miercuri, 26 iunie 2013

TURNEU. Finală pierdută cu Champions, 57-60

Lupta pentru minge a fost mereu acerbă
Ultimul act al turneului final al Campionatului Municipal feminin de junioare trei a oferit spectatorilor prezenţi, miercuri seara, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103, cel mai frumos meci din cadrul acestei întreceri. Echipa Baschet Club Star a avut o revenire de senzaţie în meciul cu formaţia ACS Champions şi a fost la o singură lungime de a produce surpriza acestui sezon însă campioana naţională en titre a gestionat mai bine ultimele secunde şi s-a impus cu scorul de 60-57.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

După un început de meci foarte slab, jucătoarele alb-roşii s-au văzut conduse pe tabela de marcaj cu 10-20 la finalul primei perioade, un parţial în care, pe rând, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai şi Alexandra Marin au ratat exasperant de mult şi nu au găsit cele mai bune variante de finalizare alături de Georgiana Ifrim şi de Cristina Grigore. Ana Florea şi Roxana Mihai au părut că pot remonta deficitul din startul întâlnirii, însă fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au redus din avantajul formaţiei ACS Champions însă nici nu au permis oaspetelor să se distanţeze la mai mult de zece puncte. După 20 de minute de la primul angajament, echipa Baschet Club Star a rămas în spatele rivalei sale, scorul fiind 22-32. Amfitrioanele au pierdut multe posesii neforţate lucru care a făcut ca diferenţa să fie cea de la jumătatea disputei.

Statistică În semifinalele Campionatului Municipal feminin de junioare trei, echipa Baschet Club Star a trecut, fără probleme, de formaţia Raptors. Jucătoarele alb-roşii s-au impus cu scorul de 63-16 şi s-au calificat, alături de ACS Champions, în disputa pentru medalia de aur.

Sfertul al treilea a debutat destul de bine pentru ACS Champions, formaţie care a realizat un parţial de 20-13 şi care a condus, la jumătatea acestui interval, cu scorul de 50-25. A fost, de altfel, cea mai mare diferenţă dintre cele două finaliste, jucătoarele alb-roşii având, până atunci, o evoluţie mai mult decât mediocră. A urmat un timp de odihnă cerut de conducerea tehnică a echipei Baschet Club Star, moment în care Diana Şuşnea, Oana Dima, Alexandra Marin şi Ana Florea, excelent coordonate de Roxana Mihai, au început să recupereze puţin câte puţin din avansul luat de rivale. S-a ajuns, la debutul în ultima perioadă, la 52-35 pentru Champions, după care a urmat un interval perfect pentru amfitrioane, care au pus şapte puncte la rând pe tabelă şi s-au apropiat până la 42-52  în minutul 34.

Ultimele trei minute au fost cele mai disputate. Roxana Mihai a pasat decisiv, din cădere, pentru Oana Dima iar tabela a indicat, în acel moment, 54-48 pentru ACS Champions. Mai mult, aceeaşi Oana Dima şi apoi Alexandra Marin au finalizat din nou iar Roxana Mihai a transformat două aruncări libere, moment în care sala a explodat deoarece Baschet Club Star a mai avut de recuperat doar trei puncte, scor 55-58. O intercepţie a gazdelor a oferit mingea pentru Roxana Mihai care a găsit-o sub panou pe Alexandra Marin, ultima aducând amfitrioanele la un punct în spatele adversarelor, 57-58. Campioana naţională en titre la Under 14 feminin a gestionat perfect ultima posesie şi s-a impus cu 60-57 la capătul unei partide foarte frumoase, apreciată aşa cum se cuvine de toţi spectatorii.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate la turneul final al Campionatului Municipal feminin de junioare trei, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: