duminică, 17 noiembrie 2013

UNDER 14. Meci de infarct şi succes cu Ploieşti

Alb-roşiile au muncit din greu sub panou
După o partidă în care am consemnat de opt ori egalitatea pe tabela de marcaj plus alte şapte schimbări de lider, la care mai adăugăm şi o perioadă de timp suplimentară decisă în ultimele trei secunde, echipa Baschet Club Star s-a impus, duminică, pe propriul teren, scor 63-61, în faţa CSŞ Ploieşti. La finalul timpului regulamentar de joc tabela a indicat 54-54, iar gazdele au încheiat cu Roxana Mihai, Ruxandra Mihai, Livia Mariea şi Georgiana Ifrim pe bancă din cauza accidentărilor sau a greşelilor personale.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Adversarele jucătoarelor alb-roşii au beneficiat în partida de duminică, din cadrul etapei a doua a fazei de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 14 de 43 de aruncări libere şi au fost sancţionate cu 22 de faulturi de către oficialii întâlnirii. Echipa Baschet Club Star a fost penalizată de 29 de ori şi a ajuns la linia de pedeapsă de 22 de ori, aproape cu jumătate mai puţin decât au beneficiat sportivele grupării din Ploieşti. În aceste condiţii, amfitrioanele au încercat să finalizeze mai ales din spaţiul de trei secunde, acolo unde Alexandra Marin şi Oana Dima au adus, aproape de fiecare dată, puncte importante. Amalia Cranta, Lavinia Dinu şi Ioana Săndulescu au terminat meciul pe teren, cele trei baschetbaliste fiind pe parchet, în prelungiri, în locul Liviei Mariea, Georgianei Ifrim şi al Ruxandrei Mihai.

Statistică În prima etapă din seria I de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a câştigat, în deplasare, scor 72-34, cu LPS Galaţi şi a obţinut o victorie importantă în lupta pentru un loc la turneul semifinal. Cronica o puteţi citi aici...

Roxana Mihai s-a accidentat în minutul doi al meciului dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti, la un contact cu o adversară şi nu a mai revenit pe teren. Sportiva alb-roşiilor a fost trasportată de urgenţă la spital acolo unde a fost diagnosticată cu o luxaţie la genunchiul drept, accidentare care o va ţine departe de parchet cel puţin trei luni. Ruxandra Mihai a fost descalificată pentru cinci greşeli personale cu 14 minute înainte de sirenă, astfel că oaspetele au avut şasa de a-şi impune ritmul pe final, mai ales că şi Livia Mariea şi Georgiana Ifrim au ajuns pe bancă tot pentru cumul de faulturi. Lavinia Dinu şi Amalia Cranta, ambele născute în anul 2002, şi-au făcut perfect treaba iar Ioana Săndulescu a câştigat o minge importantă în ultimele secunde, posesie care a şi decis învingătoarea.

Chiar dacă au avut un maximum de 12 puncte pe tabelă, gazdele au cedat teren pe final şi nu au putut să-şi revină după descalificările Ruxandrei Mihai, Liviei Mariea şi Georgianei Ifrim. Componentele CSŞ Ploieşti au marcat pentru 54-54 cu trei secunde înainte de sirenă şi au trimis meciul în prelungiri, deşi Alexandra Marin a avut o posibilă aruncare decisivă. În perioada suplimentară, Oana Dima a înscris pentru 59-55 şi a adus speranţa în tabăra amfitrioanelor însă replica adversarelor a venit promt, la o singură posesie. Alexandra Marin a adus patru puncte la rând şi, chiar dacă CSŞ Ploieşti a finalizat din nou, echipa Baschet Club Star s-a impus, după un meci de infarct, cu scorul de 63-61. Runda viitoare, jucătoarele alb-roşii vor întâlni, acasă, formaţia Olimpia, în derby-ul seriei I de calificare la U14.

Din grupa echipei Baschet Club Star fac parte formaţiile Olimpia Bucureşti, CSŞ Târgovişte, Phoenix LPS Galaţi, CSŞ Ploieşti şi CSŞ Botoşani. Detalii aici...

Niciun comentariu: