vineri, 18 aprilie 2014

UNDER 15. Obiectiv îndeplinit în acest sezon

Alb-roşiile au realizat ce şi-au propus
Echipa Baschet Club Star a încheiat Campionatul Naţional feminin Under 15 pe locul opt în România, având un bilanţ de zece victorii şi opt înfrângeri în această competiţie. La începutul pregătirilor, gruparea din Capitală a avut un lot format din 14 sportive, însă patru dintre acestea nu au fost prezente la ultimul act. Alexandra Ghiţă a terminat fiecare meci în double double, Ruxandra Mihai a fost lider la intercepţii iar Oana Dima şi Georgiana Ifrim au arătat că sunt capabile să evolueze cu brio şi la o categorie mai mare.

Chiar dacă în sezonul competiţional precedent au terminat pe treapta a şasea în ţară, locul ocupat în această ediţie de campionat, la Under 15, nu este un regres. Cu un regulament diferit faţă de anii precedenţi şi cu meciuri mult mai echilibrate şi adversari net superiori decât în trecut, gruparea din Capitală a arătat că poate ajunge acolo unde şi-a propus. Chiar dacă au avut de luptat şi cu accidentările, Cristina Grigore, Roxana Mihai şi Oana Dima având probleme în acest sens, primele două lipsind de pe parchet o perioadă lungă de timp, commponentele echipei Baschet Club Star au reuşit să revină şi să închidă actuala stagiune în primele formaţii din ţară la categoria sportivelor născute în anii 1999-2000 şi chiar şi mai mici. Cu o medie de peste 65 de puncte înscrise pe meci, Star a fost lider în această ierarhie.

Statistică În faza preliminară, echipa Baschet Club Star a înregistrat două victorii din trei posibile în turneul din Capitală, din luna octombrie 2013, şi a obţinut dreptul de a evolua în rundele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 15. Detalii puteţi citi aici...

După un debut foarte bun în Campionatul Naţional feminin Under 15, echipa Baschet Club Star a fost repartizată, în faza de calificare, într-o serie destul de echilibrată, din care au mai făcut parte formaţiile ACS Champions, CSŞ Târgovişte, CSŞ Ploieşti, CSŞ 1 Constanţa şi Phoenix Constanţa. Cu patru meciuri câştigate din cinci disputate, jucătoarele alb-roşii au acces în runda semifinală, acolo unde au luat parte, în luna februarie, la turneul de la Sfântu Gheorghe. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au câştigat disputele cu CSŞ Sfântu Gheorghe, scor 69-53, LPS Alba Iulia, scor 74-62, şi cu CSŞ Ploieşti, scor 81-48, şi au au cedat întâlnirile cu LPS Arad, scor 37-84, şi cu CSU Cuadripol Braşov, scor 73-77, după două reprize de prelungiri. În urma acestor rezultate, gruparea din Capitală şi-a adjudecat biletele pentru ultimul  act, acolo unde au ajuns cele mai bune opt cluburi din România.

Jucătoarele alb-roşii au început excelent turneul final de la Târgu Secuiesc, după o victorie superbă, scor 60-57, cu formaţia CSŞ Bega Timişoara. Au urmat apoi doua înfrângeri la rând, cu CSŞ Sfântu Gheorghe, scor 68-78, şi cu ACS Champions, scor 59-64, eşecuri care au scăzut moralul alb-roşiilor, lucru care s-a observat şi în evoluţia ulterioară a echipei Baschet Club Star. Au urmat alte două meciuri cedate, cu KSE Târgu Secuiesc, scor 65-78, şi cu LAPI Dej, scor 77-92, rezultate care le-au adus pe Ruxandra Mihai şi pe colegele sale pe locul opt în România. Cu toate acestea, două sportive din lotul grupării din Capitală, Ruxandra Mihai şi Alexandra Ghiţă, au fost în centrul atenţiei, la decernarea premiilor speciale, lucru care a arătat că fetele meritau, cu siguranţă, mult mai mult în sezon, la Under 15 feminin.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate de echipa Baschet Club Star în această ediţie de campionat, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: