joi, 10 aprilie 2014

UNDER 15. BC Star - CSŞ Sfântu Gheorghe 68-78

Adversarele au barat drumul alb-roşiilor
După un debut superb la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15, victorie muncită cu CSŞ Bega Timişoara, scor 60-57, echipa Baschet Club Star a cedat, joi, al doilea său joc pentru această fază a competiţiei, fiind învinsă, scor 68-78, de formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe. Pentru a mai putea spera la calificarea în semifinale, fetele pregătite de Valentin Bâlă au nevoie, vineri, de o victorie la cel puţin două puncte diferenţă cu ACS Champions, liderul grupei.

VEZI STATISTICA MECIULUI

Într-un meci în care am consemnat de cinci ori egalitatea plus alte trei schimbări de lider pe tabela de marcaj, jucătoarele alb-roşii au pierdut ritmul în cea de-a treia perioadă, atunci când adversarele au realizat un parcurs aproape perfect. După primele cinci minute am consemnat un avans de o posesie pentru gruparea din Covasna, scor 8-6, pentru ca, după primul sfert, să rămână aceeaşi distanţă, scor 21-19. Au urmat câteva minute în care fetele pregătite de Valentin Bâlă nu s-au regăsit pe teren, s-a ratat enorm, mai ales de sub panou, iar de acest lucru a profitat formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe care a condus la pauză cu 40-34. De aici şi până la final, echipa Baschet Club Star nu a mai putut să revină. Bucureştencele au fost conduse cu 51-36 în minutul 25 şi cu 77-55 cu cinci minute înainte de sirenă, însă s-au trezit târziu şi au redus ecartul la zece puncte, 68-78.

Statistică Organizatorii au pus la dispoziţia celor interesaţi detalii, cronici, statistici şi galerii foto de la toate meciurile care au loc, în perioada 8-13 aprilie, la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15 de la Târgu Secuiesc. Detalii puteţi vedea aici...

Ruxandra Mihai a fost principala marcatoare a echipei Baschet Club Star în meciul de joi, contra formaţiei CSŞ Sfântu Gheorghe. Fundaşul alb-roşiilor a mai contribuit cu cinci pase decisive şi şase intercepţii însă a avut şi un deficit de 14 mingi pierdute neforţat. Alexandra Ghiţă a terminat, din nou, în double double, 21 de puncte şi 20 de recuperări la care a mai adăugat două pase decisive şi patru intercepţii pentru un indice de 32 de unităţi la capitolul eficienţă. Diana Şuşnea a evoluat slab în prima parte a disputei însă a terminat cu opt puncte, în timp ce Oana Dima şi Georgiana Ifrim şi-au împărţit, în mod egal, zece puncte. Gruparea din Capitală a avut un total de 75 de acţiuni ofensive din care a fructificat doar 25. De la linia de "libere", bucureştencele au avut un procentaj de 62,5%, 15 reuşite din 24. 

Din punct de vedere teoretic, oricare din cele patru echipe din seria alb-roşilor păstrează şanse egale de calificare în faza semifinală. Dacă ACS Champions este, matematic, în penultimul act, alte trei formaţii se luptă pentru un loc în această rundă. Echipele Baschet Club Star, CSŞ Sfântu Gheorghe şi CSŞ Bega Timişoara au fiecare şanse să bifeze un loc în Top 4. În cazul unui succes la cel puţin două puncte cu ACS Champions, fetele pregătite de Valentin Bâlă vor accede, alături de ACS Champions, în lupta pentru medalii, indiferent de rezultatul partdei dintre CSŞ Bega Timişoara şi CSŞ Sfântu Gheorghe. Dacă Ruxandra Mihai şi colegele sale nu vor câştiga vineri, atunci acestea vor evolua în disputa pentru locurile 5-8 în România la categoria rezervată sportivelor născute în anii 1999-2000 şi chiar mai mici.

În prima zi a turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a învins formaţia CSŞ Bega Timişoara. Detalii aici...

Niciun comentariu: