duminică, 20 octombrie 2013

UNDER 15. Cu dreptul: Star - CSŞ Ploieşti 82-65

Diana Şuşnea (nr. 5) a jucat foarte bine
Într-un meci deosebit de echilibrat, mai ales în prima sa jumătate, în care am consemnat cinci schimbări de lider pe tabelă şi patru situaţii de egalitate, echipa Baschet Club Star s-a impus, sâmbătă, scor 82-65, în faţa formaţiei CSŞ Ploieşti, în prima etapă a turneului de sală din Capitală din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15. Întâlnirea a contat pentru seria E preliminară acolo unde Champios a trecut de Solaris Ploieşti cu scorul de 106-9 şi a devenit lider în grupă.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Practic, victoria cu formaţia CSŞ Ploieşti, coroborată cu eşecul celor de la Solaris în faţa sportivelor de la ACS Champions, a calificat deja echipa Baschet Club Star pentru faza următoare a Campionatului Naţional feminin Under 15, chiar dacă jucătoarele alb-roşii mai au de disputat încă două partide. Conform regulamentului competiţiei, primele trei grupări clasate din fiecare dintre cele şase serii preliminare, acced în runda următoare. Astfel, pentru un loc în fazele superioare ale întrecerii rezervată baschetbalistelor născute în anii 1999-2000, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu mai au cum să piardă ultima treaptă care permite accesul către lupta pentru semifinale. Cel mai probabil, posibilele viitoarele adversare ale BC Star ar putea fi ACS Champions, CSŞ Ploieşti, CSŞ Târgovişte, Phoenix Constanţa şi Phoenix LPS Galaţi.

Statistică Pentru a putea vedea toate detaliile legate de sistemul de meciuri, etapele la zi, rezultatele, clasamentele şi componenţa seriilor Campionatului Naţional feminin Under 15, puteţi accesa acest link...

Meciul dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti a început destul de greu pentru alb-roşii, care au fost conduse cu 0-4 la debut. Diana Şuşnea a găsit-o excelent pe Oana Dima iar Ruxandra Mihai a egalat la patru după care, acceaşi Diana Şunea a făcut ca tabela să se schimbe la 8-6 pentru gruparea din Capitală. După un alt echilibru la 12-12, amfitrioanele au avut posibilitatea să se desprindă la 28-23 la finalul primului sfert. Formaţia oaspete a revenit la timonă şi a făcut ca banca tehnică a gazdelor să întrerupă disputa la 31-31. Chiar şi aşa, timpul de odihnă solicitat nu a avut efectul scontat şi prahovencele au avut 33-31. Roxana Mihai şi Alexandra Marin au marcat şi au făcut ca fetele pregătite de Valentin Bâlă să aibe un avans minim la jumătatea jocului, scor 46-45.

Echilibrul dintre cele două combatante a rămas şi la două minute după reluare, scor 48-48. A fost ultima dată când am consemnat egalitatea pe tabelă deoarece, din acel moment, jucătoarele alb-roşii au blocat culoarele adversarelor către coş şi au realizat un parţial de 21-9 în sfertul al treilea, echivalentul a 67-54 după 30 de minute. Ultima perioadă a adus alte reuşite ale Dianei Şuşnea, Alexandrei Marin, Oanei Dima, Roxanei Mihai şi ale Ruxandrei Mihai, plus alte câteva mingi importante câştigate de Roxana Agachi, tabela indicând, la final, 82-65 pentru echipa Baschet Club Star. Duminică de dimineaţă, Baschet Club Star va primi replica celor de la Solaris Ploieşti, în timp ce ACS Champions va întâlni pe CSŞ Ploieşti pentru ca, în reuniunea de seară, să fie programat derby-ul bucureştean.

Pentru a putea vedea Regulamentul Oficial al Campionatului Naţional Under 15, sportivi născuţi în anii 1999-2000, daţi click aici...

Niciun comentariu: