miercuri, 22 mai 2013

UNDER 14. BC Star a pierdut cu LPS Arad: 39-79

Sursa foto: arhivă BC Star
În primul meci din cadru turneului final de la Bucureşti din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a pierdut, scor 39-79, partida cu LPS Arad, contând pentru prima etapă a seriei B. Jucătoarele alb-roşii au fost de nerecunoscut într-o întâlnire în care ardelencele nu au avut probleme în a se distanţa chiar şi la 45 de puncte în anumite momente ale disputei. Surpriza zilei a fost consemnată la jocul dintre ACS Champions şi CSŞ Târgovişte, unde cea de-a doua formaţie s-a impus cu 66-59, după ce a recuperat un deficit de 26 de puncte.

Ana Forea a fost principala marcatoare din tabăra alb-roşiilor în partida de miercuri cu LPS Arad. Extrema echipei Baschet Club Star şi-a trecut în cont nouă puncte, trei recuperări şi două intercepţii, pentru un indice de eficienţă de opt unităţi. Alexandra Marin a încheiat disputa cu şase puncte, şase recuperări şi şapte capace în timp ce Diana Şuşnea, Oana Dima şi Roxana Agachi au combinat pentru 12 puncte împărţite în mod egal. Ruxandra Mihai a adăugat alte şapte puncte pentru formaţia din Capitală în timp ce Roxana Mihai nu a realizat decât două. De la adversare, patru sportive au avut cel puţin 12 puncte înscrise în acest meci. Lupta la recuperare a fost adjudecată de ardelence, 44-35. La puncte negative, fetele pregătite de Valentin Bâlă au cedat neforţat 34 de mingi, faţă de totalul de 28 al grupării din Arad.

Statistică Nouă jucătoare din lotul echipei Baschet Club Star au evoluat cel puţin 16 minute în partida cu LPS Arad, Diana Şuşnea petrecând cel mai mult timp pe parchet, cu 28 de minute, în timp ce Ioana Săndulescu, cu două minute, s-a aflat la polul opus. Detalii aici.

În meciul dintre echipele Baschet Club Star şi LPS Arad nu am consemnat nicio dată egalitatea pe tabela de marcaj, ardelencele având 12-5 în minutul cinci. La capătul primei perioade, fetele pregătite de Valentin Bâlă au fost conduse cu 14-21, cele şapte puncte consecutive marcate de Ana Florea în sfertul al doilea fiind insufieciente pentru ca gruparea din Capitală să se apropie de adversara sa directă. Ruxandra Mihai şi colegele sale au pierdut din ce în ce mai mult la recuperare şi nu au finalizat deloc în atac, iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, la jumătatea disputei, scor 44-24 pentru oaspete. După reluare, formaţia de pe malul Mureşului a continuat să-şi menţină ritmul şi să se distanţeze, treptat, până la 45 de puncte avans, ecart pe care gazdele l-au mai redus până spre final, scor 39-79.

Într-un alt meci din grupa alb-roşiilor, formaţia CSŞ Târgovişte a furnizat surpriza primei zile a turneului final contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 14. Gruparea din judeţul Dâmboviţa a remontat, surprinzător, un deficit de 26 de puncte şi s-a impus cu scorul de 66-59 în faţa echipei ACS Champions, bucureştencele fiind creditate cu şanse mari la cucerirea unei medalii. În runda a doua, joi, Baschet Club Star va înfrunta pe ACS Champions iar LPS Arad va evolua contra CSŞ Târgovişte, cele două meciuri urmând să aibă loc cu începere de la ora 13.00 în sala "Regimentul de Gardă - Mihai Viteazul" din Capitală. Obiectivul fetelor pregătite de Valentin Bâlă este o clasare în zona locurilor 5-7 la acest turneu, după ce, în urmă cu două sezoane, BC Star se afla pe poziţia 25 în România.

Detalii, rezultate, statistici şi clasamente despre turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, găsiţi aici...

Niciun comentariu: