joi, 30 mai 2013

UNDER 14. Obiectiv îndeplinit: locul şase pe ţară

Alb-roşiile şi-au atins obiectivul în 2013
Lotul feminin de junioare trei şi-a îndeplinit obiectivul propus pentru sezonul 2012-2013 prin clasarea pe locul şase în ţară la Campionatul Naţional feminin Under 14, competiţie ce a reunit la start un număr de 25 de grupări. Saltul fetelor pregătite de Valentin Bâlă este unul evident în ultimii doi ani. În iunie 2011, jucătoarele alb-roşii s-au clasat pe poziţia a 25-a în România în timp ce, în 2012, Ruxandra Mihai şi colegele sale au încheiat întrecerea pe treapta a zecea. În doar 24 de luni, saltul Baschet Club Star a fost de 19 locuri.

La turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, întrecere care a avut loc în perioada 22-26 mai în Bucureşti, echipa Baschet Club Star a obţinut o victorie din cinci posibile şi a terminat pe locul şase în România. Chiar dacă au avut o prestaţie mai slabă în ultima fază a întrecerii, jucătoarele alb-roşii au resimţit oboseala unui sezon în care au fost angrenate şi la fazele finale la ONSS dar şi la Under 13, acolo unde au obţinut locul cinci pe ţară. Bilanţul pe actuala stagiune a fost unul destul de bun, fetele pregătite de Valentin Bâlă disputând 23 de meciuri dintre care 13 fiind câştigate, într-o competiţie în care 16 formaţii au avut ca obiectiv accesul la turneul semifinal, acolo unde gruparea din Capitală a avut, de departe, cea mai grea serie posibilă, alături de alte cinci team-uri: CSŞ Bega Timişoara, ACS Champions, CSŞ Sfântu Gheorghe, KSE Târgu Secuiesc şi Liceul "Mihai Eminescu" Oradea.

Statistică În faza preliminară, echipa Baschet Club Star a fost în grupă cu formaţiile ACS Champions Bucureşti, Raptors Bucureşti şi CSŞ 2 Bucureşti, ultima retrăgându-se înainte de startul Campionatului Naţional feminin Under 14. Jucătoarele alb-roşii s-au calificat mai departe de pe poziţia a doua, după ACS Champions. Detalii aici...

După o primă înfrângere, scor 39-79 cu LPS Arad, jucătoarele alb-roşii nu au mai găsit puterea să revină şi să-şi adjudece o victorie, în faza grupelor la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, astfel că au urmat alte două partide negative cu ACS Champions, scor 39-58, şi cu CSŞ Târgovişte, 45-69. În competiţia pentru locurile 5-8, echipa Baschet Club Star a avut neapărată nevoie de victorie în disputa cu formaţia Colegiul "Alexandru Ceuşianu" Reghin pentru a putea intra în obiectivul propus la începutul acestui sezon. Alexandra Marin, cu o double double, Roxana Mihai şi Diana Şuşnea şi-au condus colegele către un succes aşteptat, impunându-se cu scorul de 57-35. În partida pentru locurile 5-6, fetele pregătite de Valentin Bâlă au cedat, din nou, în faţa CSŞ Târgovişte, 51-65.

În urma rezultatelor înregistrate în cadrul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa valorică A, campioană naţională a devenit formaţia ACS Champions care a dispus în finală de CSU Cuadripol Braşov cu 49-38. Medaliile de bronz au fost cucerite de LPS Arad iar CSŞ Bega Timişoara s-a clasat pe patru. Ierarhia a continuat cu CSŞ Târgovişte, Baschet Club Star, Colegiul "Alexandru Ceuşianu" Reghin şi CSŞ Sfântu Gheorghe. Lotul alb-roşiilor, în acest sezon, la Under 14, a fost format din Oana Dima, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Ana Florea, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Amalia Cranta, Alexandra Marin, Cristina Grigore şi Ioana Săndulescu. Fetele pregătite de Valentin Bâlă vor primi o binemeritată vacanţă abia către prima parte a lunii iulie.

Pentru a putea vedea clasamentul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, ediţia 2012-2013, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: