duminică, 24 martie 2013

UNDER 16. Succes în Municipal, cu CSŞ 4: 62-35

Cu trei jucătoare care au marcat cel puţin zece puncte, echipa Baschet Club Star a înregistrat, duminică, în deplasare, scor 62-35 contra formaţiei CSŞ 4 Bucureşti, o frumoasă victorie la categoria rezervată junioarelor doi, sportive născute în anii 1997-1998. Lotul alb-roşiilor a fost format numai din jucătoarele care evoluează în Campionatul Naţional feminin Under 14, niciuna din fetele pregătite de Valentin Bâlă neavând împliniţi nici măcar 14 ani. Ruxandra Mihai şi colegele sale au realizat o partidă aproape perfectă şi s-au impus meritat la final.

Conducerea tehnică a alb-roşiilor a putut să ruleze toate baschetbalistele din lot, acestea având fiecare un minimum de 15 minute petrecute pe parchet. Ioana Săndulescu a fost surpriza plăcută a unei întâlniri în care componenta echipei Baschet Club Star a reuşit trei intercepţii, o pasă decisivă şi un coş de la distanţă într-un moment important al întâlnirii. Cristina Grigore a arătat că se poate conta pe ea în orice moment şi a dat siguranţă defensivei de fiecare dată când a fost introdusă pe teren. Oana Dima şi Livia Mariea au prins la junioare doi mult mai multe minute decât la categoria la care evoluează, Under 14, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru Amalia Cranta şi pentru Georgiana Ifrim. Titularele din disputa cu CSŞ 4 au înscris un total de 35 de puncte în timp ce alte 27 au venit de pe bancă.

Info În prima partidă disputată de cele două echipe în cadrul Campionatului Municipal feminin Under 16, jucătoarele alb-roşii au dispus de formaţia Clubului Sportiv 4 Bucureşti, tot în deplasare, scor 43-18. Întâlnirea a avut loc în decembrie 2012 şi a marcat debutul alb-roşiilor la junioare doi pe Bucureşti. Detalii despre joc citiţi aici.

Ruxandra Mihai, Diana Şuşnea, Georgiana Ifrim, Alexandra Marin şi Cristina Grigore au început, duminică, meciul cu formaţia CSŞ 4 Bucureşti, din deplasare. Cinciul de start al alb-roşiilor şi-a făcut treaba în prima perioadă, pe care şi-a adjudecat-o cu 17-10. Roxana Mihai, Roxana Agachi, Livia Mariea, Ana Florea şi Oana Dima au mărit, în sfertul al doilea, avansul luat de colegele lor, pauza mare aducând un ecart de 15 puncte pentru echipa Baschet Club Star, scor 32-17, avantaj la care au mai contribuit Amalia Cranta şi Ioana Săndulescu, ultimele două cu evoluţii foarte bune. În partea a doua a întâlnirii, fetele pregătite de Valentin Bâlă au pierdut al treilea interval, scor 12-14, însă au condus cu 44-31 după 30 de minute. Finalul a adus o diferenţă liniştitoare pentru învingătoare, care s-au impus cu 62-35.

Cu 16 puncte trecute în cont, Ruxandra Mihai a fost principala marcatoare a meciului, căpitanul alb-roşiilor fiind ajutat de Alexandra Marin, 12 puncte şi zece recuperări, şi de Roxana Mihai, ultima autoare a zece puncte. Cele trei au combinat pentru un total de 38 de puncte, cu trei mai mult decât au realizat toate adversarele alb-roşiilor în disputa de duminică din cadrul Campionatului Municipal feminin sub 16 ani. Ana Florea, opt puncte, Diana Şuşnea cu alte cinci şi Roxana Agachi cu patru puncte au fost următoarele sportive de la echipa Baschet Club Star care au finalizat pentru gruparea vizitatoare. Mai mult, procentajul de la linia de aruncări libere a fost unul foarte bun pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă care au transformat 16 din cele 22 de posibilităţi pe care le-au avut, adică echivalentul a 72%.

Jucătoarele echipei Baschet Club Star au evoluat, duminică, în echipamente furnizate de firma "Zeus". Primele compleuri pentru meciuri au fost primite în ianuarie 2011. Detalii aici...

Niciun comentariu: