duminică, 12 ianuarie 2014

UNDER 14. Succes cu Phoenix Galaţi, scor 103-26

Gazdele au dominat lupta sub panouri
Echipa Baschet Club Star s-a impus, duminică, pe teren propriu, scor 103-26, în faţa formaţiei Phoenix LPS Galaţi într-un meci din cadrul etapei a şasea a seriei I de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 14. Alexandra Marin a marcat 32 de puncte, Ruxandra Mihai a bifat 31 de puncte iar Oana Dima a adăugat alte 26 de puncte în primul succes al alb-roşiilor din 2014. Această victorie a adus gruparea din Capitală în turneul semifinal, accesul în penultimul act fiind rezolvat şi matematic chiar dacă au mai rămas patru runde de jucat.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Într-un meci pe care l-au condus din primul minut, jucătoarele alb-roşii nu au avut probleme cu adversarele decât în primele acţiuni ofensive ale disputei dintre echipele Baschet Club Star şi Phoenix LPS Galaţi. Oana Dima a deschis rapid scorul după care Alexandra Marin a finalizat de două ori pe contraatac, astfel că amfitrioanele au avut 6-0 la debut. Oaspetele au răspuns cu patru puncte la rând pe tabelă, după care fetele pregătite de Valentin Bâlă au marcat de câte ori au avut posibilitatea şi au încheiat prima perioadă în avantaj, scor 28-6. Ruxandra Mihai şi-a coordonat excelent colegele în sfertul al doilea, acolo unde le-a servit perfect pe Lavinia Dinu şi pe Georgiana Ifrim. La jumătatea întâlnirii, bucureştencele au condus cu 54-16, diferenţa de 38 de puncte fiind liniştitoare pentru partea a doua.

Statistică În partida tur, disputată la Galaţi, în noiembrie 2013, echipa Baschet Club Star a învins formaţia Phoenix LPS cu scorul de 72-34. A fost prima partidă a alb-roşiilor fără Roxana Mihai în lot, după ce componenta grupării din Capitală s-a accidentat grav. Detalii aici...

Lavinia Dinu şi Amalia Cranta au asigurat rotaţia gazdelor în absenţa Liviei Mariea, sportivă care a suferit o contractură musculară şi nu a putut să fie folosită decât 30 de secunde în disputa de duminică cu gruparea din Moldova. Ruxandra Mihai a punctat atât de sub panou cât şi de la distanţă şi a pasat decisiv pentru Oana Dima şi pentru Alexandra Marin, ambele finalizând mai mult decât au făcut-o toate sportivele de la Phoenix Galaţi. După 30 de minute de la primul angajament, jucătoarele alb-roşii au avut un avans de 60 de puncte, scor 82-22, ultima perioadă contând doar pentru statistică. Maria Topîrceanu a adus punctul 101 după o frumoasă acţiune personală iar Oana Dima a închis tabela la 103-26 pentru Baschet Club Star nu înainte ca Ruxandra Mihai să fie înlocuită în apaluzele spectatorilor.

Alexandra Marin şi Ruxandra Mihai au încheiat meciul cu formaţia Phoenix LPS Galaţi cu o double double. Prima a terminat cu 32 de puncte şi 15 recuperări, la care a mai adăugat şi cinci capace, în timp ce a doua sportivă a avut 31 de puncte şi 11 pase decisive plus alte opt intercepţii. Oana Dima a înscris, singură, exact numărul punctelor oaspetelor, 26, Georgiana Ifrim a mai adăugat alte şase puncte pe tabelă, Lavinia Dinu a bifat cinci puncte, Maria Topîrceanu a finalizat o acţiune personală plus o aruncare liberă transformată de Amalia Cranta. După şase etape disputate în seria I de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star este calificată, matematic, în faza semifinală a competiţiei, chiar dacă au rămas de disputat încă patru runde până la final.

Pentru a vizualiza rezultatele echipei Baschet Club Star, în acest sezon, la toate categoriile, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: