sâmbătă, 11 mai 2013

SEMIFINAL. BC Star - CSŞ Sfântu Gheorghe 44-73

Diana Şuşnea (la minge) a marcat 8 puncte
Oana Dima şi Diana Şuşnea au încercat să schimbe faţa unui meci pe care componentele echipei Baschet Club Star ar trebui să-l uite cât mai repede. Jucătoarele alb-roşii au cedat a doua partidă de la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa valorică A, scor 44-73, în faţa formaţiei CSŞ Sfântu Gheorghe. Singurul moment în care gruparea din Capitală a evoluat la adevărata ei valoare a fost în sfertul al doilea, interval încheiat la egalitate, 14-14. După două etape, Ruxandra Mihai & Co se află pe locul patru în serie.

Componentele echipei Baschet Club Star au finalizat doar 14 din cele 46 de atacuri de care au beneficiat în meciul cu formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe, echivalentul unui procent de doar 30%. Mai mult, lupta la recuperare a fost net pierdută de alb-roşii, fetele pregătite de Valentin Bâlă câştigând doar 22 de mingii pe urmărire faţă de 49 câte au adunat adversarele. Din păcate, gruparea din Capitală a cedat 31 de posesii ceea ce a însemnat aproape diferenţa de la finalul unei partide pe care sportivele din Covasna au gestionat-o perfect timp de 20 de minute, adică imediat după debutul celui de-al treilea sfert. Fără Alexandra Marin, care a acuzat dureri în zona abdominală după zece minute de la primul angajament, lupta în spaţiul de trei secunde a fost cedată în faţa învingătoarelor. Singurul moment de echilibru al jocului a fost, din păcate, doar în cea de-a doua perioadă, încheiată nedecis pe tabelă, scor 14-14.

Statistică După un meci epuizat în deschiderea turneului semifinal de la Târgu Secuiesc, echipierele Baschet Club Star nu au putut să se impună nici în faţa formaţiei CSŞ Sfântu Gheorghe. Evoluţia şi statistica tuturor jucătoarelor alb-roşii poate fi urmărită în acest loc...

Într-un meci în care am consemnat o singură dată egalitatea şi doar două schimbări de lider pe tabelă, echipa Baschet Club Star a sperat la un succes doar în primele 20 de minute ale întâlnirii de vineri seară, de la Târgu Secuiesc. Oana Dima a fost principala marcatoare a alb-roşiilor, cu zece puncte trecute în cont, la care a mai adăugat alte trei recuperări şi trei intercepţii, în timp ce Diana Şuşnea a mai adus alte opt puncte iar Ruxandra Mihai şapte. A fost însă prea puţin pentru ca gruparea din Capitală să poată spera la o revenire. Până la pauza mare diferenţa dintre cele două combatante a fost de doar şase puncte, 27-21 pentru adversare. Din minutul 25 însă, CSŞ Sfântu Gheorghe a finalizat aproape orice acţiune şi a profitat perfect şi de dengringolada din tabărba bucureştencelor.

După două etape disputate în cadrul turneului semifinal de la Tg. Secuiesc, din prima serie a Campionatului Naţional feminin Under 14, grupa valorică A, echipa Baschet Club Star ocupă locul patru în clasament, cu doar două puncte, în faţa formaţiilor Liceul "Mihai Eminescu" Oradea şi KSE Târgu Secuiesc, ambele cu acelaşi număr de puncte însă cu un coşaveraj inferior. Lider a rămas ACS Champions, cu maximum de puncte, patru, urmată de Bega Timişoara şi de CSŞ Sfântu Gheorghe, toate deja calificate la ultimul act din perioada 22-26 mai. La aceeaşi fază speră să ajungă şi jucătoarele alb-roşii, acestea având nevoie de minimum două victorii în următoarele trei runde care au mai rămas de disputat la Târgu Secuiesc. Baschet Club Star va întâlni, în reuniunea de sâmbătă dimineaţă, formaţia ACS Champions.

În prima etapă din cadrul turneului semifinal de la Târgu Secuiesc, echipa Baschet Club Star a pierdut, scor 61-67, disputa cu formaţia Bega Timişoara. Detalii puteţi citiţi aici...

Niciun comentariu: