sâmbătă, 13 decembrie 2014

UNDER 16. Succes extern la Ploieşti, scor 51-34

Sursa foto: arhivă BC Star
Lotul feminin de junioare doi al echipei BC Star Pro Basketball Academy a încheiat, sâmbătă, faza de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16. Jucătoarele alb-roşii au câştigat, în deplasare, scor 51-34, partida cu CSŞ Ploieşti, joc care a contat pentru grupa C a întrecerii rezervată sportivelor născute în anii 1999-2000 şi mai mici. În urma acestui rezutat, fetele pregătite de Valentin Bâlă au promovat în fazele superioare ale competiţiei, acolo unde se vor înfrunta cu formaţii de top în faza semifinală.

Fără Maria Lăcău, accidentată în urmă cu o etapă, la meciul cu formaţia Phoenix LPS Galaţi, şi fără Antonia Alexe, care nu a făcut deplasarea din motive personale, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au prea avut probleme în disputa cu CSŞ Ploieşti. Alexandra Ghiţă şi Sarah Dumitrescu au făcut diferenţa pe tabelă iar Diana Şuşnea, cu mult sub media prestaţiilor sale de până acum, le-a ajutat ori de câte ori a putut. Ruxandra Mihai şi Oana Dima au punctat şi ele pentru oaspete iar Georgiana Ifrim a realizat un joc destul de bun, arătând că este refăcută aproape complet. Cristina Grigore a finalizat doar o acţiune de sub panou în timp ce Roxana Agachi a prins mai puţine minute pe parchet. De la bucureştence a debutat la această categorie Alexia Vlad-Neagu, sportivă care a fost folosită în ultimele minute.

Statistică În partida tur, desfăşurată la Bucureşti, echipa BC Star Pro Basketball Academy s-a impus cu scorul de 98-57, la capătul unui meci pe care, de asemeni, l-a dominat în marea sa majoritate, echilibrul consemnându-se doar în prima jumătate a acestei întâlniri...

În meciul de sâmbătă, din cadrul ultimei etape a grupei C de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 16, Alexandra Ghiţă a bifat o nouă double double, pivotul alb-roşiilor terminând cu 17 puncte şi 11 recuperări plus patru capace. Sarah Dumitrescu a adăugat alte 14 puncte iar Diana Şuşnea a contribuit cu trei coşuri din acţiune, cele trei componente ale echipei BC Star Pro Basketball Academy având împreună 37 de puncte, cu trei mai multe decât au marcat toate adversarele lor. Ruxandra Mihai a avut şase puncte iar Oana Dima a încheiat cu patru puncte în timp ce Ilinca Păun şi Cristina Grigore au finalizat, fiecare, câte o singură dată din spaţiul de trei secunde. Gruparea din Capitală s-a impus cu scorul de 51-34 într-o dispută care nu a contat decât pentru statistica seriei în care a evoluat.

Echipa BC Star Pro Basketball Academy a încheiat pe locul al doilea grupa C de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, la doi paşi în spatele liderului CSU Cuadripol Braşov, gruparea de sub Tâmpa fiind neînvinsă, cu 20 de puncte din zece partide. Pe poziţia a treia în serie s-a situat Phoenix LPS Galaţi iar pe patru a terminat CSŞ Ploieşti. Ultimele două în această ierarhie au fost CSŞ Braşovia Braşov şi ACS Champions 2 Bucureşti. Întrecerea internă se va întrerupe până pe 11 ianuarie 2015, dată la care va debuta faza semifinală, acolo unde alb-roşiile se vor înfrunta cu LPS Arad, CSŞ Bega Timişoara, ACS Champions 1 Bucureşti, Olimpia Bucureşti, KSE Târgu Secuiesc, CSŞ Sfântu Gheorghe şi CSŞ Ploieşti, primele trei urmând să ajungă direct la turneul final la Under 16 feminin.

Pentru a putea vedea toate rezultatele înregistrate de echipa BC Star Pro Basketball în acest sezon competiţional, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: