duminică, 9 februarie 2014

UNDER 15. Star a trecut de CSŞ Ploieşti, 81-48

Sursa foto: arhivă BC Star
Echipa Baschet Club Star a oţinut calificarea la faza finală a Campionatului Naţional feminin Under 15, după victoria de duminică, scor 81-48, realizată în faţa formaţiei CSŞ Ploieşti, la turneul de sală de la Sfântu Gheorghe, în cadrul seriei semifinale K. În urma acestui rezultat, jucătoarele alb-roşii au terminat, cu opt puncte, pe locul al doilea în grupă, după LPS Arad, dar înaintea celor de la CSU Cuadripol Braşov, CSŞ Sfântu Gheorghe, LPS Alba Iulia şi de CSŞ Ploieşti. Finalele vor fi pe 9-13 aprilie.

VEDEŢI STATISTICA MECIULUI

În prima parte a meciului dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti am consemnat de şase ori egalitatea şi am bifat cinci schimbări de lider pe tabelă, diferenţa dintre cele două formaţii nefiind niciodată mai mare de un maximum de trei posesii. După 20 de minute de la primul angajament a fost 33-31 pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă. După reluare, Alexandra Ghiţă, Roxana Agachi şi Oana Dima au dominat clar spaţiul de trei secunde, acolo de unde bucureştecele au adus 64 de puncte, cu 30 mai multe decât adversarele lor. Ruxandra Mihai şi-a consolidat prima poziţie în clasamentul intercepţiilor, cu alte şapte astfel de procedee, toate finalizate foarte rapid. Diana Şuşnea a avut o nouă partidă foarte bună şi a adus opt puncte, trei pase decisive şi alte trei intercepţii, în timp ce Georgiana Ifrim a încheiat cu şapte puncte.

Galerie foto Alexandra Ghiţă, Roxana Agachi, Oana Dima, Ruxandra Mihai şi Diana Şuşnea se află pe primele poziţii în statisticile furnizate de forul de specialitate din ţara noastră după încheierea tuturor meciurilor din cadrul celor două turnee semifinale. Detalii citiţi aici...

Avantajul echipei Baschet Club Star a crescut continuu după pauză, atunci când titularele grupării din Capitală au avut parte de mult mai multe mingi câştigate. După cinci minute de la reluare, alb-roşiile au realizat un parţial de 15-6 şi au condus, în minutul 25, cu scorul de 48-37. Avansul fetelor pregătite de Valentin Bâlă s-a mărit până la finele celei de-a treia perioade, atunci când tabela a indicat 61-45. Ecartul maxim a fost consemnat chiar la finalul disputei cu CSŞ Ploieşti, atunci când Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai şi colegele lor au câştigat la 33 de puncte în faţa adversarelor, scor 81-48. Sub panouri, bucureştencele au adunat 54 de recuperări, cu un plus de 23 faţă de formaţia din judeţul Prahova, în timp ce raportul aruncarilor din acţiune a fost unul mulţumitor, de 47.9%, cu 35 de atacuri finalizate din 73.

Oana Dima a fost principala marcatoare a echipei Baschet Club Star, cu un total de 21 de puncte. Alexandra Ghiţă a avut o nouă double double, 20 de puncte, 23 de recuperări plus alte două pase decisive şi tot atâtea intercepţii pentru un indice de eficienţă de 35 de unităţi. Ruxandra Mihai a adunat 14 puncte, şapte intercepţii şi patru pase decisive la care mai adăugăm şi cele şapte puncte venite pe mâna Roxanei Agachi, ultima pasând şi pentru coşul marcat de Roxana Mihai. Victoria din meciul cu CSŞ Ploieşti le-a adus pe fetele pregătite de Valentin Bâlă pe locul al doilea în seria semifinală K, la două puncte în spatele liderului LPS Arad, însă în faţa formaţiilor CSU Cuadripol Braşov şi CSŞ Sfântu Gheorghe. LPS Alba Iulia şi CSŞ Ploieşti au închis ierarhia şi nu s-au calificat la turneul final.

Pentru a putea vedea rezultatele înregistrate la turneele semifinale ale Campionatului Naţional feminin Under 15, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: