sâmbătă, 29 noiembrie 2014

UNDER 16. O nouă victorie, 86-46 cu Braşovia

Alb-roşiile au dominat întâlnirea
Într-un meci în care opt din cele nouă jucătoare folosite de tehnicienii alb-roşiilor şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor, echipa BC Star Pro Basketball Academy a dispus, sâmbătă, în deplasare, scor 86-46, de formaţia CSŞ Braşovia Braşov, într-o partidă care a contat pentru etapa a şaptea a Campionatului Naţional feminin Under 16, grupa C de calificare. În urma acestui rezultat, gruparea din Capitală şi-a asigurat din punct de vedere matematic prezenţa în fazele semifinale a întrecerii junioarelor doi.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu au marcat primele nouă puncte ale alb-roşiilor, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Igor Georgiev având 9-2 după mai puţin de trei minute de la primul angajament. Prima perioadă le-a mai adus în prim-plan şi pe Ruxandra Mihai şi Cristina Grigore iar tabela a indicat 26-10 după zece minute. A urmat un interval în care bucureştencele au plusat cu 23-14, echivalentul a 49-24 la pauza mare, diferenţă care a fost decisivă în stabilirea învingătoarei. După reluare, gruparea din Capitală a rămas la timonă şi s-a distanţat la 72-36 în minutul 30, după coşurile marcate de Diana Şuşnea. Ana Stănescu a transformat una din cele două aruncări libere de care a beneficiat, Sarah Dumitrescu a continuat să finalizeze iar Oana Dima şi-a revenit pe final în victoria oaspetelor cu 86-46.

Statistică În partida tur, desfăşurată la Bucureşti, echipa BC Star Pro Basketball Academy s-a impus cu scorul de 93-49, după un meci pe care l-a dominat din primul minut. Sarah Dumitrescu şi Diana Şuşnea au marcat atunci, împreună, 53 de puncte. Detalii puteţi citi aici...

Gruparea din Capitală a folosit în partida de sâmbătă, contra formaţiei CSŞ Braşovia Braşov, scor 86-46, doar nouă jucătoare. Antonia Alexe şi Ilinca Păun au avut etapă la categoria sub 14 ani iar Georgiana Ifrim este încă în refacere după o accidentare la spate. Sarah Dumitrescu a contribuit cu 31 de puncte la succesul alb-roşiilor în timp ce Alexandra Ghiţă a plusat cu o nouă double double, 16 puncte şi zece recuperări. Ruxandra Mihai a încheiat cu 12 puncte şi cinci pase decisive iar Oana Dima a adăugat alte zece puncte, chiar dacă nu a avut o zi fastă. Cristina Grigore a totalizat opt puncte, Maria Lăcău şi Diana Şuşnea au realizat câte patru puncte fiecare iar Ana Stănescu a închis lista marcatoarelor cu o liberă transformată. Roxana Agachi a fost singura sportivă care nu a reuşit să puncteze în meci.

Cu un punct în urma liderului CSU Braşov, team care nu a cunoscut înfrângerea până acum, echipa BC Star Pro Basketball Academy este calificată din punct de vedere matematic în faza semifinală a Campionatului Naţional feminin Under 16. În seria alb-roşiilor, locul al treilea este ocupat de Phoenix LPS Galaţi, la un pas în spatele bucureştencelor, pe patru se află CSŞ Ploieşti iar formaţiile CSŞ Braşovia Braşov şi ACS Champions 2 Bucureşti închid clasamentul seriei. Primele patru team-uri vor accede în runda superioară a întrecerii junioarelor doi, acolo unde vor ajunge cele mai bune 16 cluburi din România. Fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Igor Georgiev vor rămâne în Braşov deoarece duminică vor întâlni, în derby-ul grupei, pe CSU din localitate, într-o partidă care se anunţă a fi echilibrată.

Etapa trecută, echipa BC Star Pro Basketball Academy a câşigat un nou meci, al treilea la rând, însă pe teren propriu, în faţa formaţiei ACS Champions 2 Bucureşti. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: