luni, 21 octombrie 2013

UNDER 15. Calificare meritată în fazele superioare

Fetele au arătat că pot fi unite mereu
Cu două victorii din trei posibile, echipa Baschet Club Star s-a clasat pe locul al doilea în seria preliminară E, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, poziţie care asigură jucătoarelor alb-roşii prezenţa în fazele superioare ale competiţiei. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au câştigat partidele cu CSŞ Ploieşti şi cu Solaris Ploieşti şi au cedat în faţa campioanei naţionale en titre la categoria sportivelor născute în anii 1999-2000, ACS Champions, astfel că cele cinci puncte acumulate acordă şansa de a evolua în runda următoare a întrecerii.

La turneul de sală care a avut loc în Bucureşti, în perioada 19-20 octombrie, lotul feminin sub 15 ani al echipei Baschet Club Star a avut în componenţă 11 jucătoare, însă opt dintre acestea au prins minute importante pe parchet. Din păcate, din cauza unei apofizite, Cristina Grigore nu a putut să fie prezentă la meciuri, însă se fac eforturi ca pivotul alb-roşiilor să revină cât mai repede la antrenamente şi la jocuri. Denisa Ţurcan şi Maria Stratulat au debutat la această categoria, prima reuşind chiar să-şi treacă numele pe lista marcatoarelor în două întâlniri din cele trei, astfel că progresul său este evident. Oana Dima, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi, Roxana Mihai, Alexandra Marin, Livia Mariea şi Georgiana Ifrim au dus greul, în timp ce Ioana Săndulescu le-a suplinit foarte bine şi le-a ajutat de fiecare dată când a avut ocazia.

Info Pentru a putea vedea Regulamentul Oficial al Campionatului Naţional feminin Under 15, atât la feminin cât şi la masculin, etapele, precizările oficialilor, dreptul de joc şi seriile preliminare dar şi toate echipele care s-au înscris în acest sezon în competiţie, daţi click aici...

Debutul jucătoarelor alb-roşii în actuala stagiune a Campionatului Naţional feminin Under 15 a fost unul destul de dificil, în faţa unei formaţii destul de incomode şi cu o tranziţie ofensivă foarte bună. Chiar şi aşa, după un meci deosebit de spectaculos, echipa Baschet Club Star s-a impus, mai greu decât o arată scorul final, cu 82-65 cu CSŞ Ploieşti. A urmat, apoi, o întâlnire mai uşoară, tot în faţa unei grupări din judeţul Prahova, astfel că fetele pregătite de Valentin Bâlă au depăşit cu scorul de 85-32 pe Solaris Ploieşti. Ultima confruntare a însemnat şi primul eşec in acest sezon, scor 70-88 cu ACS Champions, însă disputa a început destul de prost pentru Diana Şuşnea şi pentru colegele sale, acestea nemaiavând posibilitatea, pe parcurs, să poată să se mai apropie de adversare şi să revină în meci.

Diana Şuşnea a realizat un nou record personal de puncte marcate, la acest turneu, iar Alexandra Marin a încheiat fiecare partidă cu o double double. Oana Dima şi-a găsit locul printre titulare şi la această categorie, după ce a făcut-o fără probleme şi la junioare trei, progresul său fiind unul evident în ultima perioadă. Ruxandra Mihai, Roxana Mihai şi Roxana Agachi au adus, de fiecare dată, coşuri importante iar acest lucru s-a văzut şi în statistică. Echipa Baschet Club Star a avut o medie de 79 de puncte marcate pe meci şi de 61,66 primite cu un total de 40 de recuperări pe joc. Faza următoare, cea de calificare, va avea loc în perioada 8-10 decembrie, într-o localitate care va fi stabilită ulterior de către federaţia de specialitate. Se vor forma serii de şase formaţii, etapele fiind tot sub formă de turnee.

Echipa Baschet Club Star a reuşit să ajungă în fazele superioare şi în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. Detalii aici...

Niciun comentariu: