duminică, 28 decembrie 2014

NAŢIONALĂ. România a pierdut cu Serbia: 32-74

Credit foto: Alina Cojocaru
Selecţionata feminină sub 16 ani a ţării noastre a pierdut, duminică, scor 32-74, meciul cu naţionala similară a Serbiei, într-o partidă care a avut loc în localitatea maghiară Pecs, în cadrul turneului internaţional de verificare organizat de federaţia din Ungaria. Tricolorele sunt fără nicio victorie în seria lor şi vor întâlni, luni, Slovacia. Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy, Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu au înscris şi de această dată, prima patru puncte iar cea de-a doua un coş din acţiune şi două libere.

VEDEŢI STATISTICA MECIULUI
 
După primele două etape disputate în grupa B, naţionala României se află pe ultimul loc în seria în care a fost repartizată, fiind acum în spatele selecţionatelor similare ale Cehiei, Serbiei şi Slovaciei. Tricolorele vor evolua, cel mai probabil, pentru locurile 7-8 la turneul internaţional din Ungaria, acolo unde ar putea întâlni Austria, cea mai slab clasată din grupa A, de unde mai fac parte Ungaria, Slovenia şi Polonia. Coşgheterele ţării noastre, în partida cu Serbia, au fost Maria Ferariu şi Ana Vîrjoghe, ambele cu câte şapte puncte fiecare, în timp ce Sarah Dumitrescu şi Alexandra Ghiţă şi-au împărţit, în mod egal, opt puncte. Claudia Dinu şi Somia Cazacu au avut câte trei puncte trecute în cot iar Mara Ţicu a finalizat un coş după o acţiune personală. Roberta Salaian a mai plusat cu încă două puncte.

Statistică În primul meci pe care l-a disputat la turneul internaţional de la Pecs, din Ungaria, naţionala sub 16 ani a ţării noastre a pierdut, scor 29-76, întâlnirea cu selecţionata similară a Cehiei. Adversara noastră este şi vicecampioana en titre la această categorie. Detalii citiţi aici...

Adversarele au început meciul în forţă, cu formaţia de bază, însă în primul sfert au fost folosite toate cele 11 sportive trecute pe foaia de arbitraj, rotaţia selecţionatei Serbiei fiind una completă. Tricolorele au înscris doar trei coşuri din acţiune şi au avut o replică mult prea slabă în faţa unei formaţii care a condus la capătul perioadei de debut cu scorul de 22-6. În primele 13 minute, naţionala ţării noastre a comis 15 greşeli neforţate în timp ce, de partea opusă, lupta sub panouri a fost adjudecată de baschetbalistele din fostul spaţiu iugoslav iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, România fiind condusă cu 28-6. La jumătatea disputei de duminică, Serbia s-a distanţat la 35 de puncte, scor 47-12, câştigând sfertul doi cu 25-6 într-un parţial care a semănat mult cu primul, cu un accent pe apărare.

La cinci minute după reluare, adversarele au continuat să se desprindă şi să domine întâlnirea, astfel că tabela a arătat 51-15 pentru naţionala Serbiei, într-un moment în care cea mai bună marcatoare din tabăra noastră a fost Ana Vîrjoghe, cu doar patru puncte în cont. După 30 de minute de la primul angajament scorul a devenit 59-22 pentru oponente astfel că ultima perioadă a contat doar pentru statistică. Tricolorele au încercat să mai reducă din diferenţă în timp ce Serbia şi-a rulat tot lotul pe care l-a avut la dispoziţie, nu a mai forţat prea tare în partea a doua şi s-a impus cu 74-32, bifând al doilea succes consecutiv la Pecs. În ultimul meci din grupa noastră, România va întâlni, luni, de la ora 12.45, ora locală, 13.45 în ţară, selecţionata similară a Slovaciei, o altă formaţie de top din Europa.

Naţionala Serbiei a fost favorită în meciul cu România. Detalii citiţi aici

Niciun comentariu: