sâmbătă, 15 iunie 2013

UNDER 12. Star a învins Dan Dacian 2, scor 36-9

Amalia Cranta (la minge) a avut 7 puncte
Maria Topîrceanu a înscris 11 puncte, cu două mai mult decât au realizat toate adversarele alb-roşiilor în primul meci pe care Lavinia Dinu şi colegele sale l-au disputat în cadrul turneului final al Campionatului Municipal feminin Under 12, grupa valorică B. Echipa Baschet Club Star a învins, sâmbătă, scor 36-9, formaţia Dan Dacian 2 Bucureşti, într-o partidă desfăşurată pe terenurile special amenate în aer liber de la baza "Sport Arena" din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Chiar dacă a evoluat în faţa celei de-a doua selecţionate similare a formaţiei Dan Dacian Bucureşti, echipa Baschet Club Star a reuşit să se impună în prima etapă din cadrul grupei valorice B, acolo unde le va mai avea ca adversare pe 4Sports şi pe Viitorul. Jucătoarele alb-roşii au avut în faţă un adversar nu foarte incomod, în lotul caruia s-au aflat mai multe sportive născute în anul 2003. În aceste condiţii, disputa a fost dominată de către fetele pregătite de Ioana Topîrceanu, care au condus ostilităţile din primul şi până în ultimul minut. Lavinia Dinu, Amalia Cranta şi Maria Stratulat şi-au împărţit, în mod egal, 21 de puncte, în timp ce Ingrid Paraschiv a mai adăugat alte patru puncte. Bianca Butilică ar fi putut şi ea să-şi treacă numele pe foaia de scor, însă a ratat două aruncări libere plus încă o acţiune în care s-a aflat singură cu panoul. 

Program În perioada 15-16 iunie se desfăşoară în Capitală turneele finale ale Campionatelor Municipale de minibaschet, atât la feminin cât şi la masculin. Pentru a putea vedea orele de disputare ale tuturor meciurilor din această fază a competiţiei, accesaţi acest link...

Amalia Cranta a interceptat o minge şi a pasat decisiv pentru Maria Topîrceanu, ultima sportivă marcând primul coş al disputei de sâmbătă dintre echipele Baschet Club Star şi Dan Dacian 2 Bucureşti. Ingrid Paraschiv şi Amalia Cranta, plus încă o reuşită a Mariei Topîrceanu, au făcut ca scorul să devină 8-3 după primul sfert. Până la pauza mare, Lavinia Dinu, de două ori, şi Ingrid Paraschiv, au mărit ecartul la cinci posesii, scor 15-5 pentru alb-roşii. După reluare, banca tehnică a alb-roşiilor a decis ca să nu introducă pe teren formula de bază şi a folosit o rotaţie constantă între Lavinia Dinu, Amalia Cranta, Maria Stratulat, Maria Topîrceanu şi Ingrid Paraschiv, astfel că Irina Carp, Bianca Butilică şi Ana Maria Stratulat au prins mai multe minute decât câteva dintre titularele de drept ale BC Star.

La final, fetele pregătite de Ioana Topîrceanu s-au impus cu scorul de 36-9, însă trebuie menţionat faptul că sportivele de la Dan Dacian 2 Bucureşti sunt mai mici de vârstă şi nu sunt născute în anii 2001-2002, de aceea şi diferenţa de scor de la final, de 25 de puncte, 36-9 în favoarea alb-roşiilor. Într-un alt meci din cadrul etapei de debut a turneului final al Campionatului Municipal feminin sub 12 ani, grupa valorică B, Viitorul a pierdut în faţa celor de la CS 4Sports, scor 14-27, astfel că întâlnirea cu 4Sports, din runda a doua, a devenit decisivă pentru ca echipa Baschet Club Star să se poată să se impună în seria din care face parte. În cazul unei victorii, Lavinia Dinu, Amalia Cranta, Maria Stratulat, Ingrid Paraschiv şi Maria Topîrceanu vor avea şanse foarte mari să câştige grupa valorică B, la minibaschet feminin.

Pentru a putea vedea toate rezultatele din acest sezon din cadrul Campionatului Municipal feminin, la babybaschet, minibaschet şi la junioare trei, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: