sâmbătă, 14 februarie 2015

UNDER 14. Fără istoric: 104-34 cu CSŞ Mediaş

Fetele au dominat spaţiul de trei secunde
Într-un meci pe care l-a controlat încă de la primele posesii şi pe care l-a condus din start, echipa BC Star Pro Basketball Academy a câştigat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 104-34, partida cu formaţia CSŞ Mediaş, întâlnire din cadrul etapei a doua a seriei de calificare contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 14. În prima rundă, Raptors a trecut de CSŞ Mediaş cu 91-36. În urma acestor rezultate fetele pregătite de Liliana Barbu pot spera la barajul pentru turneul final deoarece au un lot omogen.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Prin evoluţia lor din meciul cu formaţia CSŞ Mediaş, jucătoarele alb-roşii au demonstrat că locul acestora nu este în grupa de recalificare şi că numai neşansa le-a adus în această fază. Totuşi, fetele pregătite de Liliana Barbu au avut o prestaţie excelentă şi nu au lăsat nicio şansă adversarelor, deoarece acestea nu au fost, sâmbătă, la nivelul componentelor echipei BC Star Pro Basketball Academy. Antonia Alexe a marcat 26 de puncte, Ilinca Păun a înscris 25 de puncte, Alexia Vlad-Neagu a încheiat cu 13 puncte iar Ingrid Paraschiv şi Alexandra Barbu au combinat pentru 18 puncte împărţite în mod egal. Bianca Iordan a avut opt puncte, Elefteria Ciota a plusat cu şase puncte, Ilinca Dăscălescu a terminat cu cinci, Irina Dumitru a finalizat un coş din acţiune iar Maria Marin a transformat o aruncare liberă din două.

Statistică În istoria confruntărilor directe dintre gruparea din Capitală şi CSŞ Mediaş, jucătoarele alb-roşii nu au pierdut niciodată în faţa formaţiei din Ardeal. Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în iulie 2012 atunci când BC Star s-a impus cu 70-9. Detalii aici...

Partida de sâmbătă din cadrul etapei a doua a grupei unice de recalificare contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 14 a fost una care nu a avut istoric. Amfitrioanele au început cu trei coşuri consecutive şi nu au avut probleme în a se desprinde pe tabela de marcaj, aceasta indicând un ecart de 20 de puncte după primul sfert, scor 26-6. Jucătoarele alb-roşii au continuat să domine lupta sub panouri şi au realizat un parţial de 32-6 în cea de-a doua perioadă, echivalentul a 58-12 la pauza mare. Banca tehnică a gazdelor a rulat întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie, minutele fiind împărţite în mod egal. Chiar şi în aceste condiţii, adversarele nu au avut cum să creeze probleme. Echipa BC Star Pro Basketball Academy s-a desprins la 86-24 după 30 de minute de joc şi a închis tabela la 104-34.

În urma acestui rezultat, coroborat şi cu victoria formaţiei Raptors în faţa celor de la CSŞ Mediaş, scor 91-36, fetele pregătite de Liliana Barbu şi-au asigurat, după primele două etape, fotoliul de lider în grupa unică de recalificare a Campionatului Naţional feminin Under 14. Partida cu Raptors, de duminică, este decisivă pentru supremaţia într-o serie în care primele două clasate vor accede la turneul de baraj pentru faza finală. După ce întrecerea organizată de echipa BC Star Pro Basketball Academy se va încheia, vor mai urma alte două reuniuni între cele trei team-uri, acestea urmând să aibă loc în perioadele 4-5 aprilie şi 9-10 mai, locaţiile nefiind încă stabilite. În cazul în care vor învinge duminică pe Raptors, alb-roşiile sunt la o singură victorie de baraj, dacă acestea vor trece din nou de CSŞ Mediaş.

Primul meci direct dintre Baschet Club Star şi CSŞ Mediaş a avut loc în mai 2008 şi a revenit grupării din Capitală, după un final de infarct, la acea dată ardelencele fiind favorite la victorie. Detalii citiţi aici...

Niciun comentariu: