joi, 5 iunie 2014

UNDER 14. BC Star a pierdut cu LPS Arad, 37-66

Sub panou, lupta a fost inegală
După un meci slab, în care adversarele au dominat disputa, cu două egalităţi pe tabelă şi o singură schimbare de lider, echipa Baschet Club Star a pierdut, joi, întâlnirea cu formaţia LPS Arad, scor 37-66. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă se află pe ultimul loc în grupă, fără nicio victorie, după LPS Arad, CSŞ Ploieşti şi CSŞ Târgovişte. Totuşi, în cazul în care alb-roşiile vor trece de CSŞ Târgovişte, la un ecart de 17 puncte, pot ajunge în faza semifinală.

VEZI REZUMATUL VIDEO

Ruxandra Mihai şi colegele sale au început cu stângul turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14 de la Constanţa. După două meciuri, jucătoarele alb-roşii nu au bifat niciun succes, având prestaţii modeste. Chiar şi aşa, în etapa a treia, vineri, echipa Baschet Club Star are şansa să ajungă în lupta pentru medalii în cazul în care va învinge formaţia CSŞ Târgovişte la cel puţin 17 puncte diferenţă, coroborat cu un un succes al LPS Arad în faţa CSŞ Ploieşti. Situaţia din lotul alb-roşiilor nu este una roză: Livia Mariea nu a făcut deplasarea, fiind grav bolnavă, Georgiana Ifrim a suferit o entorsă în partida cu LPS Arad, în timp ce Maria Stratulat şi Maria Topîrceanu au renunţat la ultimul act motivând cu testarea naţională la clasa a şasea. În locul lor s-au legitimat Ana Stănescu şi Daria Chiper.

Statistică În meciul de joi, dintre echipele Baschet Club Star şi LPS Arad, adversarele au marcat 48 de puncte din spaţiul de trei secunde, exact dublu cât au realizat jucătoarele alb-roşii în această întâlnire de la turneul final. Detaliile meciului şi marcatoarele le puteţi vedea aici...

LPS Arad s-a desprins categoric încă din primul sfert, atunci când ardelencele au condus cu scorul de 29-9. După un debut echilibrat, în care s-au aflat în avantaj cu 2-0, jucătoarele alb-roşii au fost egalate la 2-2, timp în care am mai consemnat un rezultat nedecis, 4-4 după 120 de secunde, moment din care adversarele au contiuat să pună punct după punct în favoarea acestora şi să aibă, la pauza mare, un ecart de 26 de puncte, scor 42-16. Cea mai mare diferenţă de pe tabelă a fost de 38 de puncte, 62-24, în minutul 31. În ultimul sfert, bucureştencele au realizat un parţial de 13-8 şi au mai redus din deficitul destul de mare, însă prestaţia acestora a fost una cu mult sub nivelul şi posibilităţile echipei Baschet Club Star. Advesarele s-au impus cu scorul de 66-37 şi au rămas în fotoliul de lider.

Situaţia în această serie rămâne, din punct de vedere matematic, una destul de complicată, oricare din cele patru echipe, LPS Arad, CSŞ Târgovişte, CSŞ Ploieşti şi Baschet Club Star, având şanse mari să se califice în faza semifinală, acolo unde au mai ajuns Galactica Cluj şi Olimpia Bucureşti. Ruxandra Mihai a avut 14 puncte şi opt intercepţii însă şi şapte mingi pierdute neforţat, Alexandra Ghiţă a bifat 13 puncte şi nouă recuperări iar Oana Dima a mai adăugat şase puncte, cinci recuperări şi patru capace. Lavinia Dinu a realizat, din nou, o prestaţie foarte bună totalizând trei puncte la capătul unui meci destul de dificil, acolo unde ardelencele au arătat de ce sunt considerate favorite la cucerirea titlului la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, din 3-8 iunie.

În primul meci din ultimul act al junioarelor trei, la nivel naţional. echipa BC Star a pierdut cu CSŞ Ploieşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: