duminică, 9 februarie 2014

UNDER 15. Meci de infarct cu CSU Braşov: 73-77

Sursa foto: arhivă BC Star
Echipa Baschet Club Star a pierdut, sâmbătă, scor 73-77, meciul cu formaţia CSU Cuadripol Braşov, întâlnire care a contat pentru etapa a patra a seriei semifinale K a Campionatului Naţional feminin Under 15, întrecere care are loc la Sfântu Gheorghe. Pentru desemnarea învingătoarei au fost nevoie de două perioade suplimentare, la capătul celor 40 de minute scorul fiind egal 60-60 iar după alte cinci minute tabela nu a arătat o grupare în avantaj, scor 70-70.

ÎN ETAPA PRECEDENTĂ:
STAR - LPS ALBA IULIA 74-62


Partida a durat două ore şi 15 minute iar jucătoarele alb-roşii au avut puterea să revină şi să remonteze un deficit de 19 puncte, în minutul 23 ardelencele având 43-24 pe tabelă. Din acest moment, fetele pregătite de Valentin Bâlă au ales să renunţe la apărarea în zonă şi să treacă la un pressing agresiv pe tot terenul, mutare care s-a dovedit a fi una inspirată. Echipa Baschet Club Star a recuperat, treptat, dezavantajul pe care l-a avut la puţin timp după debutul celei de-a doua jumătăţi a întâlnirii cu formaţia CSU Cuadripol Braşov şi a ajuns, pe final, să evolueze de la egal la egal cu rivala sa. Chiar dacă au avut prima şansă la victorie, adversarele jucătoarelor alb-roşii nu au mai găsit soluţii în ofensivă în ultima perioadă, atunci când, pe rând, Ruxandra Mihai, Oana Dima, Diana Şuşnea şi Alexandra Ghiţă au finalizat de sub panoul advers.

Statistică Disputa dintre echipele Baschet Club Star şi CSU Cuadripol Braşov a consemnat două egalităţi şi patru schimbări de lider pe tabelă. Jucătoarele alb-roşii au evoluat de la egal la egal cu vicecampioana ţării la această categorie. Detalii puteţi citi aici...

Gruparea de sub Tâmpa a avut, în ultimele 120 de secunde ale întâlnirii cu echipa Baschet Club Star, un avans de cinci puncte, scor 60-55. Cu toate acestea, Oana Dima a marcat pentru 57-60 şi a menţinut speranţa în tabăra jucătoarelor alb-roşii. Cu 14 secunde înainte de final, după un timp de odihnă cerut de banca tehnică a formaţiei din Capitală, Ruxandra Mihai a adus egalitate perfectă la 60 după o triplă de senzaţie. A urmat o defensivă perfectă pentru bucureştence cu o intercepţie a aceleiaşi Ruxandra Mihai, însă aruncarea sa de sub panou, la limita timpului regulamentar, nu şi-a atins ţinta iar cele două oponente au intrat în prelungiri. În perioada suplimentară, CSU Cuadripol Braşov a finalizat rapid şi a condus cu 66-60, cu trei minute înainte de sirenă, având prima şansă la victorie în acest meci.

Cu 26 de secunde înainte de finalul prelungirilor, CSU Braşov a condus cu 70-66 şi a avut posesia. O intercepţie a Ruxandrei Mihai a schimbat tabela la 70-68 pentru ca, în ultima secundă, Diana Şuşnea să ajungă la linia de libere, acolo de unde nu a greşit şi a trimis meciul într-o nouă perioadă suplimentară, scor 70-70. Cu Roxana Agachi şi cu Alexandra Ghiţă eliminate pentru acumularea a cinci greşeli personale, alb-roşiile nu au mai putut să revină şi au cedat la mare luptă, scor 73-77, în cel mai frumos joc din turneul semifinal de la Sfântu Gheorghe. În ciuda eşecului din reuniunea de sâmbătă seară, echipa Baschet Club Star a obţinut calificarea pentru turneul final din perioada 9-13 aprilie, acolo unde au mai ajuns, până acum, alte patru formaţii, LPS Arad, CSU Braşov, LAPI Dej şi ACS Champions.

Într-un alt meci disputat la turneul semifinal de la Sfântu Gheorghe, jucătoarele alb-roşii au învins, în prima etapă, formaţia locală Clubul Sportiv Şcolar, cu scorul de 69-53. Detalii aici...

Niciun comentariu: