sâmbătă, 11 mai 2013

SEMIFINAL. BC Star - ACS Champions 42-61

Oana Dima (stânga) a evoluat foarte bine
Diana Şuşnea şi Oana Dima au fost cele mai bune jucătoare ale echipei Baschet Club Star în meciul pierdut, sâmbătă, scor 42-61, în faţa formaţiei ACS Champions din cadrul turneului semifinal de la Târgu Secuiesc. După trei etape disputate în penultimul act al Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa valorică A, alb-roşiile ocupă locul şase, ultimul, în serie însă păstrează şanse de calificare la faza finală dacă vor învinge pe LME Oradea şi pe KSE Târgu Secuiesc. ACS Champions, CSŞ Sfântu Gheorghe şi Bega Timişoara ocupă, în ordine, primele trei poziţii în clasamentul seriei.

Oana Dima, Ruxandra Mihai, Roxana Mihai, Livia Mariea şi Alexandra Marin au început foarte bine meciul cu ACS Champions, de sâmbătă, din cadrul fazei semifinale a Campionatului Naţional feminin Under 14. Componentele echipei Baschet Club Star au fost mereu aproape de adversare şi au condus ori de câte ori au avut ocazia, terminând prima perioadă în avantaj, scor 17-15, după o evoluţie de excepţie a Oanei Dima coroborată cu un joc perfect al Ruxandrei Mihai în defensivă. Sfertul al doilea a fost unul dezamăgitor pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă, acestea pierzând 18 posesii neforţat, lucru ce a făcut ca tabela să indice la pauza mare un avantaj de 18 puncte pentru adversare, scor 41-23, în ciuda eforturilor Dianei Şuşnea de a-şi readuce colegele în joc. Roxana Agachi şi Ana Florea s-au precipitat la finalizare şi nu au putut să se descurce aproape deloc în atac.

Statistică Echipa Baschet Club Star a beneficiat, în meciul cu formaţia ACS Champions, de 49 de atacuri, doar 17 dintre acestea fiind finalizare. Jucătoarele alb-roşii au cedat neforţat 25 de mingi către adversare şi nu au putut să-şi impună talia în spaţiul de trei secunde.

După reluare, conducerea tehnică a alb-roşiilor a preferat să evolueze cu Diana Şuşnea, Oana Dima, Cristina Grigore, Georgiana Ifrim şi Livia Mariea, sportive care au dat randamentul scontat în primele două perioade. Avantajul adversarelor nu a putut fi micşorat însă formula aleasă după pauză a fost una care a realizat un parţial de 20-19 în ultimele două sferturi. Diana Şuşnea şi Oana Dima au combinat pentru un total de 24 de puncte împărţite în mod egal, acestea fiind şi cele mai bune jucătoare ale echipei Baschet Club Star în disputa cu ACS Champions. Roxana Mihai a terminat cu cinci puncte iar Ruxandra Mihai cu trei. Fără Alexandra Marin pe teren, care a acuzat dureri la picior, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au putut să domine spaţiul de trei secunde acolo de unde adversarele au adus 46 de puncte, chiar dacă nu au folosit titularele din minutul 20 şi până în min. 37.

Pentru a se putea califica la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa valorică A, jucătoarele alb-roşii au nevoie neapărat de două victorii în ultimele runde, cu formaţiile Liceul "Mihai Eminescu" Oradea şi KSE Târgu Secuiesc. Fetele pregătite de Valentin Bâlă pot face un pas greşit în faţa primei grupări, rezultatele de până acum permiţând acest lucru, însă componetele echipei Baschet Club Star ar trebui, în acest caz, să treacă de KSE cu dublul diferenţei care se va înregistra într-un posibil eşec contra celor de la LME Oradea. În cazul în care vor accede la faza finală, Ruxandra Mihai şi colegele sale o vor face de pe locul patru din prima serie semifinală, ultima poziţie care asigură accesul pentru lupta pentru medalii la categoria sportivelor născute în anii 1999-2000 şi mai mici.

Într-un alt meci din cadrul turneului semifinal de la Târgu Secuiesc, echipa Baschet Club Star a fost învinsă, scor 44-73, de formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe. Detalii aici...

Niciun comentariu: