duminică, 19 mai 2013

UNDER 13. BC Star - CSU Cuadripol Braşov 58-51

Roxana Mihai (stânga) a avut 19 pct.
Într-un meci în care am consemnat de nouă ori egalitate plus alte patru schimbări de lider pe tabela de marcaj, echipa Baschet Club Star s-a impus, sâmbătă seară, în partida ce a stabilit poziţia a cincea în România la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13 de la Braşov. Jucătoarele alb-roşii au depăşit gazdele de la CSU Cuadripol cu scorul de 58-51 la capătul unei întâlniri foarte disputate, în care învingătoarea a fost decisă în ultimele cinci minute, atunci când gruparea din Capitală şi-a impus ritmul în ambele faze ale partidei.

Trioul Ruxandra Mihai, Alexandra Marin şi Roxana Mihai a combinat pentru un total de 48 de puncte, suficiente pentru a stopa ofensiva venită din partea celor mai bune jucătoare adverse. Livia Mariea a fost, de departe, remarcata alb-roşiilor, decarul grupării din Capitală limitând, în ultima perioadă a disputei cu CSU Cuadripol Braşov, punctele marcate de cea mai bună sportivă  a ardelencelor. Livia a ajutat şi atacul cu un total de patru puncte, în timp ce Georgiana Ifrim, Lavinia Dinu şi Maria Topîrceanu şi-au împărţit, în mod egal, un total de şase puncte. În urma acestui rezultat, fetele pregătite de Valentin Bâlă au acumulat trei victorii şi două înfrângeri la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13 şi au terminat pe poziţia a cincea.

Statistică Roxana Mihai a terminat meciul cu CSU Cuadripol Braşov cu 19 puncte, 13 recuperări şi nouă intercepţii pentru un indice de eficienţă de şapte unităţi cauzat de cele nouă posesii pierdute neforţat de jucătoarea echipei Baschet Club Star. Detalii puteţi citi aici.

Ruxandra Mihai, Amalia Cranta, Alexandra Marin, Lavinia Dinu şi Maria Stratulat, ultima înlocuită cu Maria Topîrceanu, au început perfect meciul pentru gruparea la care sunt legitimate şi au făcut ca tabela să indice scorul de 21-12 pentru echipa Baschet Club Star. Cu o evoluţie mai puţin convingătoare în sfertul al doilea, Roxana Mihai a decepţionat însă Alexandra Marin şi Georgiana Ifrim au suplinit lipsa din joc a colegei lor. În aceste condiţii, diferenţa s-a micşorat până la 27-21 pentru bucureştence. După reluare, gazdele au încercat să revină şi au reuşit acest lucru din minutul 27, atunci când au condus cu 35-33 şi cu 39-37 după trei sferturi. Finalul a fost destul de tensionat, amfitrioaneloe reuşind să se desprindă.la doar o posesie, ecart anulat însă rapid de coşul marcat de Roxana Mihai.

În ultimele cinci minute din disputa de sâmbătă seară cu CSU Cuadripol Braşov, sportivele alb-roşii au realizat un parţial de 11-7 şi s-au impus cu 58-51 la capătul unei partide destul de echilibrate în care diferenţa a fost făcută de jocul colectiv. Cu o medie de 59,6 puncte pe meci, fetele pregătite de Valentin Bâlă se află pe poziţia a doua, după LPS Arad, în ierarhia celor mai bune medii reprezentând numătul de acţiuni finalizate. Alexandra Marin a încheiat pe poziţia a doua la recuperări şi pe primul loc în statistica aruncărilor libere, acolo unde are un procentaj de 75%. Roxana Mihai se află şi ea în clasamentele individuale pe poziţia a doua la intercepţii, 4,4 pe meci. Duminică are loc finala la U13 feminin, între LPS Arad şi LAPI Dej.

În reuniunea de sâmbătă dimineaţă, echipa Baschet Club Star a trecut şi de formaţia Phoenix Constanţa. Detalii aici...

Niciun comentariu: