vineri, 11 aprilie 2014

UNDER 15. BC Star - ACS Champions 59-64

Ruxandra Mihai a strâns 17 puncte
Echipa Baschet Club Star va evolua pentru locurile 5-8 în cadrul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 15, competiţie care are loc în perioada 8-13 aprilie la Târgu Secuiesc. În ultimul meci din grupă, fetele pregătite de Valentin Bâlă au cedat, vineri, scor 59-64, disputa cu formaţia ACS Champions, campioana naţională en titre la această categorie de vârstă. Jucătoarele alb-roşii au fost însă mult prea timorate într-o partidă decisivă pentru o medalie.

STATISTICA MECIULUI

Într-o întâlnire în care am consemnat doar de două ori egalitatea şi în care am avut şase schimbări de lider pe tabelă, jucătoarele alb-roşii nu au putut să se desprindă la o diferenţă mai mare de un punct, în timp ce adversarele acestora au avut un ecart de 15 puncte, la pauza mare, atunci când au condus cu 41-26. În spaţiul de trei secunde, ambele formaţii au avut acelaşi număr de puncte marcate, 32, în timp ce, sub panouri, fetele pregătite de Valentin Bâlă au pierdut lupta la recuperare, 41 de mingi adjudecate faţă de 54 ale formaţiei ACS Champions, însă componentele echipei Baschet Club Star au avut mai puţin greşeli neforţate, raportul fiind de 27-32. La linia de aruncări libere, Alexandra Ghiţă a încheiat cu un procentaj perfect, cu opt reuşite din tot atâtea posibile. În atac s-au finalizat 22 din 75 de posesii.

Galerie foto Pentru a putea vedea imagini din timpul meciului dintre echipele Baschet Club Star şi ACS Champions, date despre joc dar şi informaţii referitoare la turneul final al Capionatului Naţional feminin Under 15 de la Târgu Secuiesc, din 8-13 aprilie, accesaţi acest link...

Jucătoarele alb-roşii au stat aproape de adversare în primul sfert şi au fost conduse cu 3-2 la jumătatea acestuia. Pe finalul perioadei, trei greşeli neforţate ale Dianei Şuşnea, Georgianei Ifrim şi ale Oanei Dima au făcut ca tabela să arate un deficit de opt puncte pentru echipa Baschet Club Star, scor 8-16. Cel de-al doilea interval nu a adus un reviniment al fetelor pregătite de Valentin Bâlă, astfel că formaţia ACS Champions s-a distanţat până la 41-26, în minutul 20, cea mai mare diferenţă de pe tabelă. După reluare, Ruxandra Mihai, Diana Şuşnea, Alexandra Ghiţă, Cristina Grigore şi Oana Dima au revenit şi au strâns scorul la un deficit de un singur punct în minutul 30, scor 44-45. Cu cinci minute înainte de sirenă, Diana Şuşnea a finalizat o pasă de la Ruxandra Mihai pentru un avataj minim, scor 53-52.

Din păcate, jucătoarele alb-roşii nu au gestionat corect următoarele două faze defensive iar advesarele au înscris de fiecare dată. Formaţia ACS Champions s-a impus cu scorul de 64-29 şi a câştigat grupa cu maximum de puncte, şase, urmată, în ordine, de CSŞ Sfântu Gheorghe, Baschet Club Star şi de CSŞ Bega Timişoara. Fetele pregătite de Valentin Bâlă vor evolua pentru locurile 5-8 la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15 şi vor încerca să treacă de şirul de două înfrângeri consecutive, după eşecurile cu CSŞ Sfântu Gheorghe şi ACS Champions. Următorea dispută a echipei Baschet Club Star va avea loc sâmbătă, la ora 12.00, cu ultimul loc din cadrul seriei opuse. Cel mai posibil, Ruxandra Mihai şi coelege sale vor întâlni pe KSE Târgu Secuiesc, team-ul organizator al turneului.  

Într-un alt meci al turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a pierdut partida cu formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe. Detalii aici...

Niciun comentariu: