duminică, 13 aprilie 2014

UNDER 15. BC Star - LAPI Dej 77-92

Oana Dima a marcat 14 puncte
După ce au fost conduse la o diferenţă de 32 de puncte, scor 29-61 în minutul 23, jucătoarele alb-roşii au încercat să recupereze, în mai puţin de jumătate de meci, toate erorile pe care le-au comis în prima parte a disputei de duminică în care au întâlnit formaţia LAPI Dej. Echipa Baschet Club Star a realizat un parţial de 48-31 care însă nu a fost suficient pentru ca fetele pregătite de Valentin Bâlă să se impună în ultimul meci din turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15.

VEZI STATISTICA MECIULUI

Echipa Baschet Club Star a cedat partida cu formaţia LAPI Dej, scor 77-92, la capătul unei dispute în care nu am înregistrat nici măcar o singură dată egalitatea şi nicio schimbare de lider pe tabelă. Diferenţa dintre cele două grupări a fost dată de greşelile neforţate, acolo unde bucureştencele au cedat 30 de mingi, faţă de 21 ale adversarelor. Chiar dacă au recuperat mult mai bine de sub panouri, 45-27 la mingi adjudecate pe urmărire, fetele pregătite de Valentin Bâlă au evoluat mai mult individual, dovadă cele 21 de pase decisive trecute în contul ardelencelor cu o replică de numai nouă din partea jucătoarelor alb-roşii. Mai mult, oponentele au plusat cu 25 de intercepţii, echivalentul unui avans de zece posesii la acest capitol, diferenţa de 15 puncte, de la final, fiind desprinsă din statistica dată de pasele la adversar şi intercepţii.

Statistică Chiar dacă au avut un avantaj de 13 puncte, jucătoarele alb-roşii nu au avut tăria să menţină acest ecart până la finalul partidei de sâmbătă cu formaţia KSE Târgu Secuiesc. Echipa Baschet Club Star a cedat întâlnirea cu scorul de 65-78 şi a ajuns la locurile 7-8.

Componentele echipei Baschet Club Star au intrat destul de slab în meciul cu LAPI Dej. Diana Şuşnea a evoluat şters şi a comis, în doar zece minute, opt greşeli neforţate, suficient pentru ca adversarele să se distanţeze la 14-5 în minutul cinci şi la 34-9, după prima perioadă. Ruxandra Mihai şi Alexandra Ghiţă au mai reparat din deficit, însă, la pauza mare, gruparea din Capitală a fost condusă cu 51-29. Jucătoarele alb-roşii au fost de nerecunoscut până în minutul 23, atunci când tabela a indicat cea mai mare diferenţă din meci, scor 61-29 pentru cei de la LAPI Dej. Banca tehnică a bucureştencelor a cerut timp de odihnă şi a efectuat câteva modificări în defensivă, moment din care disputa a căpătat un alt aspect. Mai combative pe final, echipierele BC Star nu au putut decât să reducă deficitul, 77-92.

Alexandra Ghiţă a realizat o prestaţie excelentă şi a încheiat cu o nouă double double, a cincea din tot atâtea partide disputate la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15. Pivotul alb-roşiilor a terminat cu o linie statistică impresionantă: 34 de puncte, 29 de recuperări, patru capace şi două pase decisive pentru un indice de eficienţă de 57 de unităţi. Ruxandra Mihai a bifat 15 puncte şi cinci intercepţii plus trei pase deicisive, Oana Dima a plusat cu 14 puncte şi patru recuperări iar Diana Şuşnea a contribuit cu zece puncte şi două pase decisive. În urma înfrângerii cu LAPI Dej, echipa Baschet Club Star a încheiat competiţia pe locul opt în ţară. Campioană naţională a devenit LPS Arad, team care a dispus în finala de la Târgu Secuiesc de CSU Braşov în timp ce Champions a cucerit bronzul.

Singura victorie a alb-roşiilor la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15 a venit în faţa formaţiei CSŞ Bega Timişoara. Detalii aici...

Niciun comentariu: