luni, 14 aprilie 2014

UNDER 15. Alb-roşiile sunt în topul clasamentelor

Alexandra Ghiţă şi Ruxandra Mihai
Echipa Baschet Club Star a încheiat turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15 pe locul opt într-un sezon în care au participat 17 formaţii. Din punct de vedere statistic, gruparea din Capitală a impresionat la toate capitolele iar Alexandra Ghiţă şi Ruxandra Mihai au fost desemnate printre cele mai bune sportive din ultimul act. Şi la nivel de lot, fetele pregătite de Valentin Bâlă au încheiat pe poziţii fruntaşe. La recuperări, aruncări libere, puncte marcate şi la intercepţii, alb-roşiile au fost, de fiecare dată, în top.

Chiar dacă au înregistrat doar o singură victorie la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15, scor 60-57 cu formaţia CSŞ Bega Timişoara, componentele echipei Baschet Club Star s-au remarcat aproape de fiecare dată. Dovadă a fost şi statistica întocmită de federaţia de specialitate, acolo unde alb-roşiile au avut clasări în primele trei poziţii la aproape toate categoriile menţionate. Potrivit frbaschet.ro, Diana Şuşnea a fost sportiva care a evoluat cel mai mult în acest sezon, cu o medie de 29,46 minute pe meci. La turneul final, Alexandra Ghiţă a fost desemnată coşghetera întrecerii, pivotul grupării din Capitală terminând cu o medie de 23,6 puncte pe joc, echivalentul unui total de 118 în turneu. Aceeaşi baschetbalistă a ocupat prima treapă a podiumului şi la eficienţă, unde a avut o medie de 38 de unităţi pe o partidă.

Info Categoriile la care jucătoarele alb-roşii au obţinut clasări în primele trei locuri sunt cele rezervate punctelor marcate, intercepţiilor, paselor decisive, recuperărilor şi eficienţei. La nivel de echipă, Baschet Club Star a rămas în top aproape de fiecare dată. Vedeţi galeria foto...

Alexandra Ghiţă a primit şi disticţia de a intra în "All Star", echipa turneului. Alături de Boglarka Biszak, Teodora Armanu, Silivia Spier şi de Amira Al Ash Hab, pivotul alb-roşiilor a fost mereu în centrul atenţiei şi pentru faptul că sportiva echipei Baschet Club Star a mai cucerit primul loc şi la recuperări, eficienţă, capace dar şi la aruncări libere, acolo unde a avut un procentaj de invidiat de toată lumea, 97,1%! Ruxandra Mihai şi-a atins şi ea scopul la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15 şi a fost votată de antrenori drept cea mai bună apărătoare a competiţiei. Căpitanul formaţiei pregătite de Valentin Bâlă a avut o medie de 6,2 intercepţii pe meci, lider la această rubrică, şi trei pase decisive pe joc, adjudecându-şi locul al doilea la respectiva categorie, din punct de vedere al statisticii.

În ceea ce priveşte clasamentele echipelor, Baschet Club Star a avut cea mai bună medie de puncte marcate pe meci, 65,8, devansând campioana LPS Arad şi vicecampioana CSU Cuadripol Braşov. La capitolul recuperări, fetele pregătite de Valentin Bâlă au câştigat 43,8 mingi pe joc, echivalentul unui total de 219 în tot turneul final. Potrivit statisticii furnizate de site-ul oficial al competiţiei, cea mai bună formulă de joc a alb-roşiilor, în acest sezon, a fost cea compusă din Oana Dima, Diana Şuşnea, Ruxandra Mihai, Roxana Agachi şi din Alexandra Ghiţă, cele cinci având, împreună, o medie a eficienţei de 29 de unităţi. În actuala stagiune a Campionatului Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a câştigat zece din cele 18 întâlniri pe care le-a disputat din octombrie 2013 şi până la finalul sezonului.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate de echipa Baschet Club Star în acest an competiţional, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: