marți, 19 august 2014

CAMP. Fetele se pregătesc şi la Sport Arena

Sursa foto: Pro Basketball Academy
Loturile feminine ale echipei BC Star Pro Basketball Academy au început pregătirea centralizată pentru noul sezon competiţional. Chiar dacă reunirea grupării din Capitală a fost programată în urmă cu două săptămâni, fetele pregătite de Valentin Bâlă au fost prezente, de luni, la baza sportivă din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, acolo unde are loc campul organizat de Pro Basketball Academy, eveniment la care toate jucătoarele alb-roşii vor fi prezente pe toată perioada.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Alexandra Ghiţă, Diana Şuşnea, Georgiana Ifrim, Amalia Cranta, Ingrid Paraschiv, Alexia Vlad-Neagu, Ana şi Miruna Stănescu au deschis seria antrenamentelor pentru alb-roşii la campul Pro Basketball Academy. Din lotul echipei Baschet Club Star au lipsit Oana Dima, Roxana Agachi, Cristina Grigore şi Roxana Mihai, toate accidentate, în timp ce Denisa Ţurcan şi Lavinia Dinu urmează să fie prezente pe teren în cel mai scurt timp. Din punct de vedere medical nu vor exista însă probleme la debutul actualei stagiuni, doar Roxana Mihai urmând să fie indisponibilă până în martie 2015 deoarece a suferit o intervenţie chirurgicală la ligamente. Alături de fetele pregătite de Valentin Bâlă au mai fost prezente şi câteva dintre componentele formaţiilor ACS Champions, CS Olimpia şi CSM Târgovişte.

Statistică Începând de miercuri seară va ajunge la pregătire şi Sarah Dumitrescu, prima achiziţie din lotul alb-roşiilor pentru actualul sezon competiţional al Campionatului Naţional feminin Under 16. Sportiva a revenit în ţară, luni seară, după ce a luat parte la un camp în Turcia. 

În prima zi a campului pe care Pro Basketball Academy l-a început în Capitală s-au lucrat trei antrenamente, toate în aer liber, la complexul "Sport Arena", acolo unde toată lumea s-a simţit minunat. Au fost prezenţi aproximativ 50 de copii, aceştia fiind împărţiţi pe grupe, în funcţie de nivel, categorie de vârstă şi de abilităţile tehnice. Exerciţiile prezentate de tehnicienii Igor Georgiev, Andra Adiohos, Paul Helcioiu şi Ana Maria Cuatu au fost apreciate de sportivi iar explicaţiile antrenorilor au fost puse rapid în practică de cursanţi, fie că a fost vorba de fete sau de băieţi. Reuniunea de luni s-a încheiat cu o mică întrecere mixtă, patru echipe luptând pentru victorie, într-un campionat în care meciurile au fost deosebit de atractive iar Ruxandra Mihai, Diana Şuşnea şi Alexandra Ghiţă au fost la înălţime.

Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy se vor pregăti, în următoarele două săptămâni, la complexul "Sport Arena" din cadrul Institului Politehnic Bucureşti, urmând ca din 1 septembrie să se treacă la câte două antrenamente pe zi, unul de atletism şi altul de tehnică individuală, acestea urmând să aibă loc în diferite locaţii, cum ar fi Stadionul "Lia Manoliu" sau sălile de educaţie fizică din cadrul Universităţii Lumina şi Şcoala Gimnazială 103. După Alexia Vlad-Neagu şi după Sarah Dumitrescu, tehnicienii alb-roşii vor mai anunţa noi transferuri la gruparea din Capitală, acestea urmând să fie făcute publice într-un interval de timp cât mai scurt. Campionatele Naţionale de juniori vor debuta pe 12 septembrie, la Under 16, şi pe 19 septembrie la categoria junioarelor trei.

Începând din sezonul 2014-2015, Baschet Club Star şi Pro Basketball Academy au semnat un parteneriat pe termen nelimitat, care are ca scop pregătirea sportivilor la cel mai înalt nivel. Detalii aici...

Niciun comentariu: