vineri, 24 mai 2013

UNDER 14. BC Star - CSŞ Târgovişte 45-69

Sursa foto: arhivă BC Star
Primele trei meciuri din faza grupelor turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14 nu au fost prea faste pentru jucătoarele alb-roşii. După ce a cedat partidele cu LPS Arad şi cu ACS Champions, echipa Baschet Club Star s-a înclinat, vineri, şi în faţa formaţiei CSŞ Târgovişte, scor 45-69, la capătul undei dispute în care gruparea din Capitală nu a condus nici măcar o singură dată pe tabela de marcaj. Fetele pregătite de Valentin Bâlă vor evolua pentru poziţiile 5-8 în România, la această categorie de vârstă.

Jucătoarele alb-roşii au avut 57 de posesii în partida cu CSŞ Târgovişte, doar 20 dintre acestea fiind fructificate, adică echivalentul a 35%. Adversarele au beneficiat şi de avantajul de la recuperare, 51-43 sub panouri, astfel că gruparea din Cetatea Chindiei a avut 61 de atacuri din care a finalizat de 24 de ori. Echipa Baschet Club Star a pierdut lupta şi în spaţiul de trei secunde, acolo de unde învingătoarele au marcat 32 de puncte faţă de cele 26 ale Ruxandrei Mihai şi ale colegelor sale. Cele 25 de greşeli neforţate ale bucureştencelor au făcut ca oaspetele să beneficieze de numeroase coşuri uşoare, mai ales pe faza a doua, exact în momentele mai importante ale întâlnirii. Lipsa de combativitate a fetelor pregătite de Valentin Bâlă a fost evidentă într-o dispută în care amfitrioanele au avut doar cinci aruncări libere marcate dintr-un total de 21, procentajul fiind de 23%.

Statistică Diferenţa maximă de puncte în meciul dintre Baschet Club Star şi CSŞ Târgovişte a fost de 25 în favoarea celei de-a doua formaţii, gruparea din Cetatea Chindiei adjudecându-şi întâlnirea la un ecart de 24 de puncte, scor 69-45. Detalii puteţi vedea accesând acest link...

Cele 11 puncte marcate de Ana Florea au reprezentat cea mai bună realizare din lotul alb-roşiilor. Alexandra Marin şi-a trecut în cont doar opt puncte şi numai patru recuperări, în timp ce Diana Şuşnea a avut şase puncte, trei recuperări, două intercepţii dar şi cinci posesii pierdute neforţat. Ruxandra Mihai, Roxana Mihai, Cristina Grigore şi Georgiana Ifrim au combinat pentru 16 puncte împărţite în mod egal iar Oana Dima şi Roxana Agachi au încheiat cu câte două puncte fiecare. Roxana Mihai a greşit destul de mult şi a cedat adversarelor şapte mingi uşoare, echivalentul a 14 puncte primite doar din aceste erori. Ana Florea şi Alexandra Marin au avut amândouă un indice de eficienţă de zece unităţi, restul sportivelor din lotul echipei Baschet Club Star neputând să treacă de un maximum de cinci.

Gruparea din Târgovişte a început destul de bine meciul şi a condus cu 6-2 la jumătatea primului sfert şi cu 12-6 la finalul acestuia. Jucătoarele alb-roşii au cedat disputa şi în intervalul următor, pe care l-au pierdut cu 19-26, astfel că, la jumătatea întâlnirii, am consemnat un avantaj de 13 puncte în favoarea adversarelor, scor 38-25. După reluare, tabela a indicat 58-39 după 30 de minute şi 69-45 la final. În urma acestui rezultat, echipa Baschet Club Star va evolua, sâmbătă, în reuniunea de dimineaţă, în lupta pentru locurile 5-8 în ţară contra formaţiei Colegiului "Alexandru Ceuşianu" din Reghin, team care s-a clasat pe poziţia a treia în seria opusă. În funcţie de scor, Ruxandra Mihai şi colegele sale vor disputa fie finala pentru poziţiile 5-6 fie cea pentru 7-8, ambele jocuri urmând să aibă loc în reuniunea de seară..

În etapa a doua a turneului final din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a pierdut meciul cu formaţia ACS Champions, scor 39-58. Detalii aici...

Niciun comentariu: