miercuri, 9 aprilie 2014

UNDER 15. BC Star - CSŞ Bega Timişoara 60-57

Lupta sub panouri a fost aprigă
În primul meci din cadrul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 15, competiţie care se desfăşoară în perioada 8-13 aprilie la Târgu Secuiesc, echipa Baschet Club Star a furnizat supriza zilei de miercuri, după ce a învins, scor 60-57, formaţia CSŞ Bega Timişoara, team care este creditat cu şanse la cucerirea unei medalii. Alexandra Ghiţă a evoluat impecabil şi a încheiat cu o duoble double, 26 de puncte şi 23 de recuperări, plus trei intercepţii şi un capac, pentru un indice de 36 de unităţi la capitolul eficienţă.

VEDEŢI STATISTICA MECIULUI

Diana Şuşnea a strâns nouă puncte şi a fost cea de-a doua marcatoare a echipei Baschet Club Star în meciul cu formaţia CSŞ Bega Timişoara. Ruxandra Mihai a adus şapte puncte, şase intercepţii şi trei pase decisive în timp ce Roxana Agachi a plusat cu şase puncte şi patru recuperări. Roxana Mihai a terminat cu cinci puncte iar Oana Dima a totalizat patru puncte, cinci recuperări şi o intercepţie. Cristina Grigore a finalizat o acţiune ofensivă plus o aruncare liberă într-o partidă în care am consemnat de şapte ori egalitatea şi şase schimbări de lider pe tabelă. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au câştigat lupta sub panouri, acolo unde au recuperat 47 de mingi, faţă de 33 ale adversarelor din disputa de miercuri, în timp ce procentajul bucureştencelor la linia de aruncări libere a fost de 69%, cu 20 de reuşite din 29 de aruncări.

Galerie foto Gazdele turneului de la Târgu Secuiesc, acolo unde are loc ultimul act al turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 15 ţin zilnic la curent pe toţi cei interesaţi cu galerii foto, informaţii şi premii, chiar şi pentru fanii echipelor. Detalii vedeţi aici...

Meciul dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Bega Timişoara a fost extrem de disputat. Gruparea din Capitală a pornit mai bine şi a condus cu 4-2, la jumătatea primei perioade, şi cu 12-7 la finalul acesteia. Formaţia din Banat a profitat în următoarele zece minute, atunci când a realizat un parţial de 15-10 şi a egalat situaţia pe tabela de marcaj în minutul 20, scor 22-22. După ieşirea de la cabine, fetele pregătite de Valentin Bâlă au evoluat mai exact şi s-au desprins la 34-26, în minutul 25, însă câteva mingi greşite pe tranziţie au făcut ca ecartul să scadă la doar două puncte înainte de sfertul decisiv, scor 45-43. Cu cinci minute înainte de sirenă, alb-roşiile au avut 57-48, cea mai mare diferenţă de pe tabelă în favoarea acestora, şi se părea că se pot impune fără emoţii în jocul de debut de la turneul final Under 15.

Adversarele au revenit spectaculos în ultimele minute şi s-au apropiat la doar trei puncte. Roxana Mihai a înscris, însă sportivele de la CSŞ Bega Timişoara au ripostat chiar şi după reuşitele Alexandrei Ghiţă şi ale Dianei Şuşnea. În minutul 39 tabela a indicat 58-56 pentru echipa Baschet Club Star plus avantajul atacului. Faza ofensivă nu a fost gestionată aşa cum a trebuit, posesia a fost pierdută, iar formaţia din Banat a avut două aruncări libere, din care a fructificat doar una. Alexandra Ghiţă a recuperat o minge cât o victorie, cu trei secunde înainte de final, şi a fost faultată. Pivotul alb-roşiilor a transformat ambele aruncări libere şi a închis tabela la 60-57 în favoarea echipei Baschet Club Star. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au bifat primul succes la Tg Secuiesc şi vor întâlni, joi, pe CSŞ Sf. Gheorghe.

Pentru alte informaţii, statistici şi rezultate referitoare la turneul final al Campionatului Naţional feminin, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: