

Alb-roşiile au pierdut lupta sub panou
În ziua a doua din cadrul turneului final de la Bucureşti, competiţie ce contează pentru Campionatul Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a pierdut, joi după amiaza, partida cu formaţia ACS Champions, scor 39-58, rezultat în urma căreia problema calificării în semifinale a fost rezolvază matematic doar de LPS Arad, grupare care s-a impus cu 61-40 în faţa CSŞ Târgovişte. Teoretic, jucătoarele alb-roşii păstrează şanse la medalii doar dacă vor învinge pe CSŞ Târgovişte la cel puţin 30 de puncte iar LPS Arad trece de Champions, indiferent de scor.

Oana Dima a fost cea mai bună jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star în meciul de joi cu formaţia ACS Champions. Sportiva alb-roşiilor a încheiat disputa cu un total de 15 puncte marcate la care a mai adăugat două recuperări şi o intercepţie pentru un indice de eficienţă de cinci unităţi. Ruxandra Mihai a ajutat-o cu şapte puncte şi alte nouă intercepţii în timp ce Ana Florea a avut şase puncte, două recuperări şi două intercepţii. Alexandra Marin şi Roxana Mihai au evoluat şters şi au combinat împreună pentru un maximum de şase puncte împărţite în mod egal, mult prea puţine pentru a menţine echilibrul. Diana Şuşnea şi Livia Mariea au avut câte două puncte fiecare în timp ce Cristina Grigore a bifat o singură aruncare liberă din două posibile. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au pierdut exact 33 de posesii neforţate.

Statistică Chiar dacă a realizat 13 recuperări şi doar trei puncte, Alexandra Main a cedat adversarelor zece mingii neforţate, lucru care, şi în spaţiul de trei secunde, a făcut diferenţa în meciul cu Champions.

În meciul dintre echipele Baschet Club Star şi ACS Champions nu am consemnat nicio dată egalitatea iar tabela nu a indicat decât un singur lider, după prima posesie finalizată. Adversarele alb-roşiilor s-au desprins la 8-0 în minutul cinci, ecart micşorat la 12-5, după prima perioadă. A fost însă doar o tresărite de orgoliu a Ruxandrei Mihai şi a colegelor sale, după care învingătoarele au avut 20-11, după 15 minute, şi 31-19 la pauza mare. După reluare am consemnat cea mai mare diferenţă de scor a întâlnirii, 46-19 pentru ACS Champions, team care nu a mai avut apoi probeme în a se impune în faţa Baschet Club Star, scor 58-39, rezultat care, totuşi, nu poate îndepărta, din punct de vedere teoretic, fetele pregătite de Valentin Bâlă de lungul drum pentru primele patru poziţii în România la Under 14 feminin.

Calculele pentru ca echipa Baschet Club Star să acceadă în semifinalele Campionatului Naţional feminin Under 14 sunt destul de greu realizabile deoarece jucătoarele alb-roşii au nevoie, vineri, de la ora 13.00, în sala "Regimentul de Gardă" de o victorie la minimum 30 de puncte diferenţă în partida cu CSŞ Târgovişte. Dacă acest prim punct se va îndeplini, atunci fetele pregătite de Valentin Bâlă vor trebui să aştepte şi rezultatul final al disputei dintre LPS Arad şi ACS Champions, acolo unde Ruxandra Mihai şi colegele sale au nevoie de un succes al ardelencelor, indiferent de ecartul final. Interesant este faptul că LPS Arad, ACS Champions şi CSŞ Târgovişte ar putea ajunge, în trei, la egalitate perfectă de puncte, cinci, departajarea urmând să se facă la coşaveraj, nunai între cele trei formaţii.

În prima zi a turnuelui finanal din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, întrecere care se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 22-26 mai, alb-roşiile au cedat cu LPS Arad. Detalii aici...

Niciun comentariu: