duminică, 12 mai 2013

SEMIFINAL. BC Star - KSE Târgu Secuiesc 60-58

Lupta sub panouri a fost foarte dură
Oana Dima şi Alexandra Marin au transformat, în ultimele 20 de secunde, patru libere la rând şi au adus, duminică, victoria echipei Baschet Club Star, scor 60-58, în meciul contra formaţiei KSE Târgu Secuiesc într-o partidă decisivă pentru calificarea la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14. Jucătoarele alb-roşii s-au apărat senzaţional şi au avut puterea să revină după ce au fost conduse cu 30 de secunde înainte de final, într-o sală foarte ostilă din toate punctele de vedere.

Echipa Baschet Club Star a încheiat turneul semifinal de la Târgu Secuiesc pe locul patru, în spatele formaţiilor Bega Timişoara, ACS Champions şi CSŞ Sfântu Gheorghe însă cu un pas în faţa celor de la KSE Târgu Secuiesc şi de la Liceul "Mihai Eminescu" Oradea. Jucătoarele alb-roşii s-au calificat, după victoria de duminică, în faza finală a Campionatului Naţional feminin Under 14, din perioada 22-26 mai. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au marcat cu KSE doar 36 de puncte din spaţiul de trei secunde, faţă de 46 ale adversarelor însă au fost sancţionate de arbitri cu 30 de greşeli personale, mult prea multe pentru cum au decurs ostilităţile pe parchet. De remarcat faptul că amfitrioanele au beneficiat de 81 de atacuri, aproape dublu faţă de numărul de acţiuni ofensive ale Ruxandrei Mihai & Co, acestea având doar 49.

Statistică  Componentele echipei Baschet Club Star au transformat 22 din cele 44 de aruncări libere de care au beneficiat şi au avut un total de 54 de mingi câştigate pe recuperare în disputa cu formaţia KSE Târgu Secuiesc. Detalii aici despre evoluţia jucătoarelor alb-roşii...

După o primă perioadă în care gazdele de la KSE Târgu Secuiesc s-au distanţat la 16-11, jucătoarele alb-roşii au revenit şi au întors rezultatul pe tabela de marcaj graţie unui parţial de 18-6 în sfertul al doilea astfel că, la jumătatea disputei de duminică, scorul a fost de 29-22 în favoarea echipei Baschet Club Star. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au continuat să-şi impună ritmul şi au condus cu 50-37 în minutul 32. Au urmat apoi trei decizii cel puţin ciudate ale arbitrilor care au făcut ca amfitrioanele să revină şi să se apropie până la un singur punct în minutul 37, atunci când gruparea din Capitală a avut 56-55. Timp de trei minute niciunul din cele două team-uri nu a marcat, chiar dacă KSE a beneficiat din plin de avantajul terenului propriu şi al fanilor, aceştia fiind mereu aproape de favorite.

Finalul meciului a fost unul de infarct. KSE a preluat conducerea cu 57-56 cu 32 de secunde înainte de final. A urmat un timp de odihnă solicitat de banca tehnică a alb-roşiilor care a ales ca Alexandra Marin să primescă mingea pentru o acţiune personală iar tabela s-a schimbat apoi la 58-57 pentru bucureştence. Gazdele au primit apoi două aruncă libere şi au egalat la 58, moment în care Oana Dima a fost faultată şi a fructificat şansa de a-şi distanţa echipa la 60-58. Au urmat 20 de secunde în care amfitrioanele au avut posibilitatea să egaleze însă Ana Florea şi Ruxandra Mihai s-au apărat senzaţional şi au pasat către Oana Dima care a conservat posesia. Baschet Club Star a câştigat o partidă incredibilă şi a ajuns acolo unde şi-a propus la începutul acestui sezon, în careul de aşi al categoriei sub 14 ani.

Într-un alt meci disputat în cadrul turneului semifinal de la Târgu Secuiesc, echipa Baschet Club Star a învins, sâmbătă, formaţia LME Oradea. Detalii aici...

Niciun comentariu: