duminică, 8 decembrie 2013

UNDER 15. Star a învins CSŞ Constanţa cu 75-57

Diana Şuşnea (nr.5) a marcat 18 puncte
Jucătoarele alb-roşii au obţinut, duminică seară, cel de-al patrulea succes din cinci posibile în cadrul seriei I de calificare contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 15. Componentele echipei Baschet Club Star au depăşit formaţia CSŞ 1 Constanţa cu scorul de 75-57, după o întâlnire pe care fetele pregătite de Valentin Bâlă au controlat-o în mare parte însă adversarele au dat o replică destul de bună pe parcursul celor patru perioade. În urma acestui rezultat, BC Star a terminat pe locul doi în grupă.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Jucătoarele alb-roşii aveau nevoie de o victorie pentru a-şi consolida poziţia secundă în seria I de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15. Diana Şuşnea, Oana Dima şi Roxana Agachi au combinat perfect în prima perioadă a meciului cu CSŞ 1 Constanţa şi au adus un avans minim pentru bucureştence, scor 18-16. Ruxandra Mihai şi Alexandra Marin au evoluat excelent în tandem, în sfertul al doilea, atunci când am înregistrat un parţial de 22-18 pentru echipa Baschet Club Star, echivalentul al 40-34 la pauza mare. După reluare, gruparea din Capitală a continuat să-şi impună ritmul însă replica vizitatoarelor a fost destul de bună şi acest lucru s-a văzut şi pe teren. După 30 de minute, tabela a indicat 57-46 pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă, ecart care s-a mărit până la un maximum de 18 puncte, scor final 75-57.

Statistică Singura partidă pe care jucătoarele alb-roşii au pierdut-o la turneul de sală de la Bucureşti, din cadrul seriei I de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 15, a fost cea cu formaţia ACS Champions, grupare care a terminat fără înfrângere. Detalii aici... 

Alexandra Marin a fost principala marcatoare a echipei Baschet Club Star cu un total de 24 de puncte, dintre care şi o triplă. Diana Şuşnea a contribuit şi ea cu 18 puncte la succesul alb-roşiilor, în timp ce Ruxandra Mihai a bifat 15 puncte, dintre care o reuşită a fost din spatele semicercului. Nerefăcută complet, Oana Dima a mai adăugat alte 11 puncte la care am mai consemnat alte cinci puncte venite pe mâna Roxanei Agachi plus un coş din acţiune finalizat de Livia Mariea. La recuperare, gruparea din Capitală a avut un avantaj datorită taliei superioare în timp ce mingiile câştigate pe intercepţie de fetele pregătite de Valentin Bâlă au făcut diferenţa în partida de duminică seara. Învingătoarele au transformat 14 din cele 24 de aruncări libere de care au beneficiat în jocul cu CSŞ Constanţa.

Echipa Baschet Club Star a terminat seria I de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 15 cu un total de patru victorii din cinci posibile şi a obţinut dreptul de a accede în faza semifinală de pe poziţia a doua din grupă. Lider a fost formaţia ACS Champions Bucureşti, cu zece puncte din tot atâtea posibile în timp ce alb-roşiile au fost la un pas în spate. Treapta a treia a fost ocupată de CSŞ Târgovişte, cu trei partide câştigate şi două pierdute iar CSŞ Ploieşti a fost cea care a închis linia în ceea ce priveşte grupările care au ajuns în penultimul act din luna februarie, de anul viitor. Ultimele locuri din serie au revenit, în ordine, team-urilor CSŞ 1 Constanţa şi Phoenix Constanţa. Baschet Club Star va fi în aceeaşi grupă cu CSŞ Ploieşti la turneul semifinal plus alte patru cluburi calificate din două serii.

Într-un alt meci disputat la turneul din Capitală, din perioada 6-8 decembrie, echipa Baschet Club Star a trecut de formaţia CSŞ Târgovişte, scor 74-60. Detalii puteţi citi accesând acest link...

Niciun comentariu: