duminică, 9 martie 2014

UNDER 14. LPS Arad - Baschet Club Star 66-57

Ruxandra Mihai (nr. 6) nu a dezamăgit
După un început promiţător de partidă, în care Ruxandra Mihai şi-a condus excelent colegele, jucătoarele al-roşii au cedat, duminică, în deplasare, fără a pune prea mari preobleme în sfertul al doilea în meciul cu LPS Arad. Roxana Mihai şi Alexandra Ghiţă au fost de nerecunoscut timp de zece minute, atunci când ardelencele s-au desprins decisiv. La final, gruparea de pe malul Mureşului s-a impus cu 66-57 într-o întâlnire din cadrul etapei a doua a seriei semifinale J a Campionatului Naţional feminin Under 14.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

După două etape desfăşurate în faza semifinală, în grupa alb-roşiilor, formaţiile LPS Arad şi Olimpia Bucureşti, ocupă, în această ordine, primele două poziţii în serie. Pe locul trei se află Phoenix Constanţa, la un pas în spatele fruntaşelor, în timp ce echipa Baschet Club Star este poziţionată pe treapta a patra, la două puncte de lideri şi la unul de team-ul de pe Litoral. Clasamentul seriei este închis de Braşovia Braşov şi de Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea, primele patru cluburi urmând să ajungă la turneul final din luna iunie, atunci când se va da şi lupta pentru medalii. Runda viitoare, Ruxandra Mihai şi colegele sale se vor deplasa la Constanţa, acolo unde au nevoie de o victorie în partida cu Phoenix, însă acest lucru va fi foarte greu, după ce adversarele au fost la un pas de victorie cu Olimpia.

Statistică Etapa precedentă, echipa Basschet Club Star a pierdut, pe teren propriu, meciul cu formaţia Olimpia Bucureşti. Jucătoarele alb-roşii au evoluat slab şi au cedat cu scorul de 49-63. Detalii aici...

Ruxandra Mihai a început în forţă meciul cu formaţia LPS Arad, de duminică, şi a reuşit să înscrie patru puncte consecutiv, astfel că fetele pregătite de Valentin Bâlă au preluat conducerea pe tabelă. Răspunsul adversarelor a fost promt, 4-4 după 120 de secunde, însă Maria Topîrceanu a plusat cu alte două puncte. Echilibrul s-a menţinut pe toată durata sfertului de debut, mai ales după ce Livia Mariea, Oana Dima şi Amalia Cranta şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor. Gazdele au condus cu 20-16, după zece minute. Roxana Mihai şi Alexandra Ghiţă nu au putut însă să continue la fel de bine debutul alb-roşiilor. În aceste condiţii, Georgiana Ifrim, Lavinia Dinu şi Maria Stratulat nu au putut să treacă de defensiva celor de la LPS, ardelencele realizând un parţial de 25-11, adică 45-27 la pauză.

Gazdele de la LPS Arad au realizat apoi un ecart de 20 de puncte pe tabelă şi au condus cu 49-29 în minutul 21 şi cu 51-29 câteva secunde mai târziu. Din acest moment, defensiva echipei Baschet Club Star a devenit una mai puternică decât cea de până atunci iar jucătoarele alb-roşii au avut o altă prestaţie în ofensivă. Alexandra Ghiţă şi Roxana Mihai au revenit în meci, Ruxandra Mihai a continuat să marcheze iar Oana Dima şi Georgiana Ifrim, plus Livia Mariea, au făcut ca sfertul al treilea să se încheie cu 18-10 în favoarea oaspetelor. Fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au apropiat până la 52-46, însă replica amfitrioanelor a venit imediat cu şase puncte la rând. După un timp de odihnă, oaspetele au încercat să recupereze deficitul de pe tabelă, însă nu au mai putut până la final şi au cedat cu scorul de 57-66.

Pentru a putea vedea rezultatele înregistrate de echipa Baschet Club Star în acest sezon, la toate categoriile, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: