vineri, 5 iulie 2013

UNDER 12. Succes scontat cu Vendor, scor 52-16

Fetele au bifat o nouă victorie
Pornită cu prima şansă în partida de joi seară, cu formaţia Vendor II Odorheiul Secuiesc, echipa Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 52-16 într-o partidă contând pentru partea a doua a clasamentului Ligii Naţionale Under 12 feminin de la Târgu Mureş. Jucătoarele alb-roşii au început mai greu disputa şi nu s-au putut desprinde decât după primul sfert. Adversarele au încercat să realizeze o posibilă surpriză însă nu au concretizat acest lucru. După acest succes, Amalia Cranta & Co vor juca cu "U" Cluj.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Debutul partidei dintre echipele Baschet Club Star şi Vendor II Odorheiul Secuiesc a fost unul destul de strâns, tabela arătând de trei ori egalitatea plus tot atâta schimbări de lider până doar la finele primei perioade, scor 10-10. A urmat un interval mai bun de joc pentru alb-roşii, care au reuşit să se distanţeze la 19-12 la jumătatea întâlnirii. După reluare, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Ioana Topîrceanu au fost mult mai motivate şi s-au detaşat, treptat, până la 34-8 la capătul a 30 de minute scurse de la primul angajament. Coşul marcat de Ingrid Paraschiv a îngheţat tabela la 52-16 pentru Baschet Club Star. Meciul a contat pentru ierarhia locurilor 17-32 în ţară la categoria rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi chiar şi mai mici de această vârstă. După acest succes, BC Star se va lupta pentru locurile 17-24 la Under 12.

Galerie foto În pauza de prânz, joi, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Ioana Topîrceanu au profitat de cele câteva ore libere din program şi au vizitat Grădina Zoologică din Târgu Mureş, acolo unde leii, trigrii şi restul animalelor au făcut deliciul tuturor jucătoarelor alb-roşii.

Lavinia Dinu nu a fost folosită decât un singur sfert în partida cu Vendor Odorheiu Secuiesc, întâlnire în care, pentru prima oară de la debutul turneului final al Ligii Naţionale de Minibaschet de la Târgu Mureş, Bianca Butilică a realizat o prestaţie foarte bună, bifând chiar şi o pasă decisivă. Cu 12 puncte trecute în cont, la care a mai adăugat alte patru assist-uri, trei intercepţii şi cinci recuperări, Amalia Cranta a impresionat prin combativitate, determinare şi prin procedeele pe care le-a găsit la fiecare acţiune ofensivă. Tot 12 puncte a aavut şi Teodora Ciupitu iar Ingrid Paraschiv, cu zece puncte şi cinci recuperări a realizat cel mai bun meci al său de la acest turneu. Maria Stratulat a încheiat cu opt puncte în timp ce Maria Topîrceanu şi Lavinia Dinu au bifat două coşuri din acţiune fiecare.

După victoria din meciul cu formaţia Vendor II Odorheiul Secuiesc, echipa Baschet Club Star a rămas în zona locurilor 17-24 la Under 12 feminin, acolo unde se va lupta alături de "U" For You Cluj, Colegiul "Alexandru Ceuşianu Reghin, CSŞ Bega Timişoara, Olimpia Baia Mare, Crişul Oradea, CSŞ Craiova şi CSŞ 1 Constanţa pentru o clasare cât mai bună pe una dintre aceste poziţii. Vineri dimineaţă, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Ioana Topîrceanu vor întâlni pe "U" For You Cluj-Napoca. Un succes al bucureştencelor ar echivala cu o partidă contra învingătoarei jocului Colegiul "Alexandru Ceuşianu" Reghin şi CSŞ Bega Timişoara. Liga Naţională Under 12 feminin de la Târgu Mureş se va încheia sâmbătă dimineaţă cu finalele şi cu alte dispute care vor conta pentru stabilirea clasamentului final.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate de jucătoarele alb-roşii la Târgu Mureş, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: