marți, 8 iulie 2014

LIGĂ. Băieţii au pierdut cu Sighet, scor 17-69

Sursa foto: facebook Laguna Sharks
Echipa Baschet Club Star a pierdut, marţi de dimineaţă, cel de-al doilea meci din cadrul grupei G de calificare pentru Liga Naţională de Minibaschet masculin, competiţie care are loc la Craiova în perioada 6-12 iulie. Jucătorii alb-roşii au fost învinşi, scor 17-69, de formaţia CSŞ Sighetul Marmaţiei, team care, cu siguranţă, va avea un cuvânt greu de spus în lupta pentru medalii, adversarii având un lot omogen şi cu mult superior din punct de vedere al experienţei dar şi din cel al pregătirii fizico-tactice.

După două etape disputate în grupa G de calificare din cadrul Ligii Naţionale de Minibaschet de la Craiova, echipa Baschet Club Star a acumulat trei puncte, echivalentul unei victorii şi a unei înfrângeri, şi se află pe locul al doilea în serie, după CSŞ Sighetul Marmaţiei, formaţie care a acumulat maximum de puncte, patru, şi peste Galactica Braşov. Ierarhia este închisă de Laguna 2 Bucureşti, team care a adunat două puncte. Jucătorii alb-roşii au şanse să ajungă în primele 16 echipe din ţară în cazul în care vor învinge, în reuniunea de marţi după amiaza, pe Galactica Braşov, ardelenii aflându-se, înaintea acestei dispute, pe treapta a treia a podiumului. În cazul unui eşec, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă vor evolua în partidele pentru locurile 17-32 din 97 de cluburi înscrise în această competiţie.

Statistică În primul meci din cadrul grupei G de calificare, echipa Baschet Club Star a dispus, scor 42-24, de formaţia Laguna 2 Bucureşti, într-o partidă pe care jucătorii alb-roşii au controlat-o din primul minut şi în care au condus în permaneţă pe tabela de marcaj.

În meciul dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Sighetul Marmaţiei, debutul partidei a fost unul excelent pentru adversari, aceştia punctând şase coşuri la rând până la prima reuşită a bucureştenilor. Cu un plus enorm la capitolul experienţă, majoritatea oponenţilor fiind prezenţi şi la turneul final al Campionatului Naţional masculin Under 13, acolo unde au avut statistici de invidiat, maramureşenii nu au avut probleme prea mari în a se desprinde la o diferenţă apreciabilă la jumătatea întâlnirii, atunci când au avut 37-8 pe tabela de marcaj. Ecartul a continuat să crească în permanenţă, chiar dacă jucătorii alb-roşii au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a opri acest lucru. Cu toate acestea, la final, CSŞ Sighetul Marmaţiei a câştigat cu un scor clar, 69-17, care nu lasă loc de comentarii.

Răzvan Minculescu a marcat cele mai multe puncte din tabăra alb-roşiilor, doar opt, însă decarul formaţiei din Capitală a evoluat şters şi a greşit foarte mult, în ambele faze ale jocului. David Iancu a suprins în mod plăcut, fiind autorul a patru puncte şi cinci recuperări în cele 15 minute petrecute pe teren, mai ales că pivotul echipei Baschet Club Star nu a avut antrenamente comune alături de colegii săi. Tot în spaţiul de trei secunde, Daniel Adam nu a punctat decât o singură dată, la care a mai adăugat cinci recuperări şi două capace. Vlad Bălăşoiu şi Matei Toader au bifat fiecare câte un coş din acţiune, în timp ce Eduard Harabagiu, Georgian Harnagea şi Alexandru Cişmaşu nu au fructificat şansele pe pe care le-au avut să finalizeze. Astfel, în urma acestui rezultat, calificarea se va decide cu Galactica Braşov.

Luni de dimineaţă, componenţii echipei Baschet Club Star s-au relaxat la o plimbare prin Parcul Romanescu din Craiova. Detalii şi foto aici...

Niciun comentariu: