sâmbătă, 8 februarie 2014

UNDER 15. Star a trecut de LPS Alba Iulia: 74-62

Sursa foto: arhivă BC Star
Jucătoarele alb-roşii au câştigat, sâmbătă, cel de-al doilea meci de la turneul semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 15, seria K, întrecere care are loc în perioada 7-9 februarie la Sfântu Gheorghe. Echipa Baschet Club Star a învins, în etapa a treia, formaţia LPS Alba Iulia cu scorul de 74-62, rezultat care asigură, în proporţie foarte mare, accesul fetelor pregătite de Valentin Bâlă la runda finală din perioada 9-13 aprilie. Star mai are două dispute, cu CSU Braşov şi cu CSŞ Ploieşti.

ÎN ETAPA PRECEDENTĂ:
BC STAR - LPS ARAD 37-84

Prima perioadă a meciului dintre echipele Baschet Club Star şi LPS Alba Iulia a aparţinut jucătoarelor alb-roşii. Gruparea din Capitală s-a desprins la şase puncte, după cinci minute, scor 12-6, având în Alexandra Ghiţă şi în Livia Mariea sportivele care au marcat aproape de fiecare dată. Roxana Mihai, Cristina Grigore şi Diana Şuşnea au evoluat conform cerinţelor băncii tehnice iar acest lucru s-a cunoscut la capătul primului sfert, scor 26-18. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au menţinut acelaşi ecart până la pauza mare, atunci când am consemnat 38-30 pentru Ruxandra Mihai şi pentru colegele sale, chiar dacă ardelencele s-au apropiat, în două rânduri, destul de ameninţător, la diferenţe de una sau chiar două posesii pe tabelă. Cu toate acestea bucureştencele au făcut faţă presiunii şi au rămas în avantaj.

Statistică Potrivit site-ului oficial al forului de specialitate din ţara noastră, echipa Baschet Club Star a avut 70 de recuperări în meciul cu LPS Alba Iulia, cu 13 mai multe decât adversarele. Detalii citiţi aici...

După reluare, adversarele jucătoarelor alb-roşii au profitat de debutul mai slab al bucureştencelor şi au revenit în meci. În minutul 26 tabela a indicat 51-40 pentru gruparea din Capitală după care, patru minute mai târziu, am consemnat un ecart de două posesii pentru echipa Baschet Club Star, scor 56-52, iar 120 de secunde mai târziu a fost 56-56, singurul moment al disputei în care am consemnat egalitatea. Ruxandra Mihai, cu o triplă, şi Alexandra Ghiţă, cu două libere transformate, au ridicat avantajul bucureştecelor la 63-58, la capătul a 35 de minute de la primul angajament. A urmat un nou interval în care Ruxandra Mihai şi Alexandra Ghiţă au lucrat foarte bine în tandem, ajutate fiind de Georgiana Ifrim şi de Oana Dima, utlimele două având o prestaţia foarte bună în partea a doua a întâlnirii.

Ultimele minute au aparţinut jucătoarelor alb-roşii, acestea reuşind să se desprindă la 12 puncte pe tabelă şi să închidă disputa la scorul de 74-62. Alexandra Ghiţă şi Oana Dima au terminat în double double, prima cu 22 de puncte şi 28 de recuperări iar cea de-a doua cu 11 puncte şi tot atâtea mingi câştigate la urmărire, dintre care şase în ofensivă. Ruxandra Mihai a adunat 23 de puncte şi cinci intercepţii, Livia Mariea a bifat nouă puncte şi trei recuperări iar Diana Şuşnea a plusat cu alte trei puncte. În urma acestui rezultat, echipa Baschet Club Star se află pe locul al treilea în grupă, după LPS Arad, dar la egalitate de puncte cu CSŞ Sfântu Gheorghe şi cu CSU Cuadripol Braşov, însă înaintea formaţiilor LPS Alba Iulia şi CSŞ Ploieşti, ultimele fiind fără nicio victorie după trei etape disputate la acest turneu.

În prima etapă pe care jucătoarele alb-roşii au disputat-o în seria semifinală K, fetele pregătite de Valentin Bâlă au trecut de CSŞ Sfântu Gheorghe cu scorul de 69-53. Detalii aici...

Niciun comentariu: