joi, 8 august 2013

ANALIZĂ. Sezon foarte bun pentru lotul feminin

Lotul feminin al BC Star
Fetele pregătite de Valentin Bâlă au realizat un sezon excelent în anul competiţional 2012-2013, jucătoarele alb-roşii bifând 74 de victorii din cele 98 de meciuri pe care le-au disputat de pe 11 septembrie 2012 şi până pe 26 iunie 2013. Lotul feminin sub 14 ani al Baschet Club Star a debutat cu o victorie, scor 45-25, cu CSU Ploieşti, într-o partidă de verificare, anul trecut, şi a închis stagiunea cu finala Campionatului Municipal Under 14, scor 57-60, cu ACS Champions, deţinătoarea medaliilor de aur în ţară, la categoria junioarelor trei unde au fost folosite 16 sportive.

În Campionatul Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star şi-a atins obiectivul şi s-a clasat pe locul şase în România, după ce a disputat, în total, un număr de 23 de meciuri, 13 dintre acestea fiind victorii. Şi în întrecerea rezervată pe Capitală, la aceeaşi categorie de vârstă, cea a junioarelor trei, fetele pregătite de Valentin Bâlă au realizat ceea ce şi-au propus şi au cucerit medalia de argint după ce s-au impus în 15 din cele 18 întâlniri disputate la acest nivel. La junioare doi, pe Bucureşti, deşi a avut în componenţă un lot format din fete născute în anii 1999-2000, alb-roşiile şi-au adjudecat toate cele patru jocuri în care au evoluat, chiar dacă adversarele au fost cu doi ani mai mari. Aici mai adăugăm şi disputele din cadrul ONSS, cu bilanţ final de nouă victorii din 11 posibile, echivalentul a locul cinci în ţară.

Statistică Roxana Mihai a rămas liderul echipei Baschet Club Star la categoria puncte marcate într-un meci. Sportiva grupării din Capitală a stabilit un record greu de egalat, 51 de puncte într-o partidă, fiind pe primul loc într-o ierarhie în care mai apar Alexandra Marin, Ruxandra Mihai, Liliana Uşurelu dar şi Denisa Fitero. Detalii puteţi citi aici...

Chiar dacă a pornit cu şanse reale la cucerirea unei medalii, lotul feminin Under 13 al echipei Baschet Club Star nu a ajuns pe podium şi a terminat Campionatul Naţional rezervat acestei categorii de vârstă pe locul cinci, obiectivul propus la debutul sezonului fiind acela de a închide stagiunea în primele trei poziţii. Totuşi, fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut 23 de victorii din 27 posibile, turneul final de la Braşov fiind cel care a pus cele mai multe probleme Roxanei Mihai şi colegelor sale. La minibaschet feminin, lotul alb-roşiilor s-a comportat destul de bine, mai ales că, la începutul Campionatului Municipal Under 12, nu au axistat decât opt sportive legitimate, fapt de a dus la participarea în grupa valorică B, câştigată, de altfel, fără înfrângere, la care s-au adăugat şi victoriile din Liga Naţională.

Cu un total de 95 de meciuri disputate în sezonul competiţional 2012-2013, jucătoarele alb-roşii au prins destule partide şi au câştigat, de altfel, 74 dintre acestea, la toate campionatele amintite mai sus. Mai mult, pe Capitală, echipa Baschet Club Star a depăşit pe Olimpia Bucureşti cu şapte victorii în cele zece partide directe pe care cele două grupări le-au avut de disputat. Cele mai multe jocuri în actuala stagiune le-au avut Roxana Mihai, Ruxandra Mihai, Livia Mariea şi Georgiana Ifrim cu un total de 85, urmate de Alexandra Marin, Oana Dima, Diana Şuşnea, Ana Florea şi Roxana Agachi cu 80. La polul opus, Ingrid Paraschiv şi Maria Stratulat au avut "doar" 35 de meciuri în sezonul recent încheiat. Timp de 11 luni, septembrie 2012-iulie 2013, fetele au avut continuu pregătire şi meciuri.

Pentru a putea vizualiza toate rezultatele înregistrare de echipa Baschet Club Star în sezonul comupetiţional 2012-2013, click aici...

Niciun comentariu: