sâmbătă, 11 mai 2013

SEMIFINAL. BC Star a învins pe LME Oradea 54-52

Diana Şuşnea (stânga) a marcat 18 puncte
După o evoluţie de execepţie, cu 18 puncte trecute în cont, dintre care 15 în partea a doua a întâlnirii, Diana Şuşnea a întors de una singură rezultatul partidei dintre echipele Baschet Club Star şi Liceul "Mihai Eminescu" Oradea, scor 54-52. Aceasta a fost prima victorie a jucătoarelor alb-roşii la turneul semifinal de la Târgu Secuiesc, Ruxandra Mihai şi colegele sale păstrând şanse reale de calificare la faza finală a Campionatului Naţional feminin Under 14, programat între 22 şi 29 mai.

VEDEŢI STATISTICA MECIULUI

Jucătoarele alb roşii au condus şi la o diferenţă de 15 puncte însă au permis adversarelor să se apropie pe final, atunci când gruparea ardeleană a avut posibilitatea de a trimite partida în prelungiri, însă Ana Florea s-a apărat perfect la cea mai importantă sportivă din lotul advers şi a blocat drumul acesteia către coş. Ruxandra Mihai şi colegele sale au avut 48 de acţiuni ofensive în disputa de sâmbătă seară şi au fructificat doar 21 dintre acestea, echivalentul a 43%. La linia de pedeapsă s-au transformat 11 din cele 26 de aruncări, iar sub panou au fost realizate 32 de recuperări, cu una mai puţin decât formaţia LME Oradea. Raportul punctelor realizate din spaţiul de trei secunde a fost de 40-34 în favoarea ardelencelor iar tripla înscrisă de Roxana Mihai a făcut şi aceasta diferenţa într-un moment în care orice punct a contat enorm de mult.

Info Într-un meci din reuniunea de sâmbătă dimineaţă, echipa Baschet Club Star a pierdut, scor 42-61, meciul cu formaţia ACS Champions din etapa a treia a turneului semifinal de la Târgu Secuiesc contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 14, grupa valorică A.

În prima parte a meciului dintre echipele Baschet Club Star şi Liceul "Mihai Eminescu" Oradea, jucătoarele alb-roşii au reuşit să-şi impună ritmul şi să se distanţeze pe tabela de marcaj până la un maximum de 12 puncte, însă pauza mare a indicat un avantaj de 11 puncte pentru alb-roşii, scor 28-17. După reluare, ofensiva grupării din Capitală nu a mai funcţionat la aceeaşi turaţie iar adversarele s-au apropiat din ce în ce mai mult, anulând o diferenţă de 15 puncte, scor 32-17 în minutul 23. Cu şase minute înainte de final, Diana Şuşnea a preluat postul de fundaş şi s-a descurcat excelent, aducând opt puncte vitale, între care a intercalat o pasă decisivă pentru Roxana Mihai care a finalizat o triplă. Tabela s-a modificat, în aproximativ 120 de secunde, de la scorul de 44-43, minutul 36, la 54-48 în minutul 38.

Finalul a fost însă unul de infarct. Aceeaşi Diana Şuşnea a beneficiat de două aruncări libere, ambele ratate, apoi Roxana Mihai a greşit o pasă către Ana Florea, lucru ce a făcut ca adversarele să ajungă la o singură posesie de a trimite meciul în prelungiri sau de a-l câştiga în cazul unei aruncări de trei puncte. Ana Florea s-a apărat însă senzaţional şi a reuşit să o blocheze pe cea mai bună sportivă din lotul ardelencelor. Echipa Baschet Club Star s-a impus, meritat, scor 54-52, după o partidă pe care fetele pregătite de Valentin Bâlă au controlat-o în marea sa majoritate. Cu o victorie şi trei înfrângeri, alb-roşiile speră să treacă, duminică, de gazdele de la KSE Târgu Secuiesc şi să obţină calificarea la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, faza finală urmând să aibă loc între 22 şi 29 mai.

Într-un alt meci disputat la turneul semifinal de la Târgu Secuiesc, echipa Baschet Club Star a cedat partida cu formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe, scor 44-73. Detalii aici...

Niciun comentariu: